BEDNI ŽIVOT PENZIONERA: Za lekove 100 evra, za režije 120, za život šta ostane

drdoktor

Elita
Banovan
Poruka
23.062
BEDNI ŽIVOT PENZIONERA: Za lekove 100 evra, za režije 120, za život šta ostane http://www.kurir.rs/bedni-zivot-pen...rezije-120-za-zivot-sta-ostane-clanak-2047399

BEOGRAD - S prosečnom penzijom od 23.000 dinara u kom god gradu da se nalaze penzionerima teško da ostane novca za išta drugo osim za golo preživljavanje.

Analiza cena u Beogradu, Novom Sadu i Nišu pokazuje da su niški penzioneri u blagoj prednosti jer su cene u tom gradu dosta niže u odnosu na ova druga dva grada. Njihove zelene pijace su najjeftinije, u odnosu na Novi Sad i Beograd voće i povrće mogu pazariti po cenama nižim i do nekoliko desetina dinara.

Negde manje, negde više

U tom gradu penzioneri manje troše i na grejanje i komunalije jer za stan od 60 metara kvadratnih plate 1.863 dinara manje nego njihove kolege iz Beograda. Iako plaćaju najskuplje režije, beogradski pripadnici trećeg doba koji imaju volje i snage da se šetaju od pijace do pijace mogu poprilično uštedeti jer se cene istog voća na različitim krajevima grada razlikuju i do 100 dinara po kilogramu.

Bake i deke u Srpskoj Atini u odnosu na beogradske i niške potroše manje para na brašno, što je i normalno s obzirom na to da je Vojvodina srpska žitnica, ali zato ulje plaćaju najviše. Svinjetina je najjeftinija u Nišu, ali zato za kilogram junetine najstarije Nišlije moraju da daju 50 dinara više od Beograđana i Novosađana. Cena vekne od 500 grama belog hleba u svim gradovima je ista.
- U sva ta tri grada penzioneri žive skori isto. Negde je nešto jeftinije, negde nešto skuplje i u proseku se svede na isto. Nekad su penzioneri izdržavali decu, a sad deca izdržavaju roditelje. Da mi nije ćerke i zeta, morao bih da napustim stan u kome živim iako je moja penzija 40.000 dinara. Problem je što 40 odsto penzionera u Srbiji mesečno daje do 10.000 dinara za lekove i nema šanse da iko može priuštiti izlazak u restoran. Zato mi organizujemo druženja u kojima za 900 dinara dobijemo i večeru i muziku - kaže Pavle Lučić, predsednik Udruženja penzionera Novog Beograda i dodaje da niko ko ima penziju ispod 30.000 dinara ne može da odvoji novac ne samo za pozorište već ni za flašu vina jednom mesečno uz ručak kod kuće.

A pozorište?!

Iako muzičari i pevači svih žanrova češće drže koncerte u Beogradu i Novom Sadu nego u Nišu, u tom gradu su ulaznice za njihove nastupe najjeftinije. Što se odlaska u pozorište tiče, tu su beogradski penzioneri u prednosti jer, osim bogate ponude predstava, mogu da dobiju i do 50 odsto jeftinije karte na grupne posete, što mnoga penzionerska udruženja obilato koriste.

Činjenice
ŠTA MOGU DA KUPE ZA „POVIŠICU“ OD 290 DINARA

6 do 9 hlebova
3 litra svežeg mleka
5 kg brašna
600-700 grama svinjskog buta
440 g najjeftinijeg junećeg buta
4 kg šećera
2 litra ulja i žvake za unuče
9 kg najjeftinijih jabuka
1,9 kg limuna

..........

Bravo Vucicu! Svaka cast! Napredno u propast.

BEDNI ŽIVOT PENZIONERA: Za lekove 100 evra, za režije 120, za život šta ostane http://www.kurir.rs/bedni-zivot-pen...rezije-120-za-zivot-sta-ostane-clanak-2047399

BEOGRAD - S prosečnom penzijom od 23.000 dinara u kom god gradu da se nalaze penzionerima teško da ostane novca za išta drugo osim za golo preživljavanje.

