Бела сова

Kulkiver

Ističe se
Poruka
2.117
Често нам долази на терасу, кров и некад ми се чини да је кукумавка само што ова може да испушта стварно тужне језиве звуке али зато цмрцка као скакавац и још у лету закрешти. Шта је у ствари то?

Ima li sanse da je slikas? Kukuvije (lat. Tyto alba) imaju srcasto uokvireno lice i vrlo sirok dijapazon oglasavanja, sasvim je moguce da je ona. :)

240px-Tyto_alba_close_up.jpg

Ima li sanse da je slikas? Kukuvije (lat. Tyto alba) imaju srcasto uokvireno lice i vrlo sirok dijapazon oglasavanja, sasvim je moguce da je ona. :)

240px-Tyto_alba_close_up.jpg
Погледао сам је и јако је слична и назад јој браон перје. Фотографисање тешко могу да изведем јер долази касно после поноћи али сам је виђао и раније само што ова бела има округлију главу ако се добро сећам.
Мислим да је то она.

Poslednja izmena:
Bela sova. ne moze da bude jer one zive na severu, najjuznije u Norveskoj.

Аха, претежно у Северној Америци.
Назвао сам је због описа.
Буни ме толико да сам почео да сумњам да то није ни сова. Јако је тиха док лети шта оставља упечатљив утисак:pop2:.

Sova je definitivno, one tiho lete.

Tiho lete i slepi misevi;)
Prosle godine ( usred leta, pa jos u ponoc) uleti meni u dnevnu sobu citavo jato nekih letecih "tanjira", ja sam prvo pomislila da su
laste, posle mi pade na pamet da one ne lete u ponoc, vusrala sam se od straha kada shvatih da su slepi misevi. Nekada i odose,
dolazili su tog leta cesto nocu, ujutru bih videla po sobi njihovu "kaku", kao da je padala crna kisa.

E, ali njihov sonar cujem povremeno dok lete iako su im krila tiha, sove su skoro apsolutno necujne. Inace, imala sam i ja skoro susret sa jednim, brat-bratu Betmenom u magacinu, garant ga je namamio uz rasterivac miseva. :lol:

Back