Batine

• Začetnik teme Začetnik teme M.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svi bi tukli dete zbog marihuane? Taj problem se ne resava nasiljem vec alternativnom psihoterapijiom u koju treba da se ukljuci dete a prvenstveno roditelji jer u njima je uzrok, drogiranje deteta je posledica.

Ne slazem se, mislim da svako uopstavanje je lose a pogotovo ovakvo. Verujem da ima nekad i krivice roditelja, mozda i cesto ali verujem da je cesto i dete krivo. Znam slucaj gde je momak otisao u grad, poceo da ide po kafanama, "uhvatio" se loseg drustva...Prvo pice, zatim marihuana, zatim heroin... Odavno ga nema

Cini mi se da je sad moderno da su za sve krivi roditelji. I da ce, navodno, dete da se strasno istraumira ako ga udaris ili cak viknes na njega...ili mu nesto odbijes. Pa nekad, kad sam ja bila mala, mlatili su nas ne samo ukucani vec i komsija ako slucajno nesto odgovoris ili odbijes da ga poslusas ako te posalje da nesto uradis. I nismo svi postali monstrumi koji maltretiraju i mlate decu ( mojih dvoje NIKAD niko nije udario, cak mozda samo neki put je viknuto na njih), niti se svi drogiramo ili smo kriminalci. Mozda cak danas kad su deca prezasticena ima vise takvih slucajeva drogiranja nego nekad.

Istina tema je jako stara ali sam je procitala od pocetka i interesantno mi je da su svi stali da daju savete tipa " prijavi roditelje" a niko nije komentarisao razlog sto je dobila batine - ima 3 neopravdana casa. Pa zar je normalno da u vreme kad treba da je na casu ona ko zna gde skita? A ako roditelji to istolerisu ko zna kako ce se ona kasnije ponasati?

Negde sam procitala " Dok te kritikuju znaci da im je stalo. Kad prestanu znaci da su digli ruke od tebe" Mislim da u slucaju kojim je pokrenuta ova tema roditeljima je STALO, sad mozda je nacin malo zesci ali oni verovatno ne znaju drugacije.Bolje i tako nego da ih bas briga

Slazi se ili ne slazi. Sam znam slucajeva vise nego sto ti imas godina i sto ces ih imati, kod svakog od njih se ispostavilo da je problem u roditeljima. Dete je lako srediti, roditeljima kada se spomene da se treba promeniti njihov odnos i ponasanje, odbijaju. Pravdaju sebe kasnije tako sto vucaraju dete kod nekompetentnih ljudi, uvlaceci ga u neefikasne sisteme koji ga tretiraju kao broj. Ali eto, oni su sve pokusali....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back