Analiza cena u Beogradu, Novom Sadu i Nišu pokazuje da su niški penzioneri u blagoj prednosti jer su cene u tom gradu dosta niže u odnosu na ova druga dva grada. Njihove zelene pijace su najjeftinije, u odnosu na Novi Sad i Beograd voće i povrće mogu pazariti po cenama nižim i do nekoliko desetina dinara.

Negde manje, negde više

U tom gradu penzioneri manje troše i na grejanje i komunalije jer za stan od 60 metara kvadratnih plate 1.863 dinara manje nego njihove kolege iz Beograda. Iako plaćaju najskuplje režije, beogradski pripadnici trećeg doba koji imaju volje i snage da se šetaju od pijace do pijace mogu poprilično uštedeti jer se cene istog voća na različitim krajevima grada razlikuju i do 100 dinara po kilogramu.

Bake i deke u Srpskoj Atini u odnosu na beogradske i niške potroše manje para na brašno, što je i normalno s obzirom na to da je Vojvodina srpska žitnica, ali zato ulje plaćaju najviše. Svinjetina je najjeftinija u Nišu, ali zato za kilogram junetine najstarije Nišlije moraju da daju 50 dinara više od Beograđana i Novosađana. Cena vekne od 500 grama belog hleba u svim gradovima je ista.
- U sva ta tri grada penzioneri žive skori isto. Negde je nešto jeftinije, negde nešto skuplje i u proseku se svede na isto. Nekad su penzioneri izdržavali decu, a sad deca izdržavaju roditelje. Da mi nije ćerke i zeta, morao bih da napustim stan u kome živim iako je moja penzija 40.000 dinara. Problem je što 40 odsto penzionera u Srbiji mesečno daje do 10.000 dinara za lekove i nema šanse da iko može priuštiti izlazak u restoran. Zato mi organizujemo druženja u kojima za 900 dinara dobijemo i večeru i muziku - kaže Pavle Lučić, predsednik Udruženja penzionera Novog Beograda i dodaje da niko ko ima penziju ispod 30.000 dinara ne može da odvoji novac ne samo za pozorište već ni za flašu vina jednom mesečno uz ručak kod kuće.

A pozorište?!

Iako muzičari i pevači svih žanrova češće drže koncerte u Beogradu i Novom Sadu nego u Nišu, u tom gradu su ulaznice za njihove nastupe najjeftinije. Što se odlaska u pozorište tiče, tu su beogradski penzioneri u prednosti jer, osim bogate ponude predstava, mogu da dobiju i do 50 odsto jeftinije karte na grupne posete, što mnoga penzionerska udruženja obilato koriste.

Činjenice

6 do 9 hlebova
3 litra svežeg mleka
5 kg brašna
4 kg šećera
1,9 kg limuna

..........

koliko je to kn..po novom tečaju..3-4..??

Čuo sam da u Rusiji zakonom odredjena minimalna peMzija
pa ako neko dobija 8.000 rubalja onda grad mora da dotira do 10.000 zakonom obavezne i zagarantovane

- - - - - - - - - -

grupne posete, što mnoga penzionerska udruženja obilato koriste.

Činjenice

6 do 9 hlebova
3 litra svežeg mleka
5 kg brašna
4 kg šećera
1,9 kg limuna

..........

tri male Baltic Vodke - bar na dva tri sata zaboraviš bolest i probleme

То јесте велики проблем.
Ја имам неколицину другара чији родитељи(пензионери) су својој деци препустили своје станове(куће) и отишли из Београда
у своје викендице,кућице,у своја села одакле су избегли некад давно,
где неупоредиво лепше и јефтиније живе.

Да ли и сада имаш бабе у кругу 2-ке које се јављају на телефон када окренеш фон.за издавање станова,или неке собе студентима?
Имаш.
Шта ће баби велелепан стан?
Нека прода то и упола цене-имаће више него довољно за приватни старачки дом где јој је све обезбеђено,

Ma jeste, brojne fabrike, brojna stambena naselja, brojne varosice koje su postali gradovi i sve to u periodu od 1945. - 1980. uradjeno je od "nerada". Ono sto je za to vreme izgradjeno ovi sadasnji ne mogu ni da okrece. Taj sistem nije bio savrsen ali je cinjenica da se radilo i da se gradilo.

Од којих и чијих пара су се то варошице пумпале, па сад људи треба у њима да једу зидове?

