BASARISANJE - 23

Zatvaranje autonomije

"Dveri baš nikako da se zatvore. Nisu (za sada) neka politička snaga. Ali znaju da naprave promaju. Evo, recimo, pokrenuli su kampanju za ukidanje autonomije Vojvodine."

http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/zatvaranje_autonomije.881.html?news_id=249556

Poučeni skorašnjim iskustvom u hrvatskoj, sa atunomijom kraišnika srbomana ( kako ravničarskih tako i brtskih ) i njihovim kampanjama, koje su muzle do besvesti ; a evo i danas muzu i naplaćuju specijalne plate, penzije i sl. apanaže koje primaju i razne "srpske majke" - kako muške tako i ženske , sa bližom i daljnjom fanilijom ; dok nekima i hrvati na današnji dan prekrasno plaćaju lojalnost šahovnici , njihovoj miloj tamo njima sad --- pa se to srboljublje na neki način u džengama i ostalim troškovima , preslikalo i na to pravoslavlje koje dođe s' juga ; pa sad orao plaća im lojalnost u tamo lepoj njihovoj kosovariji ; dakle, istorija kao majka nauke kaže da je ovo garant ista stvar . Naime , može biti da ti vratari primaju lepu apanažu za ovu takozvanu negativnu kampanju -- koja, ako je to , nije neuka i glupa ; a do zla boga je perfidna i prefrigana. Zašto ovo kažem? Zato što mama istorija kaže mi, da su te rodoljubne srpsko prečanske patriotske glave , radile kod ugra kao dobro plaćeni sinovi rata ( danas ih zovu "psi rata " - svud u belom svetu ), a njihov rad u šumadiji i pomoravlju sa podunavljem zabeležio je i Arčibald Rajs, pišući izveštaje o genocidu nad ovim stanovništvom crvenom krstu . Kad je ta armada u plavim uniformama sa srpskim infinitivom prešla Dunav, neki moji preci nam ostaviše njihove plave uniforme, baš zbog tog infinitiva i tog srbčenja i njegovog patriotizma -- pa posle onog drugog rata , kad su partizanske jedinice posle četničko karađorđrvićskih klanja , uterivale streljanjem taj infinitivni patriotizam ; napiše se krvi u zlatu mojim precima ( potkupili ih moji za šaku žutog kamenja - znali koliko su visoko moralni patrioti iz ugarske škole ljudskosti ). Dakle, ova negativna kampanja može samo da učvrsti njihovu poziciju rodoljubaca ( kako ih cincarin lepo opisa ), a time podigne kvotu autonomsku cene u budžetu države . Treba imati na umu da vratari imaju braću međ prečanskim rodoljubcima . Treba ići samo tragom podele ratnog plena u ratovanjima ; kao i tragovima novca, kojima su plaćane ratne dnevnice; zasigurno će se naći kakva krvna linija sa dverskim vratarima i ugarskim konjušarima !
A ta institucija dinarsko bosanskih čobana , partizanskih kursista i brzometno iztrukane posleratne intiligencije - leglo udbaških denuncijenata ; ona je bastion svih šumadijsko moravskih nedaća ! Njenim potiranjem / razgradnjom i raspuštanjem , došlo bi oslobođenja : časti , pravičnosti , poštenja , znanja , saznanja - duhovnosti i istine . A razgradnjom i raspuštanjem svih religijskih i partijskih rukovodnih tela ( svih boja i fela ) , došlo bi do očovečenja stanovništva .
Ovako samo blejimo pred našim pastirima i njihovim psima čuvarima !

Back