gost 278775
Zainteresovan član
- Poruka
- 226
koje sve vrste postoje i koje su njihove karakteristike?
koliko sam ja ukapirala samo kod tekuceg racuna se dobijaju kartice
koliko sam ja ukapirala samo kod tekuceg racuna se dobijaju kartice

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Za tako nesto otvarati karticu u banci je potpuno nepotrebno.Kao prvo,moras da im placas mesecno odrzavanje kartice,a ti kazes da imas samo jednu transakciju da obavis i to jako,jako nesigurnu( kod nas) trgovinu preko neta.Mnogi su ljudi svukuda ostavljali svoja ogorcenja zbog takve vrste trgovine,jer to kod nas uopste nije uredjeno da bi se zastitio kupac od prevare.Ti moras platiti banci mesecno odrzavanje,a zasto bi to placala kada ti preko tog racuna nemas nikakvu dobit,jednostavno :ne primas platu,pare izvana ili imas neka placanja preko tog racuna,pa da ti treba barem nekoliko puta mesecno.Pre nekih pola godine meni je bilo potrebno samo jednu transakciju da obavim preko Komercijalne banke i uopste nisu bili odusevljeni kad sam im rekao da mi trebaju samo radi jedne transakcije i onda gasim racun.Rekli su mi da ce mi morati odbiti narednih 3 meseca neku sitnu lovu kao radi,,zastite svojih interea",kao,,da bi se oni zastitili"Od koga i zasto,ni danas mi nije jasno.http://www.raiffeisenbank.rs/code/navigate.aspx?Id=32
Jel to to? Kazem hocu da otvorim devizni racun i da dobije Visa Virtuon karticu, popunim tamo nesto, dam im 20 evra (najmanje) i to je to?. Nije mi bas najjasnije, ako uplatim 300evra, i to sto hocu da kupim preko interneta me izadje mozda 250, da li mogu da povratim ostalih 50 evra u gotovini i kako? Videla sam da minimalno sto moze da ostane na racunu je 20 evra, ali kako bih uzela u gotovini tih 30?
Mogu ti reci konkretno kako sam ja bio uradio,mada su meni dugovali pare iz jedne BG firme.Treba da mi stigne npr.110000 dinara i otvaranje kartice mi je besplatno.Onda mi oni kazu da je minimalno tri meseca da kartica,,zivi".To iznosi npr.500 dinara.Ja kazem,,dobro",sacekam da mi posalju lovu na taj novi racun,kada dodjem po lovu kazem gospodi iz banke da sam dosao po lovu i pitam kad mi izbroje kada mogu zatvoriti racun.Oni kazu kada,ja pre toga ostavim potreban novac( malo vise) oni po zatvaranju naplate svoje,meni vrate kusur za zvake i ,,ciao amore~!"Znaci,ti uplati koliko tacno ti kosta ta roba,plati tu robu,posle otidji i kazi im da zelis zatvoriti racun,oni ce ti reci datum,ti ponesi dinare da im platis odrzavanje racuna i troskove gasenja.To nije nesto skupo,barem je onda bilo nesto oko 500 dinara sve skupa kod mene.Znaci,devize samo neophodnu svotu.Ako bi neka sumica i ostala,to ti moraju dati,to je tvoje.Ako ti njima dodjes lovu za njihove troskove,oni ce to sigurno odbiti,a posle svega ostane tebi-oni ce ti to resto isplatiti-kao i meni.Gledaj znaci sto pribliznije tu cifru,tj.gadjaj cenu te robe i iznos koji trazi banka.Sta da radim kad mi je zaista potrebno. Necu kupovati nista preko domacih sajtova i necu to uraditi ja, jer nemam pojma. I ne bih govorila da cu nakon kupovine te karte zatvoriti racun.. Jel mozes da mi objasnis to, ako mi ostane vise para na racunu, ja nakon sto ugasim racun, dobijam taj novac nazad?
Drugi puta pitaj njih,jer ti oni tamo kroje kapu,a ne neko sa foruma.Nije problem ne znati,nego ne hteti pitati.Ljudi pitaju i oni ti moraju dati tacan odgovor.Ti ne ulazis sa njima u neke dugogodisnje poslove(kredit za stan npr.)pa sada ti je potrebno tudje misljenje ili savet,to ti je sa karticama za ovakvu jednorocnu upotrebu bukvalno bezazleno.Ako bi nesto i sagorela,ne bi bilo vise od 5 eura.pozz..ok, hvala ti.
P sta ima veze sto ne znas...objasnis onoj mustri na salteru isto kao i nama,,hocu to i to,treba mi za to i to".Oni ce ti za tu uslugu naplatiti u novcu,ti njima lovu,oni tebi uslugu i ciao baby!da da.. ali fora je sto ja ni ne znam nista o tome, nisam htela da odem kao neki idiot i da kazem:
- ja hocu da otvorim racun
-koji racun?
- pa racun.
stvarno nisam nista znala o tome. naravno da cu jos njih pitati, ali sada bar znam da se zove: devizni racun![]()