Banke i provizija

• Začetnik teme Začetnik teme Oranz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Oranz

Elita
Poruka
24.257
Nisam znala gde bi ovo postavila nekako mi ovde najlogičnije...elem danas mm podigao novac koji je sin poslao iz Amerike u Rajfajzen banci...suma je mala 300$ šok je usledio prvo kad su mu sumu isplatili u dinarima a drugi šok kad je saznao da je sin poslao 300 a ne 200$ jer je dinarski iznos odgovarao sumi od 200 dol...objašnjenje iz banke sledece...korespodentska banka u ovom slučaju Uni kredit je izvšila konverziju u dinare:eek:i tom prilikom uzela, prisvojila a ja bi rekla ukrala:evil:ček 60$...e sad moguće da sam glupa i neobaveštena po ovom pitanju pa evo da pitamm...kako je moguce da kor.banka uzme toliku proviziju a u rajfajzenu su se cudili i pri tom isplate dinare?Kakav lopovlik na visokom nivou...zar nije kaznjivo da bez konsultacije sa klijentom izvše konverziju?

Nisam znala gde bi ovo postavila nekako mi ovde najlogičnije...elem danas mm podigao novac koji je sin poslao iz Amerike u Rajfajzen banci...suma je mala 300$ šok je usledio prvo kad su mu sumu isplatili u dinarima a drugi šok kad je saznao da je sin poslao 300 a ne 200$ jer je dinarski iznos odgovarao sumi od 200 dol...objašnjenje iz banke sledece...korespodentska banka u ovom slučaju Uni kredit je izvšila konverziju u dinare:eek:i tom prilikom uzela, prisvojila a ja bi rekla ukrala:evil:ček 60$...e sad moguće da sam glupa i neobaveštena po ovom pitanju pa evo da pitamm...kako je moguce da kor.banka uzme toliku proviziju a u rajfajzenu su se cudili i pri tom isplate dinare?Kakav lopovlik na visokom nivou...zar nije kaznjivo da bez konsultacije sa klijentom izvše konverziju?

Ne znam kako je to kod vas, ali ako je on poslao 300USD, a na ruke isplaćeno 200USD to mi se čini prevelika provizija. Ispada da je provizija 33%. A što se tiče tiga što je isplaćeno u vašim dinarima je normalno, jer je vaša službena novčana jedinica dinar, a ne američki dolar. I kod nas bi novac bio isplaćen u kunama. Tako je bilo i u bivšoj državi...

Naknada WU u RH: http://www.posta.hr/financijske-i-d...lanjeprimitak-novca/western-union/naknade-286

Otvoris devizni racun u banci,uplati ti sin dolare,podignes dolare,a proviozija je zanemarljiva.
Prvi put kad je poslao sve bilo ok. tad je bio na zapadnoj obali...sada je na istocnoj i poslao je manju sumu nego prvi put i provizija uzas...prvi put smo podigli tacno u dolar koliko je poslao verujem da je on tamo dao proviziju kao pošoljalac i sve to preko Rajfajzena...

- - - - - - - - - -

...inače mm nema a ni ja devizni...mm ima ovlašćenje nad njegovim, prakticno je poslao sam sebi iz Amerike ali to nema veze tako je bilo i prvi put...

Prvi put kad je poslao sve bilo ok. tad je bio na zapadnoj obali...sada je na istocnoj i poslao je manju sumu nego prvi put i provizija uzas...prvi put smo podigli tacno u dolar koliko je poslao verujem da je on tamo dao proviziju kao pošoljalac i sve to preko Rajfajzena...

- - - - - - - - - -

...inače mm nema a ni ja devizni...mm ima ovlašćenje nad njegovim, prakticno je poslao sam sebi iz Amerike ali to nema veze tako je bilo i prvi put...

To je lopovluk,trazi pismeno obrazlozenje od banke,ne prihvataj usmenu pricu,ako nece ti im onda postom napisi na adresu direktora sa opcijom da ces to pismo uputiti na adrese svih sredstava javnog informisanja.
Tolika provizija NE POSTOJI u poslovnom svetu,to je pljacka.

To je lopovluk,trazi pismeno obrazlozenje od banke,ne prihvataj usmenu pricu,ako nece ti im onda postom napisi na adresu direktora sa opcijom da ces to pismo uputiti na adrese svih sredstava javnog informisanja.
Tolika provizija NE POSTOJI u poslovnom svetu,to je pljacka.
Čekamo ponedaeljak to se danas desillo kasno popodne...i ja sam za to da dignemo frku,e nije mi bilo dobro danas a nije ni sad...znaš onaj osecaj kad ispadneš ovca:evil:

U USA je skoro i nepoznato da se nekome u nekoj banci salje doznaka. Mislim da je u pitanju nekoliko banaka od kojih je svaka uzimala baren 10-15% iznosa jer
je to iz USA jako neobicna transakcija. U USA ne postoji Rajfajzen, znaci da je morao u nekoj svojoj americkoj banci da pise silne formulare, da to ide preko
nekoliko korespondzskih banaka po svetu, ukljucujuci i centralu Rajfajzen tako da si dobila sta si dobila.
Bolje je bilo da ti je poslao chek na trista dolara, predala bi taj chek u svojoj Rajfajzen banci, uzeli bi ti tu mozda 5-6%, a u svakom
slucaju isplatili u dinarima jer drugacije ne moze.

Ma kapiram ja to za kores. banku ali je provizija abnormalna...uostalom ta banka je unutrašnja stvar rajfazena a ne moja...a kako je moglo prvi put a sad ne moze...tada su nam isplatili dolare'

Raspitala se malo...prvo ide usmeni prigovor... idemo muz i ja da dignemo frku i naebemo im se najmilijih i familije...pošto se ništa nece desiti ide pismeni prigovor pa onda dopis N. Banci, možfa nešto i upali...

- - - - - - - - - -

...inače odranije znam da su po bankama mrtvi ladni ni ušima ne mrdaju kad se žališ...one cure se uglavnom smeškaju sve fino a šefovi kad se pojave pokušaju da od tebe naprave idiota:roll:

Back