Beba gladna tokom noci

Noljeee

Početnik
Poruka
5
Cao svima!
Sin mi ima uskoro 10 mjeseci i jede "sve zivo" ukljucujuci i dohranu. Ima skoro 10 kg, i bas ima dobar apetit, ali to nam stvara problem jer jos uvijek se budi u toku noci , nekad i 2-3 puta da popije flasicu adaptiranog mlijeka. Sta god mu dali uvece prije spavanja isto se desava. Kako mu tu naviku mozemo izbaciti ?
user posted image
Hvala unaprijed !

Cao svima!
Sin mi ima uskoro 10 mjeseci i jede "sve zivo" ukljucujuci i dohranu. Ima skoro 10 kg, i bas ima dobar apetit, ali to nam stvara problem jer jos uvijek se budi u toku noci , nekad i 2-3 puta da popije flasicu adaptiranog mlijeka. Sta god mu dali uvece prije spavanja isto se desava. Kako mu tu naviku mozemo izbaciti ?
user posted image
Hvala unaprijed !
Veliki pozdrav i dobro došao na forum. 😃
Ista stvar se dešavala sa mojom kćerkom, nemoj da brineš beba nije gladna nego je jednostavno to noćno hranjenje postalo rutina i neka vrsta umirivanja. Ja sam kćerki (po savjetu prijateljice koja je pedijatar) umjesto adaptiranog mlijeka davala sokić iz flašice, kasnije prešla na običnu vodu. Kad je napunila godinu i po prestala potpuno da se budi.

Cao svima!
user posted image
Hvala unaprijed !
To je sve normalno. :)
I nas sin je prvi put prespavao noc tek sa 11 meseci. Tada je i prohodao.

Ne mora da znaci da je gladan. Moze se raditi o zubicima, stomacicu, a najcesce o potrebi za blizinom.
Ali hrana ga sigurno umiruje i cinjenica da ste tu. Sto bebe cesto proveravaju.
Inace, tu oko 10. meseca beba ulazi u sedmu fazu ubrzanog rasta i tada nije neobicno da se cesto budi.
Izdrzite jos mesec-dva i odjednom ce se sve promeniti. Posle cete se sami po navici buditi da vidite da li je sve u redu, a beba ce spavati. :D

Licno mu ne bih potpuno ukinula nocno hranjenje, mozda bih samo smanjila kolicinu i posmatrala kako se dalje razvija situacija sa budjenjem.

Back