DarkMoon
Legenda
- Poruka
- 54.932
BDP pokazuje ustvari stanje koliko je zemlja prezaduzena .Не интерсује ме БДП, већ ПНП (породични нето производ), а он је стално у дозвољеном минусу.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
BDP pokazuje ustvari stanje koliko je zemlja prezaduzena .Не интерсује ме БДП, већ ПНП (породични нето производ), а он је стално у дозвољеном минусу.
Zato snagu drzave odrazava PPP, sto je malo blize stvarnom stanju u ekonomiji.Još jedna moja teza: U praksi, BDP je mera prometa, a ne produkcije (stvaranja).
Definicija: "U ekonomiji, bruto domaći proizvod (BDP) predstavlja ukupnu produkciju roba i usluga, ostvarenu u nacionalnoj ekonomiji (domicilnoj zemlji), bez obzira na vlasništvo. To podrazumeva da BDP uključuje vrednost produkcije stranih lica (kompanija) u zemlji, a isključuje aktivnosti firmi u vlasništvu domaćih rezidenata u inostranstvu. BDP predstavlja ukupno stvoren domaći dohodak. Sama definicija BDPa po rečima osnivača tih mjerenja nema nikakve veze s predstavljanjem podataka o poboljšanje ili pogoršanje kvaliteta života stanovnika neke države".
Po mom opažanju, kontekst u koji se BDP stavlja u raznim diskusijama je obično mera kvaliteta života / stepena razvoja države, dakle suprotno od definicije.
# vicevi vaših dedovaIdu dvojica ekonomista putem i pričaju o tržišnoj ekonomiji. Kad, ispred njih - *****.
Prvi misli: “Idem se našaliti s ovim drugim ekonomistom.”, pa kaže:
“Hajde, pojedi ovo *****, dobit ćeš 100 evra.”
Drugi razmišlja: “Hm, ***** je *****, ali lova je lova!”. I pojede *****.
Onome prvome to ne bi pravo, ali plati. I idu dalje i raspravljaju o investicijama u zemlje Dalekog istoka. Kad opet, pred njima - *****.
Misli sad onaj drugi: “Dobio sam ja 100 evra, ali sam ipak pojeo *****.”, pa predloži:
“Hajde sad ti pojedi *****, dobit ćeš 100 evra!”
Sad prvi razmišlja: “Hm, ***** je *****, a pare su pare. Kad je mogao on, mogu i ja!”. I pojede i on ***** (i dobije pare).
Idu zatim dalje i raspravljaju o ljudskim resursima i obrtnom kapitalu. Tek se prvi dosjeti i kaže:
“Čekaj malo, a šta smo to uradili? Pojeo ***** ja. Pojeo ***** ti, a niko ništa nije zaradio?”
“Eee, jeste, al' smo zato napravili 200 evra prometa.” reče drugi.
Pa, ukupan iznos kupoprodatih stvariU isto vreme, ogromna većina ljudi ne zna tačno šta čini BDP.
Imaš i GNI gross national incomeu tom grmu i cuci zec, sto je vas neko slagao da je to dohodak - jes dohodak, moj ... bruto drustveni PROIZVOD, sta si napravio, proizveo, osim zjala, a ne koliko si podelio para stampajuci ili zaduzujuci se
cak pise gross domestic product.
ej domaci proizvod, a ne sta si sve uvezao, ili koliko si nastancao laznh naloga pa hteo da ocerupoas maska za 44 milijarde, a tviter ne vredi ni 10-i deo