Бандић на сусрету с Лавровом: Ми смо исто стабло двије гране

Poruka
18.701
Бандић на сусрету с Лавровом: Ми смо исто стабло двије гране
Бандић је рекао да га је Лавров позвао у Сјеверну Осетију, регију на Кавказу чији је почасни грађанин
75989dd3dda0c65a5859.jpeg

Русија је у сриједу отворила нову зграду велепосланства у Загребу, догађај којим је министар вањских послова Сергеј Лавров завршио службени посјет Хрватској.
990ccd7a2bcf2fb4fb94.jpeg

Шеф руске дипломације се раније састао с највишим хрватским дужносницима у склопу регионалне турнеје тијеком које је био и у Босни и Херцеговини и Србији. У новом велепосланству у Босанској улици дочекали су га хрватски министар вањских и еуропских послова Гордан Грлић Радман, бивша предсједница Колинда Грабар-Китаровић и загребачки градоначелник Милан Бандић. ГАЛЕРИЈА Сергеј Лавров на отворењу нове зграде Велепосланства Руске Федерације
863063b49f063b7952df.jpeg

Бандић, који је једини дао изјаву новинарима, рекао је да га је Лавров позвао у Сјеверну Осетију, регију на Кавказу чији је почасни грађанин, а он је преко Лаврова послао поздраве руском предсједнику Владимиру Путину који му је дао орден за пријатељство. "Ми смо исто стабло двије гране. Ми смо један од 27 главних градова Еуропске уније, али не смијемо никад заборавити на добру сурадњу с нашим руским пријатељима. Нека дуго живи пријатељство између хрватског и руског народа!“, рекао је Бандић.
https://www.vecernji.hr/vijesti/bandic-na-susretu-s-lavrovom-mi-smo-isto-stablo-dvije-grane-1454316

Emitati 1955te godine = 80 000 stanovnika
Emirati 2020te godine = skoro 10 miliona stanovnoika .
A Hrvati ( koji mentalitetom zive u srednjem veku ) jos brane cirilicu i povratak Srba , pa ko ce im ostati i u Hrvatskoj i u Srbji.

A, pa će se nadje

Međutim, priča 19-godišnjeg Sajid Khana, Pakistanskog Afganistanca koji od svibnja 2017. godine živi u Lipiku, u Centru za pružanje usluga u zajednici, pokazuje koliko te predrasude mogu biti loše, krive i neutemeljene, piše Moj Portal.

Jer, Sajid se potpuno prilagodio i integrirao u novu zajednicu i društvo pa se slobodno i bez pretjerivanja može reći da je već sada postao pravi Lipičanin.
:mrgreen:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrv...-hrvatskom-gradicu-ovo-je-moj-london-15033866

Back