Banding efekat i siva mrlja na sred ekrana

• Začetnik teme Začetnik teme asuss
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

asuss

Primećen član
Poruka
904
Kupio sam Lg televizor kod pre godinu dana i na sredini ekrana primecujem neku sivkastu,jedva vidljivu fleku velicine 3x1cm koja se uocava tek na jednobojnoj pozadini.najvise se vidi na utakmici kada je podloga zelena.Pretpostavljam da je uslo malo prasine sa unutrasnje strane ili je u pitanju nesavrsenost ekrana.Imate li iskustva oko toga?Ciscenje panela u servisu?Mene iritira zato sto je na sred ekrana.primecujem i malo banding efekat kada gledam neku utakmicu kada je zelena povrsina.Da li da reklamiram ili je to ok?

Ako je pod garancijom reklamiraj
a ne dozvoli da Te zamajavaju da je OK.

Tako su mi sina zamajavali za Notebook dok nije istekla garancija
pa mu onda rekli da treba da se menja.
Otišao sam lično i rešili smo problem.
Na moje zadovoljstvo.
Uostalom imaš Agenciju za zaštitu potrošaća.

Nisi dao detalje, ali mislim da je LSD ili plazma.
Oni se ne mogu servisirati.

Poslednja izmena:
Kupio sam Lg televizor kod pre godinu dana i na sredini ekrana primecujem neku sivkastu,jedva vidljivu fleku velicine 3x1cm koja se uocava tek na jednobojnoj pozadini.najvise se vidi na utakmici kada je podloga zelena.Pretpostavljam da je uslo malo prasine sa unutrasnje strane ili je u pitanju nesavrsenost ekrana.Imate li iskustva oko toga?Ciscenje panela u servisu?Mene iritira zato sto je na sred ekrana.primecujem i malo banding efekat kada gledam neku utakmicu kada je zelena povrsina.Da li da reklamiram ili je to ok?

Ako je u garantnom roku, šta još čekaš !?

da reklamiram tv zbog malemrljice velicine nokta koja se jedva vidi?=
Ne, nego zbog mrljetine koja će se pojaviti na tom mestu kasnije, najverovatnije čim istekne garantni rok.
Ukoliko "majstor" bude tvrdio da je to ispravno i da "tako treba", traži da ti da napismeno da "tako treba".
Najverovatnije neće hteti. Onda pogledaj u dobijenoj dokumentaciji ko je uvoznik i piši direktno njemu.

da reklamiram tv zbog malemrljice velicine nokta koja se jedva vidi?=

Svakako.
Osim ako nije fleka od spoljne prašine....
Razmisli, čim ti smeta ne traba da postoji !

- - - - - - - - - -

Ne, nego zbog mrljetine koja će se pojaviti na tom mestu kasnije, najverovatnije čim istekne garantni rok.
Ukoliko "majstor" bude tvrdio da je to ispravno i da "tako treba", traži da ti da napismeno da "tako treba".
Najverovatnije neće hteti. Onda pogledaj u dobijenoj dokumentaciji ko je uvoznik i piši direktno njemu.

Ne tako.
To je dug put.
Ako servis počne da ga zajebava, smesta prijaviti inspekciji !
Oni reaguju odmah....

Back