Bad Wolf
Primećen član
- Poruka
- 631
.
Sam Hoking je to lepo izneo:
ako je moguce napraviti vremeplov, za 100 ili 1.000 godina od tog dana, vremeplovi ce vec uci u serijsku proizvodnju, tako da ce ljudi iz buducnosti u njima turisticki putovati kroz razne epohe, pa tako i nasu.
Pa, gde su?
Crne rupe na neki nacin jesu crvotocine, jer je za njih svemir samo jedna tacka, tj. kada udjes u jednu crnu rupu, mozes da izadjes iz bilo koje druge.
Ali, problem stvarnosti je - kako uci u crnu rupu i ostati ziv?
Elem ono sta Hoking nije uzeo u obzir je razvitak covecanstva za 200-300 god (za koliko prognoziram da ce biti izmisljen vremeplov) , osim sto vise ne bi postojale nacije , vec samo covecanstvo ujedinjeno u celinu , u slucaju pronalaska nacina da se putuje kroz 4. dimenziju verovatno bi postojali protokoli i pravila u vezi sa istim . I ne verujem da bi ikad usao u serisku proizvodnju , vec bi njime mogli da upravljaju samo ljudi koji prodju rigorozne testove i obuke . Velika je verovatnoca da i u ovom trenutku u nasem vremenskom toku postoje pristojan broj putnika kroz vreme , samo su obuceni kao i mi , znaju za trenutnu kulturu ponasanja ( da se ne isticu ) a sam vremeplov je verovatno maskiran u nesto obicno .
Sve ovo bi postojalo iz jednostavnih razloga , ako das svakom idiotu vremeplov , dovoljan je samo jedan da napravi paradox poguban za ceo svemir .