Bata Stojkovic vs. Robert de Niro

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najiskrenije- Ja sam se nasmejala kad sam videla temu sada :)
Ne zato sto je pitanje glupo, jer nije uopste, cak je i vrlo interesantno. Nego jer je malo cudno poredjenje :)
Ja licno gotivim i jednog i drugog i mislim da se to ne moze porediti.

Nesto stvarno ne vidim nijednog glumca sa ovih prostora koga PO ULOGAMA mozemo uporediti sa De Nirom.
Ne zato sto je De Niro nesto posebno i nedostizno, nego jer su to totalno razliciti uslovi u kojima se snima film, za pocetak, zatim razlicite filmske price i poruke, sto sve utice na cinjenicu da bas necete naci glumca kod nas koji je imao uloge slicne kao De Niro, a za mene je to neophodno da bi nesto uporedila. Ne mogu da uporedjujem Entoni Hopkinsa i Dzeri Luisa, mogu eventualno Dzeri Luisa i Čkalju. E, ali cak i poredjenje ova dva komicara mozda nije izvodljivo, jer su u pitanju dva razlicita humora.

Sve se svodi na to da Bata i De Niro nisu imali slicne uloge da bi nam olaksali poredjenje i glume u totalno drugacijim filmovima. Takodje su u pitanju razlicite skole glume, glumacke tehnike...
Jedina zajednicka stvar je sto ih NEKO moze smatrati najboljima- jednog u Americi, drugog u Srbiji.
Ali to nije dovoljno da se uporede.

Zamislite Batu u Holivudu, a zamislite De Nira u Srbiji :) Kako bi se ko snasao da je rodjen na drugom mestu? To je jos zanimljivija situacija :)

Mozda Batu pre mozemo da uporedimo sa nekim evropskim glumcima.
Jedini domaci glumac koji je imao taj macho i "opaki momak" fazon koji bi mogao da se uporedi sa nekim De Nirovim ulogama je Zarko Lausevic. Ali samo u tom aspektu, ni po cemu vise!
Neko rece da bi pre mogao da uporedi Mikija Manojlovica sa De Nirom. Po cemu to? Slazem se da bih i ja pre uzela za poredjenje Mikija nego Batu.

Drago mi je sto makar jedna osoba ne misli da je tema glupa :) Bata je imao najmanje jednu filmsku ulogu ( Balkanski spijun ) po kojoj bi mogao da udje u top 100 najboljih uloga svih vremena na svetu, rame uz rame sa svetskim velikanima. Voleo bih da znam kako bi se snasao u Holivudu, a po mom misljenju osoba koja je rodjena na pogresnom mestu ( tj. trebalo je da bude rodjena u Holivudu ) je PAVLE VUJISIC. Tako filmicno lice, takva pojava, sigurno bi skrenuo paznju u Holivudu. Nije ga Orson Vels dzabe nazvao jednim od tri najveca svetska glumca. Doduse, Pavle je spadao u one glumce koji glume slicno u svakoj ulozi, ali je imao nesto velicanstveno.

Kao sto rece jedna pesma. . . Danilo ti si Bog!
Po meni je Bata bolji, jer kad se gledaju njegove uloge, skoro sve su kao stvorene za njega i sve ih je super odglumeo. Setiti se samo lika Ilije, ili Lakija. . . Odvaljivao je. . .
A de Niro. . . Covej je u Holivudu, ko dodje do tamo odmah postne velik, tako da i tu ima razloga zasto je "velik". . .

Jedna ispravka - postoje Istocna i Zapadna skola Americkog filma, u prevodu New York i Los Angeles.

Istok su oni kvalitetniji Americki filmovi i manje nabudzeni. Na primer, najpoznatiji predstavnik medju rediteljima Istocne skole bi bio Scorsese.
De Niro je vise filmova snimio u NY, on je bas zagrizeni Njujorcanin.
Tipa, Taksista i Razjareni Bik vam ne lice na Holivudske filmove, bas se vidi da je to sasvim druga struja.
E sad, mora i De Niro da zaradi pare :) A i Scorsese Boga mi :) Vidite poslednje Scorsese-ove filmove sa DiCapriom, svi su snimani za Holivudkse studije, a Scorsese pre tako nije radio. Mozda je zato i dobio Oskara, ima i tih misljenja.
Tako je i De Niro naravno snimao Holivudske filmove u zivotu.
Ali je covek po obrazovanju i tehnici glume Istocna skola, a ne Holivudska. Zapadna skola medju rediteljima bi bili Spilberg i Lukas.

Mozda ce ovo da vam zvuci smesno i da ja lupetam, ali tako je ... Nije cela Amerika Holivud, nego se Americki film deli na Istocnu i Zapadnu skolu. Naravno, predstavnici Istocne odu malo u Holivud da zarade pare s vremena na vreme :)

Ja nisam bas najbolji covek za ovu temu jer ja stvarno ne mislim da je Bata izbliza dobar glumac, a kamoli najbolji.
Nasi najbolji glumci su Miki Manojlovic i Nikola Kojo.

Odgovor na temu: Bata je smesan u odnosu na De Nira...

Sta je bre sa tobom?! On smesan?! Ti bas extra poznajes film... Dobro si rekao da nisi najbolji covek za ovu temu! Danilo Bata Stojkovic je NAS NAJBOLJI GLUMAC! On non-stop glumi, on glumi ocima! Pogledaj samo BALKANSKI SPIJUN! Onakvo ludilo, opsednutost i omadjijanost NAJVECOM SEKTOM NA SVETU, KOMUNIZMOM, niko bolje ne bi odradio!l Mozda samo Nikola Simic, ali to je druga prica! Zamisli Koju u toj ulozi! Smesno! Pomenuo si Mikija Manojlovica. Za njega se slazemo da je odlican.

P.S. Nije mi jasno kome padaju ovakve ideje na pamet za temu ili ili?! Bata protiv De Nira?! Neverovatno glupo!

И један и други су одлични глумци. Чиста петица (1-5) за обојицу!!!!

off topic (има везе са подфорумом)

Капетан прекоокеанског брода добија депешу и обраћа се путницима:
- Драги путници, стигла је једна добра и једна лоша вијест. Шта желите прво да чујете?
- Хоћемо прво добру вијест!
- Филм о нама добиће 11 Оскара.
:-)))

Dobar glumac je onaj, bez obzira na fizički izgled (mačo ili ne), koji se ubedljivo transformiše u lik koji glumi.
I Bata i DeNiro su imali takve, totalno različite uloge u kojima su bili totalno ubedljivi, i u tome se ogleda njihova veličina.
Nikolu Koju, na primer, baš gotivim, ali on je u svakom filmu isti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back