a33
Aktivan član
- Poruka
- 1.610
da argumentuje,kako gresis.Torius:Тадић има везе са овим осталима колико и са свемирским програмо САД. Тј, Тадић уопште није био ђикијев миљеник и био је сарадник 3 реда.
evo mihajloviceve izjave o bebinoj dominaciju u djindjicevoj mafiji:
Bivši ministar policije Dušan Mihajlović u razgovoru za Press pokušao je da objasni i sebi, ali i svima nama, ulogu Vladimira Bebe Popovića u vreme vlasti DOS-a, ali i posle pada sa vlasti ove koalicije.
Govoreći o Vladimiru Popoviću, rekli ste i ovo: "Savest je teška muka i valja mu da nađe opravdanje za nemoć da se suoči sam sa svojim likom i delom", "Poleteo je toliko visoko da je pomislio da može da zaustavi i specijalnog tužioca" i "Beba velika priča". Kako biste ovo raščlanili?-
Mora se rešiti politička pozadina atentata na premijera Đinđića
Da li je razjašnjenje političke i drugih pozadina ubistva premijera Zorana Đinđića danas prvo pitanje političke stabilnosti u Srbiji?
- Atentat na Đinđića je neuspeo državni udar koji ima dalekosežne posledice. Sve dok se ne razjasne politička i ukupna pozadina tog ubistva neće biti garancije da se neće ponoviti ambicije nekih novih Apisa da se političkim ubistvima menja tok istorije. Kada kažem ukupna pozadina, mislim na pitanja koja opravdano postavlja sudija Mesarović: Zašto BIA i MUP nisu mogli da zaštite premijera? Veoma je važno što specijalni tužilac najavljuje pokretanje istrage o političkoj pozadini atentata.
Vladimir Beba Popović jeste velika tema, kao što je i savest velika muka. Beba je bio učesnik istorijskih zbivanja u Srbiji. Sada se sam predstavio javnosti i kao odlučujući faktor tih zbivanja. Samim tim je velika tema. Samo njegovo svedočenje pred Specijalnim sudom ima 126, a intervju "Statusu" više desetina stranica. Što se savesti tiče, očevidno je da imamo različito gledanje. Radio sam svoj posao, upozoravao na moć mafije, ćutao o svojim mukama i pritiscima kojima sam bio izložen kako ne bih otežavao ionako težak položaj vlade i premijera. I danas ne upirem prstom ni u koga kao jedinog krivca za sve što nam se desilo. Svaki učesnik tih istorijskih zbivanja koji ne vidi deo svoje političke odgovornosti nije iskren i ozbiljan sagovornik. Svoju političku odgovornost prihvatam i ne bežim od nje, kao što sam uveren i da će rezultate mog rada objektivno oceniti vreme i istorija kada se razveju magle iz kojih Srbija nije izašla.
Gospodin Popović ne deli to mišljenje. On sebe vidi i predstavlja kao jedinog pravog čuvara premijera i dok je bio živ i sada kada je pod zemljom, svrstavajući brojne druge učesnike na političkoj sceni u inspiratore, organizatore i izvršioce Đinđićeve likvidacije. Čak i one sa kojima je prijateljovao, a koje nisam imao zadovoljstvo da upoznam ni kao ministar policije. Pošto sam zna da to nije tako, a ne može sebe da pogleda u ogledalo, onda su mu svi krivci. Zaista teško opterećenje.
Ne čini li Vam se da je Popović u javnosti postao jedina istina i čuvar svih tajni u Srbiji?
- Objašnjenje koje je sam Popović dao po ulasku u DS i politiku najbolji je odgovor na vaše pitanje. Bilo je to u Skoplju avgusta 1993, kada se sreo sa Đinđićem i grupom biznismena. Napravljen je dogovor da oni finansijski pomognu DS, a on je "bio tu kao neko ko bi eventualno mogao da pomogne onim što je sam radio: marketing, propaganda... ". Dakle, sve je to dobar marketing lošeg proizvoda. Kakav je to marketing, Beba sam otkriva odgovarajući na pitanje koje sam sebi postavlja u "Statusu": "Da li sam mogao da radim drugačije? Na svako od ovih pitanja skoro uvek odgovaraju moj temperament i moja strast, koji nadvladavaju svako racionalno mišljenje." Komentar nije potreban. Strast i temperament koji nadvladavaju racionalno mišljenje nisu dobar osnov niti saveznik za bilo koje ozbiljne poslove, a posebno državne.
.