Becarski porez...???

Milojko Vasic:
Što se Evrope tiče, sledeći je rezon:
Onaj ko ima porodicu sigurno troši znatno više para na osnovne životne potrebe. (hrana, odeća, struja ...) Ako je već tako, ajde da mu onda država umanji porez na zaradu za koji procenat. A onaj ko nema porodicu, njemu porez nije umanjen. Po, meni sasvim logično. Nekih je pokušaja bilo i kod nas ranije ali je palo u vodu.

Pa Milojko, cini mi se da i ti ponekad umes da lupis nesto pametno! Da li mi se cini ili je to samo ponekad? Pitanje je sad!

Baron Ungern:
Nexus 6:
a moze zenama da se deli i medalja za odredjeni broj dece...a, istoricar...

Могао би мало да обновиш граматику. Вокатив једнине именице "историчар" гласи "историчару".

И не хватај се за неке спољашње сличности које немају везе са суштином проблема - а то је да овој земљи треба осмишљена политика повећавања наталитета.

Изгледа да је за тебе главни проблем што је Црква подржала предлог закона. Да су га подржали педери, џихадлије, невладине организације за глобалистичку акултурацију и прогресивну кретенизацију или нека четврта врста ђикифанова, вероватно би све било у реду.

ne...za mene je problem sto ga je podrzala SAMO Crkva...

slatko volim :)):
Djesi Djenis I:
Pa vi niste normalni. To ne resava problem jer ne resava srz problema-siromastvo.Kako da se prave deca kad radite za 7 000 din., zivite u kuci sa tri generacije...Ljudi treba da se zene i stvaraju porodicu onda kad budu u mogucnosti za to.Bolje je imati jedno dete i finansijski biti u mogucnosti da ga odgajis i skolujes pa tako mu pruzis vecu sansu da nesto uradi u zivotu, nego imati petoro pa nijednom ne dati sansu.Najlakse je napraviti dete.

jesu li ovako razmisljali tvoji prababa i pradeda?
ili tvoji baba i deda :?:

da su oni tako razmisljali, tebe ne bi ni bilo danas :!:

oni su mogli da zarade dovoljno da od mene naprave coveka

ako budes cekao finansijke mogucnosti za decu ovde u jadnoj Srbijici, nikada ih neces imati :!:

bolje je i nemati ih nego ih radjati da se muce

A i o kakvom siromastvu pricas?!?! Pa siromasni ljudi i imaju najvise dece, pogledaj Rome
i crnce po Africi :!:

jel se ti to salis?[/color]
Takodje utice i obrazovanje---kako obrazovanje raste, broj dece opada, tj. obrazovani ljudi u proseku imaju po jedno, najvise 2, neobrazovani najcesce najmanje po 5-6 (ne mislim samo na nasu zemlju, nego recimo na Albaniju, i uopste na celu PLANETU) Zato Evropljani imaju po 1-2, a po Africi je mnoooogo veci natalitet (doduse, oni i racunaju da ce od 5-oro da umre bar dvoje :cry: )

Ako hoces da se ostvaris u profesionalnom smislu (narocito ako si zena), onda je razumljivo sto se kasnije radjaju deca i sto ih je manje.Mozes biti srecan i sa jednim kao i sa petoro dece.

Za decu trebaju pare naravno, ali ne samo pare, vec najvise ljubavi, paznje, pozrtvovanosti, zdrava, normalna porodica i okruzenje..

Pitam se koliko ti imas dece?

gigule:
bela kuga jeste problem...ali zar nije bolje rešavati uzoke tog problema?
da živomo u sređenoj zemlji u kojoj čovek stvarno ima šanse da radi i zaradi, da živi mirno svoj život, da decu na miru odgaja... ajd neka je taj porez ali u ovoj situaciji...

mada ni Koštunica nema dece, ni Draškovići...i koliko imamo poslanika koji nisu oženjeni...ihaha....mada, njihova plata može da izdrži i taj namet ali...
ma ko bre pita obične ljude šta misle i kako (pre)žive..

dobro zapazanje :D :D :lol:

a da "istoricaru" nije malo dativ,a? :wink:

shta se lozite, izvolte napravite decu kolko mislite, aostale pustite na miru, pa kad vide kako su vasha divna i kako je to divno imati porodicu i ostali ce pozheleti. sta vas bole uvo shto neko ima ili nema, i kakvi ste vi to roditelji shto svoje vreme umesto da posvetite detetu bacate na nebulozne i nepotrebne rasprave? ili svi sedite u skupstini i donosite becarski zakon (je l beshe mi uopste imamo ustav)
t price da srpstvo izumire, pa, za 100 godina ces i ti izumreti pa neces ni znati sta se desilo.

Baron Ungern:
Banshee:
a da "istoricaru" nije malo dativ,a? :wink:

Та два облика гласе исто: датив ( коме, чему ) - историчару; вокатив ( дозивање, увек се користи кад се некоме или нечему обраћаш )- ( Хеј ) историчару.

ne glase isto :roll:
jer vokativ glasi:(hej) istoricare.
da ti bude jasnije:
npr. nominativ:majstor dativ:majstoru ,vokativ: majstore.
ali,nema veze,ovo su imenice oko kojih ljudi cesto grese,tako da sve jedno kako glasi,ionako ovo nije mesto.

jagodica:
shta se lozite, izvolte napravite decu kolko mislite, aostale pustite na miru, pa kad vide kako su vasha divna i kako je to divno imati porodicu i ostali ce pozheleti. sta vas bole uvo shto neko ima ili nema, i kakvi ste vi to roditelji shto svoje vreme umesto da posvetite detetu bacate na nebulozne i nepotrebne rasprave? ili svi sedite u skupstini i donosite becarski zakon (je l beshe mi uopste imamo ustav)
t price da srpstvo izumire, pa, za 100 godina ces i ti izumreti pa neces ni znati sta se desilo.

E, Jagoda moram ti priznati, da si ovoga puta, po prvi put, stvarno lupila nesto pametno!

Back