- - - - - - - - - -

Kakvih jadnika ima na forumu.
Te im kriv Sloba, te im krivi penzioneri.

Da malo mozga imaju razmislili bi
da će i oni jednom u penziju.

Хоће, само тада пензија неће бити. Тако једни млатише празну сламу цео свој радни век, па сад хоће и добре пензије, а други треба да рмбаче цео свој век за мале паре и да пензију ни не виде.

Došao red na mene da platim dnevni ceh u kafiću,kad ono strujne mi kroz glavu da mi to skoro pola pemzije!:hahaha:
Znam da nije to I nešto smešno,smešno je za ozbiljnog poslovnog čoveka...Ali,neko se nije nikad upuštao u ozbiljan posao,
radio je za druge koji su brinuli I o njemu,a on puštao mozak na pašu...Ybg...Taj novac ne znači nešto naročito kad ga imaš
vise nego li ti treba,ali razumem da većina penzionera 90% svog vremena brine samo o svojoj egzistenciji...A ima more poslova koje bi
sa zadovljstvom mogli raditi I kao penzioneri I zaraditi po još bar dve penzije mesečno! Nego,radne navike nisu nikad stekli,a
stekli su naviku da kukaju I na državu I na političare I na sebe... Turska nacija...skoro...

Imbecile poput tebe treba bičevati u sred glavnog grada uz TV prenos.

Šta su nam ostavili SFRJ penzioneri dok su bili u radnom odnosu, gde je taj kapital koji su zaslužili ? Ti si od onih koji misle da ako je dovoljno da se neko pojavi na poslu i da je kao radio :D :hahaha: Pa tako je bilo.

Jel realno da šljaker iz Rakovice ide 20 dana na Hvar i da se bahanališe.Pa nije realno.Sve je stiglo na naplatu.

Šta su nam ostavili SFRJ penzioneri dok su bili u radnom odnosu, gde je taj kapital koji su zaslužili ? Ti si od onih koji misle da ako je dovoljno da se neko pojavi na poslu i da je kao radio :D :hahaha: Pa tako je bilo.

Jel realno da šljaker iz Rakovice ide 20 dana na Hvar i da se bahanališe.Pa nije realno.Sve je stiglo na naplatu.
Да било је реално, немој да те лажу.
Данас домаћи предузетници живе по Москви, Монаку, Лондону хвале се зарађеним милијардама, а раднике плаћаку 20 000 динара.
То је болесна реалност који су створили човекомрзци.

Да било је реално, немој да те лажу.
Данас домаћи предузетници живе по Москви, Монаку, Лондону хвале се зарађеним милијардама, а раднике плаћаку 20 000 динара.
То је болесна реалност који су створили човекомрзци.

Pa nije realno da trošiš više od onoga što prihoduješ.

SFRJ penzioneri su živeli vlažni san koji je pukao kao mehur od sapunice.

I sad se čude kako sad odjednom imam penziju 300 dinara a radio sam od 8 do 11 pre podne u kancelariji a od 11 do 16 u kafani.

Pa nije realno da trošiš više od onoga što prihoduješ.

SFRJ penzioneri su živeli vlažni san koji je pukao kao mehur od sapunice.

I sad se čude kako sad odjednom imam penziju 300 dinara a radio sam od 8 do 11 pre podne u kancelariji a od 11 do 16 u kafani.

Није реално да корупцијом опљачкаш народну имовину!
А тај пензиони фонд је потрошен кад је почео рат који су изазвали САД и Европска економска заједница 1991. године.
Ми имамо лоше људе на кључним местима који су робови своје похлепе и властољубља.
Само хуља може да буде на њиховој страни.

Šta reći, neka ih dočeka isto to što pričaju, laži, penzije poštenih ljudi se nekreču više od 12 000,oo din...

Veliki je broj onih koji primaju oko 6.000,oo din, a večini penzionera sa niskim primanjima naplačuje se reket, i to javno i otvoreno...

Od toga i živi večina bagre u Srbiji...

I još pljuju ovde...

Kakav mozak breee, ispro mozak Vucic.
Seru o Titu a pre njega Serbia bila poljoprivredna zemlja bez struje.

Taj period industrijalizacije su prosle sve moderne drzave samo neke ranije a neke kasnije.

Back