Бела куга у Србији

dmauka:
Ja sam se od pocetka pitao kakve veze ima bela kuga sa politikom ali hajde, da ne talasam...;)
Па има јер је политика та која треба да помогне да се евентуално спречи нестајање популације, тј. да се стимулише прираст. Али стимулација је стимулација - није решење. Решење је у схватању породице ... и то обрни-окрени (многи неће да схавте) нема приоритетно много везе с количином новца. Новац је уопште део наших живота али нема утицај на жељу да имаш децу, бринеш се о њима итд. Социјални случајеви ? Тако се не почиње размишљање, зато смо ту где јесмо. Сад ме нападајте колико хоћете :lol:

Pa takve stvari uglavnom pokazuju koliko je državi stalo do cele priče...k'o i ovaj bebi PDV.
Ne možeš nikog da nateraš da rađa, ali možeš da olakšaš onima koji hoće, a iz raznoraznih razloga odlažu - krov nad glavom, nesiguran posao, nesavladivi troškovi...Meni je jedna od žešćih gluposti to da se trudničko tretira kao i ostala bolovanja. Mada i uopšte to smanjenje plate na bolovanju mi je :roll: - em ti često tada i najviše para treba, em kao da si kažnjen za nešto za šta nisi kriv.

Lacibg:
Па има јер је политика та која треба да помогне да се евентуално спречи нестајање популације, тј. да се стимулише прираст. Али стимулација је стимулација - није решење. Решење је у схватању породице ... и то обрни-окрени (многи неће да схавте) нема приоритетно много везе с количином новца. Новац је уопште део наших живота али нема утицај на жељу да имаш децу, бринеш се о њима итд. Социјални случајеви ? Тако се не почиње размишљање, зато смо ту где јесмо. Сад ме нападајте колико хоћете :lol:

Nije mi jasan ovaj post?
Hocesh reci da u Srbiji postoje uslovi za formiranje porodice, nego jednostavno ljudi vishe nece da je stvaraju(istina ima i ovoga :-( )?

Cek da se podsetimo za pochetak?
koliki je deciji dodatak? :(

Lacibg:
Ja da te napadam neću, što bih? Sa ovim mogu da se složim.
Onoga ko neće decu i porodicu ni sve stimulacije sveta ne mogu promeniti. Osim ako ne počnu da se dodeljuju silne pare kao nagrada. Samo, takav čovek bolje i da nema decu...
K'o što rekoh, stimulacija može da bude podsticaj za one što odlažu ili se dvoume oko drugog, trećeg, petog deteta.
A kakvo bi moglo da bude rešenje za promenu shvatanja porodice, političko ili uopšte? Ja nemam ideju...

@allice, nemoj, života ti, ispočetka. Dečje dodatke, knjige i sveske smo već apsolvirali.

medved_bg:
Pa takve stvari uglavnom pokazuju koliko je državi stalo do cele priče...k'o i ovaj bebi PDV.
Ne možeš nikog da nateraš da rađa, ali možeš da olakšaš onima koji hoće, a iz raznoraznih razloga odlažu - krov nad glavom, nesiguran posao, nesavladivi troškovi...Meni je jedna od žešćih gluposti to da se trudničko tretira kao i ostala bolovanja. Mada i uopšte to smanjenje plate na bolovanju mi je :roll: - em ti često tada i najviše para treba, em kao da si kažnjen za nešto za šta nisi kriv.

E nazalost mislim da ovi sadasnji i prosli ( nedaj Boze i buduci ) imaju neke druge prioritete ....za porodicu,belu kugu nemaju vremena.Pazi pa tu nemozes da profitiras materijalno.... :confused:
Ne znam stvrano da li ce vratiti kao sto je Ljajic predlozio ( mislim da je on ) 100 % naknade za trudnicko bolovanje,to bi bilo ok.
Kao sto kaze laci malo bi trebalo da promenimo svest,novac nije primaran.
A mislim da smo kao nacija kao sto neko rece neizivljeni,u smislu putovanja,dokazivanja na poslu ludovanja...Mislim na generacije od kojih se najvise ocekuje da porade na porastu nataliteta...

A u svakom slucaju mislim da je tema za Politiku, evo i ministarstvo zdravlja osim price tralalalalaal treba nesto da ucini.......Smanji korupciju u zdravstvu,omoguci da gomila lekova koje trudnice uzimaju bude na pozitivnoj listi ( ako se tako zove).......

epoc:
ja neznam shto se zhalite ..........
u stvari znam .... koja je shansa da se i pored tako niskog fertiliteta i mozhda najvecheg procenta abortusa na svetu rodite tamo? to se zove bad luck iliti losha srecha
epoc:
ne ....... fakt koji pored ochiju nevidite je da iz zemlje u kojoj su srbi uspili da organizuju drushtvo na africhkom proseku odlazi sve vishe ljudi bash u tu nemachku, pa i tu rusiju ako hochete ....
a opstaju samo najprilagodljivije vrste (albanci, crnogorci, etc..) hhaha
i kazhite da nisam dobronameran
a ovo u vezi Albanci, etc
ko evropljani u africi...

Back