baktrim

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gost
dobila sam da pijem 2 kuytije baktrima od doktorke zbog bakterija u mokraci.popila sam vec 1 kutiju,stigla do pola dreuge,ali vec tri dana mi jako lupa srce,imam nesvestice i jako se zamaram kad hodam(brzo i jako mi lupa srce)da li je moguce da je ovo izazvano baktrimom?

Tesko bogami,nezeljeni efekti lekova se javljaju vrlo brzo nakon pocetka koriscenja terapije.Jasnije receno posle prve 2 tablete,ne nije time uslovljeno.

Mene interesuje stetnost baktrima u prvim danima trudnoce tj.kad zene jos i nezna da je ostala u drugom stanju.Koje su posledice i sme li se takva trudnoca nastaviti.

U principu sulfinamidi nisu teratogeni,znaci idealno bi bilo ne koristiti nikakve lekove ali...dobro je sto nije u pitanju dovicin,odnosno tetraciklini.
Ako ste uzimali lekove a niste znali da ste trudni,svakako treba da prodjete kroz genetsko savetovaliste,cisto da se vidi kad ste ostali trudni a kad ste pili lekove.Ako ste uzimali lekove dok je spermatozoid putovao ka jajnoj celiji,opasnosti nema.

dr:
U principu sulfinamidi nisu teratogeni,znaci idealno bi bilo ne koristiti nikakve lekove ali...dobro je sto nije u pitanju dovicin,odnosno tetraciklini.
Ako ste uzimali lekove a niste znali da ste trudni,svakako treba da prodjete kroz genetsko savetovaliste,cisto da se vidi kad ste ostali trudni a kad ste pili lekove.Ako ste uzimali lekove dok je spermatozoid putovao ka jajnoj celiji,opasnosti nema.
a da li je moguce da mi je baktrim izazvao anemiju pa zato imam ove simtome(vrtoglavica,zamaranje...)?

Ne,u pitanju je antibiotik a ne citostatik.Nemojte povezivati sad uzimanje baktrima sa anemijom,ako ste anemicni sigurno nije anemija nastala preko noci posle kutije baktrima.
Dakle ,potrebno je uraditi jedan kompletan pregled pa tek onda donositi zakljucak.
Sa druge strane prosle nedelje zbog vremenskih uslova veliki broj ljudi ukljucujuci i mene su imali nizak pritisak koji ide sa vrtoglavicama...mozda je nesto krajnje banalno u pitanju.

Back