Baterija na laptopu se ne puni

• Začetnik teme Začetnik teme STOK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To je model koji je star barem 8 godina, tako da je za ocekivati da je baterija dosla do samrti. Ako se baterija ne puni ides sledecim redom:
zamena baterije
zamana punjaca
otisla je maticna i tu menjas masinu osim ako nisi fosilvaso.
Postoje i razne zajebancije
sa drajverima, ali ja ta sranja nikada nisam nasao korisnima i samo gubis vrema sa njima. Kod Toshibe se zna, ili baterija ili maticna. Na Lenovu sam menjao bateriju par puta jer je moj laptop uvek na cradle i ako se baterija ne puni-prazni ode za par godina.
:rotf:

Ostavi je jednu noć u zamrzivaču.
Sutra izvadi. i kad se odmrzne probaj.

Mada, mislim da ćeš kupovati drugu:
VAŽNO:
Ne samo za ove, važi za sve akumulatorske elemente:
Ako je stalno uključena na mrežu, stvori se neka vrsta
skrame i posle "nezna" koliki je stvarni kapacitet.

BAR JEDNOM NEDELJNO IZKLJUČITI NAPON
I OSTAVITI DA RADI DOK NE DODJE NA 1% KAPACITETA.

To je model koji je star barem 8 godina, tako da je za ocekivati da je baterija dosla do samrti. Ako se baterija ne puni ides sledecim redom:
zamena baterije
zamana punjaca
otisla je maticna i tu menjas masinu osim ako nisi fosilvaso.
Postoje i razne zajebancije sa drajverima, ali ja ta sranja nikada nisam nasao korisnima i samo gubis vrema sa njima. Kod Toshibe se zna, ili baterija ili maticna. Na Lenovu sam menjao bateriju par puta jer je moj laptop uvek na cradle i ako se baterija ne puni-prazni ode za par godina.
Ima istine ,moj drug je stalno drzao laptop Toshibu na punjacu ,bio je nov i za dve -tri godine baterija mu otisla skroz ..ja koristim vec trecu godinu i baterija i dalje puni i drzi normalno ,doduse smanjen kapacitet malo.
Evo vec treca godina i cycle count je 30 .

Ima istine ,moj drug je stalno drzao laptop Toshibu na punjacu ,bio je nov i za dve -tri godine baterija mu otisla skroz ..ja koristim vec trecu godinu i baterija i dalje puni i drzi normalno ,doduse smanjen kapacitet malo.
Evo vec treca godina i cycle count je 30 .
Ako ti je samo 30 onda si ti taj Lap koristio isključivo na punjaču haha Bez baterija naravno...
Znaš li šta znači cycle count 30? Da si 30 puta potrošio i ujedno napunio bateriju u tom lapu.

Ako ti je samo 30 onda si ti taj Lap koristio isključivo na punjaču haha Bez baterija naravno...
Znaš li šta znači cycle count 30? Da si 30 puta potrošio i ujedno napunio bateriju u tom lapu.
Nije tacno ,u pocetku sam laptop koristio iskljucivo na bateriju i to mesecima ,na punjacu sam ga samo stavljao radi dopunjavanja.
Uostalom kada dodje na 3% baterija ,laptop se ne gasi skroz ,nego ide u sleep modu .

Izvukao sam dosta 18650 iz tih laptop baterija.
U većini slučaja u paketu od 6 baterija rikne jedna , tako ceo paket ne obezbedi napon od preko 12v i eto bačene baterije... Jednostavno BMS kaže da ta baterija nije dobra...
Ko zna može to da rastavi i zameni bateriju, mislim treba imati potreban alst i malo znanja o tome.
Ali toliko ima tih li Ion baterija na otpadu a većina u tim paketima su dobre..
Koliko mi trujemo ovu planetu 😳

Nije tacno ,u pocetku sam laptop koristio iskljucivo na bateriju i to mesecima ,na punjacu sam ga samo stavljao radi dopunjavanja.
Uostalom kada dodje na 3% baterija ,laptop se ne gasi skroz ,nego ide u sleep modu .
Evo sveta jabuka ima artikal o tome..

https://support.apple.com/en-us/HT201585

Ako ti battery cycle count na 30 onda je ta baterija bukvalno nova 😆
Da li je...

Verovatno da jeste vise ,otkud znam verovatno je tako podesena da se ne isprazni skroz,sto je i dobro ...
Svaki pametan uredjaj to ima, npr 90% realnog kapaciteta pokaže kao 100% na ikonici baterije.
Android i apple telefoni to imaju odavno.
Fora je da baterije ne ode ispod 3.2 v onda se smatra praznom pošto sa naponom dole i kapacitet opada same baterije.

Sam sleep mode traje onoliko na lapu koliko mu baterija dopušta, što je logično.
Čim napon celog paketa padne na recimo 3x 3.2v ili 3.4v na oko 10v onda se smatra da je baterija skroz prazna.

Back