bazalni metabolizam

DeVill234

Početnik
Poruka
1
Pozdrav dragi ljudi :hvala: Eh ovako, imam 64 kg visoka sam oko 175 cm, iako je ta kilaza za moju visinu idealna imam problem s kojim se bori vecina djevojaka:sad2: a to je slauf i salo na stomaku :( i uopce se nisam bavila aktivnoscu do sada :eek: buduci da zelim skinuti salo na stomaku i bokovima ali ne i da izgubim tezinu (ne zelim da imam tanje noge, ruke, grudi ...) trebam da mi pojasnite kako da rijesim problem. :) Ne razumijem se u taj unos i trosenje kalorija i kako to vec ide zato trazim da mi neko pojasni ovaj bazalni metabolizam kojeg spominju da kad se izracuna taj se zbir kalorija mora unositi dnevno da se ne gubi na tjelesnoj tezini. :/ Procitala sam da se mora trositi vise nego sto se unosi kalorija ali je to valjda za mrsavljenje.i tu sam se zbunila :/ Radim aerobni trening, najcesce koristim orbitrek po pola sata i gubim otprilike 200 kalorija. E sad kako to ide sa treniranjem ako dnevno moram unositi preko 1000 kalorija kako mi je izracunat bazalni metabolizam da ne gubim na tezini a ujedno da smanjim salo na stomaku :((( u ovakvim slucajevima najcesce odustajem jer ne znam sta i kako i bojim se da ne idem pravim putem i da je sve uzalud :((

Back