Batine kao vaspitna mera

Хе, хе...кад треба да ме неко (било ко: моја деца, ђаци...) схвати заиста озбиљно, онда не подижем глас, него напротив, мало пригушеним гласом и врло мирно и полако кажем то што треба гледајући у очи(''Доста'', ''Не'', ''Покупи играчке''...или тако нешто). Тада ме угланом послушају без поговора јер кажу да звучим ''јако опасно''. :lol:

Hellen:
Немам шта да додам.
Наравно да сам против батинања и злостављања (једна познаница ми је рекла како свог сина бије од 3. месеца његовог живота, јер је био јако ''безобразан'' као беба :? ), али понекад пљес по руци, ако после мог трећег ''НЕ!'' крене поново ка утичници...мислим да то неће оставити трауме на дете! Детету од годину дана не можете ''објаснити'' да не сме да дира струју, а морате га сачувати. Исто тако се слажем да ће понекад више негативних последица оставити вечне и досадне придике, него једно пљес по туру.
И да се разумемо, никада не тучем децу (ако се то уопште може назвати батинама) зато да искалим свој бес!
Исто тако, у детињству памтим ту и тамо по неку ћушку или чвргу, не ишта што би се могло звати батинама.

Kuku,pa ona je prosvetni radnik!Ah,da i voli kucice njih ne sljepa po zadnjici.

xpajamacax:
sirenica:
Batine NIKADA, ali zato povisen ton i strogo lice, od kog su mi se tresle gace. :D
kako da to izvedem?
ja ne bijem,ali bi jako volela da kao kada sam ja bila mala...mama me samo pogleda!
a batine nisam nikada dobila,pa ni ćušku!
kako daj recept!

Ne znam, nisam stigla da je pitam ( umrla je pre 4 godine )... ali mislim da je u pitanju samo CVRST STAV. Kao sto ispunjavas data obecanja u pogledu nagradjivanja i pohvala, tako isto treba da se postavis i u kaznama ( ako zapretis kaznom, da je i sprovedes u delo ). S tim u vezi, jako dobro BIRAJ vrstu kazne, da ne bude ni suvise gruba ni nerazumljiva za dete, vec da upravo pedagoski i vaspitno deluje. Meni je mama UVEK davala adekvatno objasnjenje, ZASTO me kaznjava, da bih razumela poentu. Nikad me nije kaznila samo tako, da mi ne objasni.
Recimo ja tako dozivljavam taj pristup u vaspitavanju - BEZ batina. Jer, ja sam znala da necu dobiti batine kad nesto zaj... ali, bila sam i te kako svesna da ce me mama grditi i ako izrekne kaznu - da ce odrzati svoju rec 100%! Zato sam uvek strepila od njenog "tona" i grdnje. :P
Ne znam, zaista, drugo objasnjenje. Ovo mi nekako ima logike!?

nactu:
Hellen:
Немам шта да додам.
Наравно да сам против батинања и злостављања (једна познаница ми је рекла како свог сина бије од 3. месеца његовог живота, јер је био јако ''безобразан'' као беба :? ), али понекад пљес по руци, ако после мог трећег ''НЕ!'' крене поново ка утичници...мислим да то неће оставити трауме на дете! Детету од годину дана не можете ''објаснити'' да не сме да дира струју, а морате га сачувати. Исто тако се слажем да ће понекад више негативних последица оставити вечне и досадне придике, него једно пљес по туру.
И да се разумемо, никада не тучем децу (ако се то уопште може назвати батинама) зато да искалим свој бес!
Исто тако, у детињству памтим ту и тамо по неку ћушку или чвргу, не ишта што би се могло звати батинама.

Kuku,pa ona je prosvetni radnik!Ah,da i voli kucice njih ne sljepa po zadnjici.

Јее..Овде неко прати мој лик и дело? :shock:

Ма јок, кучиће млатим бејзбол палицом, ал ми се последња поломила кад сам звекнула клинче по тинтари, па морам да пређем на ланце и друга васпитна средства! :P
А тек ђаке...е то је тек прича.... :lol:

Hellen:
Хе, хе...кад треба да ме неко (било ко: моја деца, ђаци...) схвати заиста озбиљно, онда не подижем глас, него напротив, мало пригушеним гласом и врло мирно и полако кажем то што треба гледајући у очи(''Доста'', ''Не'', ''Покупи играчке''...или тако нешто). Тада ме угланом послушају без поговора јер кажу да звучим ''јако опасно''. :lol:

ovo je sjajan recepat, slatka moja :P
Hipnoza, m? :D

Back