Baš mi se sviđa tvoja devojka

download (4).jpg
Also sprach Zarathustra

2. mart 2007. u 17.29

Ćao Konju - reče Konj - Koliko ima od kada nismo pričali?

Ic bin a vajl - odgovori mu „Konj” - O čemu želiš da pričamo?..

Niočemu posebno.. hteo sam samo da vidim kako si i šta radiš.. Znaš ovde u davnoj budućnosti svi konji imaju isto lice.. pa sam hteo, eto, cisto tako da se malo vratim i popričam sa tobom.. onako sa distance.

Kako to misliš sa distance? - začuđeno upita Konj - i kako to ista lica? Hoćeš reći da si me se uželeo jer više nisi tamo u bućnosti ja?

Pa.. ne bih to nazvao baš tako - zagonetno će „Konj” - ali moram da priznam nedostajao si mi.. sva ona naša čavrljanja na psihologiji i na književnosti.. koliko god da sad vidim kako je sve to bilo - žali bože silnog vremena provedenog za kompjuterom.. - ipak.. osećam određenu dozu privrženosti svemu onome što smo tad bili dragi Konju moj.

Ma ne lupaj Bogati - ljutito će Konj - Zar si došao iz budućnosti da me nerviraš? Garant si se uvalio u neka govna tamo.. šljakaš 24h dnevno.. nemaš vremena nizašta pa si se to bož kao setio mene i onih „naših” lupetačkih dana.. Sam si očigledno to tražio.

Videćeš.. - reče „Konj” polutužno - kad dođeš u moje godine.. kako ćeš imati sve ono za čim si težio i šta ti je u životu falilo.. a.. nekako sve ti to neće biti baš to.. nekako, čini mi se, da ti sad imaš veći dodir sa sobom nego ja sad.. nemoj pogrešno da me shvatiš, meni je ovde sasvim ok.. Imam dvoje dece.. Seka Aleksic je doduše često na turnejama ali ispunjava sve svoje bračne obaveze.. i neće ti biti dosadno... samo nekako.. ne znam..

Daj ne tripuj se molim te.. - rece Konj - kao da je meni sad ok ovde i kao da ja nemam istu onu dozu životnih stradanja koje ti imaš.. samo eto mogu da zamislim da kako to neko reče ovde.. "voda teče dok ribe plivaju u mestu"..

Eto Konje! - oduševljeno će „Konj” - Eto vidiš.. Baš to nam/mi je falilo sad! Vidiš o čemu ti pricam? Baš takve rečenice koje nikad ne smeš da zaboraviš.. To je ta interaktivnost Konju koji imaš.. I to je ono za ćim sam ja potegao kada sam došao ovamo da te vidim.. Ne zaboravi to!

Šta to? To za ribe i vodu? - reče Konj - Šta.. čini mi se „Konju” da nalaziš bedni izgovor što ne menjaš vodu ribama.. pa ti sve isteknu u neku rečicu sa manje mulja? - Konj doda onako provokativno..

Dobro, znaš šta? - Konj osmisli predlog - Evo pročitao sam skoro ovog addavea kako je nešto rekao oko nekog ko je pitao dva lika jeste li vas dvojca filozofi? Jedan mu odgovori, da jesmo filozofi.. a drugi, a možda i nismo.. Pa ako ti je tako nešto falilo.. vrati se ti lepo u tu tvoju uljuškanu budućnost pa misli malo o tome.. a ja odoh da spavam..

Stani konju! - „Konj” će - pre nego odeš.. samo ovo još da ti kažem..

Da? - upitno će Konj

Baš mi se sviđa tvoja devojka - rece „Konj” i glasno se nasmeja..

More mrš.. - reče Konj i ode da spava.

Poslednja izmena:

Back