Bas i Trzalica

Ja sam pre svirao bass ima nas malo ovde, sviraš trzalicom?
Ne možeš da slapuješ trzalicom ko zna, više sam za varijantu prstima meni npr. ne odgovara trzalica.
Negde sam postavio mojih top 5 bassista. :)

ali opet, trzalicom mozesh neshto shto ne mozesh prstima i obrnuto, *** zato preferiram kombinaciju ta 2 nachina, mada shto se mene tiche moze neko i kobasom da svira, ako dobro zvuchi why the f'ck not :P
kad smo kod toga :P :) :D

Video sam mnogo basista koji sviraju trzalicom...Zavisi od vrste muzike i efekta koji hoće da postignu...
Ja nisam basista,već sviram gitaru, ali možeš da sviraš kako hoćeš...

uu je je :D nznm to se uvijek prepire u meni...divno je svirati prstima i kao sto ljudi kazu sve zavisi sta zelis postici...efekti slap i zvuk...ja sviram trzalicom jer nisu mi prsti tako brzi, tj nemam tehniku...posto sam presao sa gitare na bass....tako da biraj...ako se lozis na nekoga ko svira prstima sviraj :D ..probaj sam/a gradi sebe :D :P

sviram trzalicom ali povlacim cesto malom prstom G zicu..znaci da zvuci kao slap.."bang"..
..sa prstima mogu odsvirati vecinu toga..ali ipak mi je onaj uzitak sa trzalicom..moze se na basu narediti da i kada sviras trzalicom zvuk bude kao da sviras sa prstima..tako da..

pozdrav svim Basistima!:heart:

I jedno i drugo, zavisno od situacije.
Ne moze nikada da se trzalicom dobije efekat sviranja prstima. Mozes da dobijes "masniji" zvuk tako sto ces da trzas blize vratu, ali uvek ostaje taj attack koji prsti nemaju.
Naravno, ako sviras prstima, unapred dobijas neki status kao da si bolji, mada je to sve sranje. Ima toliko ljudi koji sviraju prstima, i nisu za kupus, ali cim ih vide kako mlataraju prstima odmah bude "u je al dobro svira"... I tako to..

I jedno i drugo, zavisno od situacije.
Ne moze nikada da se trzalicom dobije efekat sviranja prstima. Mozes da dobijes "masniji" zvuk tako sto ces da trzas blize vratu, ali uvek ostaje taj attack koji prsti nemaju.
Naravno, ako sviras prstima, unapred dobijas neki status kao da si bolji, mada je to sve sranje. Ima toliko ljudi koji sviraju prstima, i nisu za kupus, ali cim ih vide kako mlataraju prstima odmah bude "u je al dobro svira"... I tako to..

Istina za masniji zvuk kada priblizis se vratu..to sam mislio.!

.-a ovo drugo..:lol::lol: onaj ko svira prstima dobije status da je bolji...haha.,o covjece...to mu daju oni koji neznaju razlikovat bas od ves masine..oni koji znaju sta je bas ce poslusat kako covjek svira pa onda razlucit kakav ce mu status dat"

Back