Beg od realnosti

момоа

Stara legenda
Poruka
78.841
Ono sto me odrzava u zivotu i nit koja me vezaju za realnost je upravo beg od iste. Citanje, gledanje filmova, razmisljanje o apstrakciji, poistovecivanje sa patnjama velikih ljudi kroz istoriju i saznavanje njihovih sudbina upravo je filter koji mi omogucava da podnesem realnost. Ili sto kaze Sioran "da nemam mogucnost da se samoubijem odavno bih se ubio". Koji je vaš omiljeni vid eskapizma? Kako punite baterije?

Baterije se zaista pune u krevetu.Ali,krevet nesme biti prazan Dakle ,da covek ne bi pao u neko depresivno stanje,treba uvek da ima pri ruci pun
krevet.Krevet je pun,kada je u njemu gola plavusa,sa dimenzijama 9O x 65 x 9O cm.Sve ostalo,kao religija,politika i sve drugo idi mi dodjimi.
Treba se fokusirati na sirovi seks,seks bez ljubavi bez tabua.Nema nikakvih ideala,za koje treba zivot dati (kako je govorio Broz).Dobra hrana i dobar
seks,to je jedini smisao zivota,na ovoj planeti placa i ocaja.!!!

Baterije se zaista pune u krevetu.Ali,krevet nesme biti prazan Dakle ,da covek ne bi pao u neko depresivno stanje,treba uvek da ima pri ruci pun
krevet.Krevet je pun,kada je u njemu gola plavusa,sa dimenzijama 9O x 65 x 9O cm.Sve ostalo,kao religija,politika i sve drugo idi mi dodjimi.
Treba se fokusirati na sirovi seks,seks bez ljubavi bez tabua.Nema nikakvih ideala,za koje treba zivot dati (kako je govorio Broz).Dobra hrana i dobar
seks,to je jedini smisao zivota,na ovoj planeti placa i ocaja.!!!

Onaj ko nema mogucnost da ima sirovi seks mora taj nedostatak da kompenzuje na razne nacine.

Onaj ko nema mogucnost da ima sirovi seks mora taj nedostatak da kompenzuje na razne nacine.
A kad nemas ni ljubav ni seks onda postanes iskompleksirani lik koj pise na forumu i pali se stanom u centru grada trazeci nevinu devojku istovremeno navodeci da ce ona biti samo za seksualno izivljavanje. (Morala sam)

A sto se teme tice...muzikom ili prirodom uz dopunu jos neceg. Ali sad kad razmislim o tome sve sto radim da se opustim i jeste neki beg od stvarnosti i izolacija od stvari koje nerviraju,nebitno da li slusam muziku i iskljucim se od ostatka sveta,ili odem na mesto za koje se moze reci da je priroda.

Ono sto me odrzava u zivotu i nit koja me vezaju za realnost je upravo beg od iste. Citanje, gledanje filmova, razmisljanje o apstrakciji, poistovecivanje sa patnjama velikih ljudi kroz istoriju i saznavanje njihovih sudbina upravo je filter koji mi omogucava da podnesem realnost. Ili sto kaze Sioran "da nemam mogucnost da se samoubijem odavno bih se ubio". Koji je vaš omiljeni vid eskapizma? Kako punite baterije?

Sve to što radiš, nije beg od realnosti. Naprotiv, to je tvoja realnost.
I obično rešavanje ukrštenih reči je podjednako realno kao i sekiracija oko svega i svačega.
Kad nešto ne želiš da vidiš ili ne želiš tome da prisustvuješ, pa se prebaciš u udobnijiu realnost, znači samo da si izbegao neprilike ili ih odložio, privremeno.
Realnost je kad iz realne gungule i frke pobegneš u realni mir... u prirodu, na primer.

Mene obično sačeka iza ćoška sve što ono što sam odložio za kasnije. Gledam da sve to što pre pozavršavam i da se prebacim u onu prijatniju realnost koju provodim slično kao i ti.

Ne bežim od realnosti. Doduše, ne uspevam baš najbolje da se rvem s njom, ali se trudim. A kad mi baš sve postane nebulozno, ja ili otputujem (distanca od svakodnevice) ili odem na plac da se bavim cvećem i voćem (pa me dodir sa zemljom i prirodom brzopotezno otrezni i oporavi od bolesnih misli).

I ja sam u zadnje vreme poceo dq konzumiram prirodu i da se bavim njome. Nisam ni znao koliko moze da bude lekovita.

Negiranje realnosti, iskrivljavanje i sl je obrambeni mehanizam koji je je dugorocno poguban za psihu...
U uvodnom bih rekla da je izabran kreativan nacin suocavanja s realnoscu tj. spomenuto punjenje baterija ...i to je ok...

Momcilo ja mislim da ti imas previse slobodnog vremena. Sto vise budes radio, manje ces razmisljati. Bices umoran, i onda taj film koji pogledas nece ti biti beg od nekih crnih misli i borba sa samim sobom, nego jedan dragoceni trenutak u toku tog dana i nece ti padati na pamet nikakve druge gluposti.

Momcilo ja mislim da ti imas previse slobodnog vremena. Sto vise budes radio, manje ces razmisljati. Bices umoran, i onda taj film koji pogledas nece ti biti beg od nekih crnih misli i borba sa samim sobom, nego jedan dragoceni trenutak u toku tog dana i nece ti padati na pamet nikakve druge gluposti.
Nudis mu posao i ne pitas za lekarski karton?

Svakako ne mozes ziveti tudji zivot, a tvoj ili moj nece niko drugi urediti nego mi sami...nevazno kakva je realnost.
Podignes realnost u visinu ociju i zagledas se u nju (moze i urokljivo) onda je malo spustis i odmoris, pa opet....to predje u naviku i onda vise ne bezis od realnosti, nego se relaksiras od napora...

Negiranje realnosti, iskrivljavanje i sl je obrambeni mehanizam koji je je dugorocno poguban za psihu...
U uvodnom bih rekla da je izabran kreativan nacin suocavanja s realnoscu tj. spomenuto punjenje baterija ...i to je ok...

svako ima svoj matrix i ljudi se grupišu po toj sličnosti ili da im neko ne kvari njihov matrix
jedino u okviru svega toga treba ok da funkcionišeš to da

"vatrena devojka" -Ti neces nista postici time,sto bezis u teretanu,sto ponekad ides u prirodu.Vidi se po tvojim recima,po tvom nezadovoljstvu sadasnjim
zivotom,da nisi srecna.Ti treba da nadjes emotivnog prijtelja,koji ce svojom strasti ispoljenoj prema tvome telu,ugasiti tvoje veliko nezadovoljstvo
dosadasnjim nacinom zivota,!

Back