Bela venčanica

chokolada:
sanja:
javlja mi se da ce karleusina biti predmet price i zute stampe narednih meseci (nema smajlija za bljak).
Ma ima kako nema
38.gif

e, hvala :)

"ja zaista želim da tog dana budem princeza... makar tog jednog jedinog dana da budem najvažnija i najlepša..."

ma daj, zar ti nije bolje da nadjes tipa kome ces biti princeza svaki dan, a ne da ti haljina koja je kopija onoga sto se nosilo u 13. veku treba za to :wink:

apsolutno sam protiv bele vencanice, svadbi na kojima je gomila nepoznatih ili poznatih, ali nesimpaticnih ljudi (samo zato da bi se dobili pokloni ili da se strinina komsinica ne bi naljutila sto je nisi pozvala...).
ja sam se vencala u farmerkama uz prisustvo kumova, ali na svoje vencanje ne gledam kao na nesto romanticno nego vise kao na birokratski posao koji sam iz nekih razloga (viza) morala da obavim. mnogo nam je znacajniji i romanticniji trenutak onaj kada smo se upoznali, zavoleli, prvi put poljubili i to je ono sto slavimo svake godine :D

rafaelica:
Evo, ja glasam za vencanicu!
Belu, beige, ivory, off-white, kakvu god.
Jednostavnog kroja ili raskosnu balsku (naravno, sa ukusom), vec kako ko preferira.
Ziveli mladenci!

sta je off-white a sta ivory
znam da je slonovaca al koja nijansa. :I
a je l volite vencanje u crkvi ili bez crkve. je l volite manje ili vece. to je u stvari druga tema

joooj bele vencanice...ma znam ja za tu simboliku-sveze meso,neiskvaren komad...itd.!ali opet,nekako sam jos kao detence odrasla uz takve filmove i moram reci....koja devojka ne masta o tradicionalnom vencanju u crkvi, :oops: :wink: cak i one koje bi radije obukle crnu :cry: :wink:

srebro:
Pade mi danas pogled na onaj glupi serijal "venčanje za 48 sati" i zapitah se šta to današnje žene dokazuju sa onim snežno-belim venčanicama,velovima i sličnim apsurdnim rekvizitima.Bela boja je simbol čistoće i nevinosti,nekad se koristila jer su se devojke stvarno udavale nevine,bilo je sramota da bude drugačije i stoga se to stanje time obznjanjivalo javnosti..Ali u današnje vreme može se reći da ako je nevinost na južnom polu,devojke su na severnom u 99% slučajeva,pa čemu onda to izigravanje čednosti i lažno moralisanje? U šta to ubedjujete i koga?
to sestro mi istomisljenici moramo da se drzimo zajedno,koje belo,golo i to pod vodom vencanje,sa racima na kracima 8)

e sad...da li ima uopshte smisla venchanje u crkvi?
to podrazumeva da nije bilo sexa...
dodushe uvek je moguce ispraviti tj okajati grehove, shto bi ovde bio sex pre braka..
da li bi onda crkva trebalo da odbije 'greshnike'?

predlazem da se na "bele vencanice" ugradi brojac, pa da pise sa koliko ih je cura bila pre braka. naravno, i na njegovo "crno odelo".
a jucerasnja karleusina izjava polse crkvenog vencanja... kako je nasla princa iz bajke... ah, suze ce mi poci... toliko o tome. odvratno mi je kad se od vencanja pravi zabava za milione, ma ko da je u pitanju (throw up smiley).
koliko znam, postoji kodeks oblacenja za ulazak u crkvu. nekada se od kume zahtevalo da ne bude u pantalonama, a o izrezima na vencanici necu da pricam. ma bitno da se slika za novine ko je potpisao kreaciju, a da li je u duhu pravoslavlja tako obucena uci u crkvu, ko mari? najvaznije da je sve tradicionalno i po starim obicajima.
bogoljub je uhvatio bidermajer. mora da je bio od domace zelene salate.

jagodica:
dodushe uvek je moguce ispraviti tj okajati grehove, shto bi ovde bio sex pre braka..
Crkva nema nikakve veze sa hrišćanstvom...

srebro:
jagodica:
Crkva nema nikakve veze sa hrišćanstvom...

ma ja pitam o pravilima venchanja...oni uzmu pare
a ne drhze se tih stavki tu...ili kakose to regulishe
znaci to je sve shit

ja imam jos dooooosta do vjencanja,ali kad se jednom budem udavala to ce biti vjencanica iz dva dijela(korzet i suknja sa zicom),a ne spojena.necu imati nikakvih tijara niti kakav veo,rukavice i te điđebiđe.samo jedna jednostavna balska vjencanica.bež sa bordo ružama.i jedne slatke sandalice.isto bež.
желим да све буде савршено.и мој муж да буде савршен.
али до тога има пуууууно времена.сад је на реду тек средња...... :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

sad su trendi bez i crvene, a moja drugarica iz ns se vencala u rezeda haljini (izmedju plave i zelene, ali nije tirkiz, nego pastelna, sa dosta bele boje - to mu dodje recept). Njen muz je imao odelo u tonu:) Najgore je kad se mladozenja obuce ko konobar, a mlada ko vasarska lutka.
Ja bih volela belo, ali ne vencanicu, i ne pantalone, vec nesto...uzano, dekoltirano, da prati liniju tela, dugacko...a da se dole zavrsava kao haljine tj,. suknje zena iz stripa Asterix! Bez cipkurina. Bez shlajera i gluposti.
Znaci, nista trubaci :wink: U tom slucaju bih zbrisala sa svadbe!

Back