bas sam zaglibila, pomoc!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

fightfullinessa

Početnik
Poruka
9
Pretpostavljam da se u ovo vreme svake godine oglasavaju maturanti koji nemaju pojma sta zele da upisu i treba im pomoc oko toga.. E pa mene upravo taj problem muci :dash: .. Zavrsna godina Gimnazije sam, jezicki smer, volim drustvene nauke ali mi ponaosob nijedna ne deluje dovoljno zanimljivo. Volela bih da studiram nesto posle cega cu se baviti necim zanimljivim, da imam mogucnost putovanja i istrazivanja drugih kultura, da pomazem ljudima, mogla bih i da budem profesor jer bih tako uticala na misljenje i "oblikovanje" mladih umova.. Zaista bih bila zahvalna ako biste mi pomogi.. Unapred hvala.. :confused:

Pretpostavljam da se u ovo vreme svake godine oglasavaju maturanti koji nemaju pojma sta zele da upisu i treba im pomoc oko toga.. E pa mene upravo taj problem muci :dash: .. Zavrsna godina Gimnazije sam, jezicki smer, volim drustvene nauke ali mi ponaosob nijedna ne deluje dovoljno zanimljivo. Volela bih da studiram nesto posle cega cu se baviti necim zanimljivim, da imam mogucnost putovanja i istrazivanja drugih kultura, da pomazem ljudima, mogla bih i da budem profesor jer bih tako uticala na misljenje i "oblikovanje" mladih umova.. Zaista bih bila zahvalna ako biste mi pomogi.. Unapred hvala.. :confused:

Колико ја капирам ти знаш све шта има на факултетима и вишим школама али те ништа не привлачи. Сад би ти да ти ми овде измишљамо топлу воду.

Ако хоћеш неког да обликујеш онда буди васпитачица или учитељица, са старијом децом тешко да ћеш моћи. И одакле та потреба да неког обликујеш? Имаћеш децу па се ту играј до миле воље.

Да помажеш људима. Хм, колико знам социјални центри вапе за волонтерима.

А новинар? То се студира на политичким наукама.

ne, ne znam cega sve ima na fakultetima jer sajtovi ne pruzaju dovoljno informacija,a ne zivim u Bgu ili Nisu tako da ne mogu da odem da se licno raspitam, tj. da lutam i zaustavljam ljude na hodnicima, zato mi se ovo cinilo kao ok postupak..a sto se tice oblikovanja, mislila sam na sirenje tolerancije, antinacionalizma i antirasizma, cega na jugu ima jaaaako malo..

uf i sta ce sa turizmom?

pa ne znam ako ti se kulture toliko svidaju imash antropologiju ili arheologiju na filozofskom faxu u bg - u., mozesh postdiplomske u inostranstvu da radish, ili da ostanesh na faxu kao profesor i da na taj nacin oblikujesh druge.

a, osim toga, šta će drugo sa antropologijom ili arheologijom?
Ako će da oblikuje druge, može da bude profesor ama baš bilo čega

ne, ne znam cega sve ima na fakultetima jer sajtovi ne pruzaju dovoljno informacija,a ne zivim u Bgu ili Nisu tako da ne mogu da odem da se licno raspitam, tj. da lutam i zaustavljam ljude na hodnicima, zato mi se ovo cinilo kao ok postupak..a sto se tice oblikovanja, mislila sam na sirenje tolerancije, antinacionalizma i antirasizma, cega na jugu ima jaaaako malo..

Размисли шта ти је то антинационализам, мала. И то под хитно. јењр је то болест и на југу и на северу, подједнако...А ако хоћеш баш свима да помажеш, упиши медицину :)

e raspitivala sam se i raspitivala, i cini mi se da ce mi sociologija super doci...posto cu ionako da se bavim jos nekim stvarima pored toga-mislim dok studiram...ako znate nesto o tom faxu slobodno mi pisite..i hvala vam svima jos jednom..pozz!

Hm ja sam cuo samo reci pohvale sa sociologije od ljudi koje znam. Takode sam upoznao jednu koja je studirala uporedo sociologiju i biologiju, pre uvodenja Bolonjske diplome naravno.
Elem, da te je nebih davio prilazem ti link Filozofskog fakulteta, gde se u Beogradu proucavaju studije sociologije:

http://studentski-forum.org/

Na forumu mozesh naci i citav clanak posvecen sociologiji i drugim smerovima na Filozofskom fakultetu. Poz

e raspitivala sam se i raspitivala, i cini mi se da ce mi sociologija super doci...posto cu ionako da se bavim jos nekim stvarima pored toga-mislim dok studiram...ako znate nesto o tom faxu slobodno mi pisite..i hvala vam svima jos jednom..pozz!

На социологији ће ти 90% предмета бити занимљиво, под условом да те то стварно интересује.
Ако то уписујеш, гледај да што пре положиш испит из статистике који је глупост своје врсте. Иначе, могу само да похвалим студијску групу, бар је у НС тако.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back