Beba i buve u kuci

LidiaMia

Početnik
Poruka
1
Nas problem se pojavio pre nekih 10 dana. Najpre sam uocila crvenilo od ujeda, pomislih papadaci, dok nisam primetila buvu na nozi. Uneli smo ih u kucu, a imamo bebu od 15 meseci.Pokusavam da usisavam redovno (skoro svaki dan) i kesu odmah ispraznim pa je operem rastvorom ektanona. Juce sam dvoriste oprskala ektanonom, psa tretirala takode ektanonom a macu intox praskom. Molim za savet sta mogu koristiti u kuci da ne smeta bebi a da poubijam gamad:mafijas:.
(Inace kucni ljubimci ne ulaze u kucu.)

:dash::dash:

За буве у кући може да ти помогне само завод за дезинфекцију, дезинсекцију и дератизацију.
Била је већ тема, тешко их људи успеју сами избацити.

За буве у кући може да ти помогне само завод за дезинфекцију, дезинсекцију и дератизацију.
Била је већ тема, тешко их људи успеју сами избацити.

Ne bi ja njih više zvala. Jednom su bili, papreno naplatili i ništa nisu uradili, posle 3 dana opet buve (imali smo neku macu koja isto nije ulazila u kuću). Onda baba rekla da kupimo Baygon prah...imaš ga u svakom marketu, pakovano u okruglu kartonsku kutiju. Mi to posuli po tepihu preko noći, ujutru usisali i nikad ih više nije bilo.

pre 10-ak godina imala sam macku koja je izlazila napolje ali i boravila u stanu.rezultat-buve u kuci/itisonu,tepihu.po savetu komsinice med.sestre,kupila sam asepsol,napravila rastvor,i njime otrilike 3x mesecno prebrisala podove i podne prostirke.macka je i dalje ulazila/izlazila ali buve nikad vise nisam imala u kuci.to je moje iskustvo.
cula sam i za neki koncentrat za emulziju za kupku `neostomosan`,ali ne znam da li je efikasan.
za mace je odlicno sredstvo,proizvodi bayer (ne znam naziv,ima ga u pet sopovima),maci se samo istisne skroz nazad,na potiljak.ta tubica lici kao mali super lepak.jednostavno za upotrebu i efikasno 100%

Ne bi ja njih više zvala. Jednom su bili, papreno naplatili i ništa nisu uradili, posle 3 dana opet buve (imali smo neku macu koja isto nije ulazila u kuću). Onda baba rekla da kupimo Baygon prah...imaš ga u svakom marketu, pakovano u okruglu kartonsku kutiju. Mi to posuli po tepihu preko noći, ujutru usisali i nikad ih više nije bilo.

Ето видиш.
Вероватно зависи од града до града ефикасност те службе. Читала сам и обрнуто. :lol:

Back