pozz svima... Pazi ovako, da dam komentar na sve ovo, kao sto rece neko ovde, moras da se snalazish kada je bare u pitanju, ja sviram oko 6 meseci i skoro da nemam problema sa bareom narucito kada je ritam u pitanju. Kada sviram neke solo deonice gde se ne koriste tipicni bare akordi nego neki hibridi kako ih ja zovem, desi se da mi se prigushi D ili A zica, problem sam resavao tako sto spustim kaziprst za jedno mesto dole tako da sviram sve zice sem E, (naravno, pod uslovom da se E zica ne svira) i tako otklonio prigusenje D i A zice jer je manja snaga potrebna da bih izveo bare. Ne znam da li ste me skroz razumeli. U glavnom, prigusenje se desava zbog anatomije kosti pa to mozes resiti drugacijim pozicioniranjem prsta (snalazis se)
Inace, u prvo vreme sam svirao na nekom balvanu i stvarno mi je bare tesko isao, a onda sam kupio Fender CD-60 i odusevio se videvsi da ima mogucnost spustanja zica blize vratu, to se podesava pomocu imbus kljuca koji dobijete uz nju. Spustio sam zice i barei su mi isli znatno lakse, skoro ko na elektricnoj. Ovu gitaru preporucujem svakom ko zeli da svira akustaru a ima problema sa bareom. Inace gitara ima telo od mahagonija, metalne civije, 20 pragova od ruzinog drveta i kosta oko 10.000 din(sa popustom, inace je oko 11 i nesto), toliko sam je ja platio u jednoj radnji(necu da reklamiram, znate svi ko je nas najveci distributer). Evo i slike
http://img3.musiciansfriend.com/dbase/pics/products/8/9/1/488891.jpg
ima je u raznim bojama, samo kucajte u googletu "fender CD-60"