Balaton

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.269
Da li neko letovao na Balatanu?

Mislim ne mora letovanje ali mi se čini kao dobra destinacija da se premosti do nekog pravog letovanja na moru makar i u vidu produženog vikenda.

Relativno je blizu. Jezero je veliko, skoro 80km dugačko i 14km široko.

Ja jesam samo navratila tamo jednom i više puta prolazila ali se nikada nisam zadržavala.

Koliko sam čula, nije jeftino. Barem taj severni deo koji je i više turistički razvijen. Od nedavno se i ulaz naplaćuje na nekih 60% plaža ali ne znam koliko.

Dakle ukoliko je neko bio, ima iskustva ili je samo razmatrao destinaciju, dobrodošli su bilo kakvi saveti i preporuke.

Meni se od tih gradića na jezeru najviše sviđa Tihanj.

18571883865d6299ae268b3067360898_700x525x545400.jpg

nisam letovao ali sam pre desetak godina bio na prvomajskom izletu par dana u siofoku.
mesto je za preporuku.

kako si me nasla sa temom :D
bas sam se ovih dana razmisljao da ove ili sledece godine da svratim na nekoliko dana tamo i tokom leta da vidim kako je za kupanje

Da budem iskrena meni je želja da ga obiđem a kupanje je samo usputna aktivnost :lol:

Imaju tamo i rakije od lavande, cvetna polja, brežuljke, lokalnu kuhinju...Svašta nešto.

Koliko sam videla ima prelepih mesta, malih...a svakako jesu najpoznatija Siofok, Balatonfured, Tihanj, Alsoors...

Taj Siofok me najmanje zanima od svih...kao i Balatonfured zbog tih gužvi...:)

problem sa malim mestima jer sto posle dva dana nemas sta da istrazujes.

bolje je locirati se u vecem mestu a posecivati manja.

imas dobru galusku i u subotici u kaficu u okviru rajhlove palate
licno i ne mislim ici na Balaton duze od 4 dana, tri nocenja, uz obilazak celog jezera...kao produzeni vikend varijanta...

kako ja ne znam ni da postoji taj kafic a kamoli da sam probala tamo galusku...:mrgreen:

Tab je sigurno mislio na Boss, ima lepu bastu :) ja sam mislila da ima neki kafic sa druge strane :)
No nisam probala tamo nikada somloi galusku...ako sam tamo i zelim desert onda je to voulez vous :)

VOULES%20VOUS.jpg

a lorelajn je onaj glas koji govori..smanji brzinu, skreni levo., nisi na dobrom mestu z:mrgreen:
ovo bi svako ko me poznaje znao da je vrlo pogresno...posto volim da se gubim :mrgreen:

a i deluje ovako procitano malo nastrano :rumenko::zcepanje:

Back