bekstvo

Cini mi se da celog zivota ,oko sebe gledam ljude koji od necega beze...
Beze od sopstvene srece, od ljubavi, od drugih ljudi... od pasa lutalica ( koje su pri tom sami isterali na ulicu i pretvorili u beskucnike...)
od sebe samih, od slobode.
A sve, rekao bih , sa jednim ciljem -
spasiti sopstvenu ( tesnu ) kozu...
Tudja pri tom nije bitna. Tudja moze na siljak.
Nema veze...Bitno je coveku da mu je toplo, da ima da jede ( drugi nisu bitni ) , da ga nisu oterali s posla, ne daj Boze tukli ...
Filozofija nedostojna ljudi...
( Zivotinje su plemenite i ne zasluzuju uvredu ). Jadna filozofija...Strah. Svuda prisutan strah...
Strah za sopstvenu jadnu kozu.
Naravno, ne sporim nikome pravo da svoju kozu spasava. Samo... hoce li moci vecito ?
Ali, nije mi namera da to pravo bilo kome osporavam. Svako onako kako zna i ume. Ako .
Zapis seljaka iz vremena Vavilona kaze : " Ne stavljaj masku kad se sretnes sa onim koji hoce da te pogleda" .
Ja cu veceras, zarad sopstvene koze slusti po ko zna koji put "Ravno do dna" ...
Fantoma slobode.
Ako bi bilo cuda da Johnny ovo sazna , ili procita, zelim samo da mu, zbog drugih meni slicnih i zbog sebe samog, kazem
- vrati se.
Vrati se majstore, jos uvek je vreme .
Fantome slobode.
Jos ima onih koji veruju...

Strah je mocno oruzje...od davnina...od crkve..preko vladara..pojedinaca...svi koriste strah(neznanje) da vladaju drugima..da podmire svoje zelje...
Strah od gladi..nemastine je uzasan..on tera na nemoguce..na jeres svakoliki..
Beg od odgovornosti je vec nesto drugo..kao i egoizam ( ja i samo ja)..no takve loshe emocije - privlace loshe isto tako...i nikada se dobro ne zavrshi...

Tvoje ruke u neskladu,
izmedju zbilje i sna,
gledam grad u prolazu
neki ljudi oko nas.

Hajde,uzmi me sa sobom
uradi mi sve sto znas..
Hajde,uzmi me sa sobom
...... Gracija!

Govoris mi da si slobodna
zelim vjerovati u to,
ulica u odsjaju
zaludjujes me pogledom..

Hajde...

Jos uvijek te volim
da li to znas?
Jos uvijek te volim
da li to znas,
da li to znas?

Trazim ritam u koraku,
usporavam ti hod..
slusam kao zapitkujes,
uzvracam ti osmijehom..

Hajde...

"Gracija"
Branimir Dzoni Stulic -"AZRA"

Ps.Podsetio si me ovim postom na Dzonija..nama,starijoj generaciji bas nedostaje njegov neponovljivi duh..
Valjda ce se vratiti(bar na izvesno vreme) iz mirnog seoceta u Holandiji,gde zivi zivotom povucenog gradjanina(ko bi to ocekivao od Dzonija?)
Zna koliko ga volimo i koliko bi nam znacio ovde.
Njegove reci pesme sam napisala,nisam htela da postavim ovu numeru sa Youtube-a..ovako deluje vise pesnicki..

lejla.al.dbuni;bt77580:
Tvoje ruke u neskladu,
izmedju zbilje i sna,
gledam grad u prolazu
neki ljudi oko nas.

Hajde,uzmi me sa sobom
uradi mi sve sto znas..
Hajde,uzmi me sa sobom
...... Gracija!

Govoris mi da si slobodna
zelim vjerovati u to,
ulica u odsjaju
zaludjujes me pogledom..

Hajde...

Jos uvijek te volim
da li to znas?
Jos uvijek te volim
da li to znas,
da li to znas?

Trazim ritam u koraku,
usporavam ti hod..
slusam kao zapitkujes,
uzvracam ti osmijehom..

Hajde...

"Gracija"
Branimir Dzoni Stulic -"AZRA"

Ps.Podsetio si me ovim postom na Dzonija..nama,starijoj generaciji bas nedostaje njegov neponovljivi duh..
Valjda ce se vratiti(bar na izvesno vreme) iz mirnog seoceta u Holandiji,gde zivi zivotom povucenog gradjanina(ko bi to ocekivao od Dzonija?)
Zna koliko ga volimo i koliko bi nam znacio ovde.
Njegove reci pesme sam napisala,nisam htela da postavim ovu numeru sa Youtube-a..ovako deluje vise pesnicki..

Bio na koncertu u SKC-u pocetkom 89 -ih . Nezaboravno. Najbolja ploca ex YU rocka , meni su "Filigranski plocnici"
... nazalost vecito "...puni baruta....usta puna baruta " /
pozdrav

Back