BEKIM FEHMIJU ...in memoriam.

Otišao je jedan veliki glumac jugoslovenske kinematografije.
I veliki čovek jedan..

Godine 1987 je prestao da se bavi sopstvenom profesijom,onim sto je najbolje znao da radi-svojim neponovljivim umećem glume.
To je odlucio u jednom teskom vremenu,kada se tadašnja Jugoslavija tek suočila sa nesrećnim kosovskim dogadjajima.
Bio je to njegov izbor tihog protesta,zbog bezumnog etničkog sukoba.
Živeo je u Beogradu.

Pamtićemo ga u našem sećanju..
Neka ti je večna slava,Bekime...

Pecat jednog lepog i neponovljivog vremena, vremena kada smo svi bili ljudi... izgubismo jos jedan trag jugoslovenstva, kada se izgube svi,bice kasno da se vratimo tamo odakle je i potekla i gde je narasla ..prosta dusa slovenska.....Yu nostalgija suzu mi mami...

snezaso;bt94940:
Pecat jednog lepog i neponovljivog vremena, vremena kada smo svi bili ljudi... izgubismo jos jedan trag jugoslovenstva, kada se izgube svi,bice kasno da se vratimo tamo odakle je i potekla i gde je narasla ..prosta dusa slovenska.....Yu nostalgija suzu mi mami...

Ima nas jugonostalgičara u velikom broju,još uvek.
Tragičan Bekimov kraj "suzu mami",da ponovim tvoje reči,mila.
Kao sto je suze izmamio i skorašnji odlazak drugog jednog velikog čoveka,Moma Kapora.
I dokle god ne prizovemo ono ljudsko u sebi,stradaće i dalje naša duša slovenska.

Zahvaljujem na ovakvom komentaru,Sneška...

Ja ga pamtim u jednom italijanskom filmu...Zvao se ''Poslednji sneg proleca''u kome je igrao oca decaka koji umire od leukemije...Bila sam dete kad sam ga gledala sa majkom u bioskopu....Odlican glumac..Potresan kraj jednog velikog coveka...
I ja sam jugonostalgicar...

lsecret1983;bt95015:
Ja ga pamtim u jednom italijanskom filmu...Zvao se ''Poslednji sneg proleca''u kome je igrao oca decaka koji umire od leukemije...Bila sam dete kad sam ga gledala sa majkom u bioskopu....Odlican glumac..Potresan kraj jednog velikog coveka...
I ja sam jugonostalgicar...

Rekoh ja već da nas ima dosta od takve sorte.
I drago mi je što jesi jedna od nas,Isecret..

Back