Baksis - da ili ne?

U pravu si, ljudi često zaboravljaju da i drugi imaju lični život osim njih. Pod ljubaznošću možda ne mislimo svi na isto... Meni smeta kad se neko "polomi" oko mene, jer me to dovodi u situaciju da ne mogu na miru da uživam u npr. večeri i prijatnom razgovoru sa...kim sam već izašla, a i ne verujem da je iskreno "pao na teme" od sreće što će baš mene da posluži, a cenim kad vidim pravi, normalan, ljudski odnos, kao čovek sa čovekom, i kad vidim da svoje radno mesto ozbiljno shvata, a ne da moram da čekam da se isćaska sa kolegom dok ja čekam da platim, ili mi "baci" porudžbinu na sto kao da sam mu pobila porodicu.
Ali stvarno najčešće doživljavam kulturan i prijatan odnos prema mušterijama, kako prema meni, tako i prema drugima.

Sve si to upravu,imala sam ja bezbroj situacija i kad sam ja pogresila i bila nekorektna,i kad je neko drugi pogresio.Verujte taj posao nije ni malo lak kao sto mozda izgleda.Neko te nekad toliko iznervira da ti nije do njegovog baksisa pa ma koliki bio.

Ako sam dobro razumeo, baksis dobijaju mahom konobari i frizeri. Ljudi koji pruzaju usluge.
Najekstremniji daju baksis i u maksiju, pa ce Miskovic na kraju godine da plati veci porez na dobit.
Sta je sa drugim ljudima koji pruzaju usluge? Cime oni nisu zasluzili baksis?
Moleri, tv serviseri, pregaoci iza postanskih i bankarskih saltera, vozaci i kontrolori, devede pirati, saobracajci, lekari, zubari, inkasanti, bubasinteri,... ?

Ako sam dobro razumeo, baksis dobijaju mahom konobari i frizeri. Ljudi koji pruzaju usluge.
Najekstremniji daju baksis i u maksiju, pa ce Miskovic na kraju godine da plati veci porez na dobit.
Sta je sa drugim ljudima koji pruzaju usluge? Cime oni nisu zasluzili baksis?
Moleri, tv serviseri, pregaoci iza postanskih i bankarskih saltera, vozaci i kontrolori, devede pirati, saobracajci, lekari, zubari, inkasanti, bubasinteri,... ?

U sad si me podsetio moj suprug je moler,ida ti kazem pravo ja kao konobar dobijah n uglavnom neku sicu ali njegov baksis nikada nije mali.
Zavisi normalno da li baksis daje gazdarica ili gazda:rotf:hahaha:

Ostavljam ga na mestima na kojima treba ostaviti. DOk ima onih kulova od konobara kad ti vraca kusur pa treba ti vrati jos 10 dinara pored ostatka koji si dobio on kao trazi po dzepovima nebi li mu ti rekao uredu je , e nece moci majstore.

Volim da ostavim ali vidi se kome treba ostaviti. Beograd je pun seljackih konobara koje prosipaju fore sad cu vam doneti deset, petnaest, dvadeset dinara nebitno dok uzmem od koleginice samo nemam sitno. Zgadili su mi se :)

U zavisnosti od toga kakav je konobar (maniri npr) ili taksista ili neko treci.... onda u zavisnosti da li je i koliko baksis vec ukljucen u racun (10-15%)... ako jeste onda retko ostavljam, a vise volim kad nije jer taj baksis koji je ukljucen u racun u 99% slucajeva ne stigne do radnika koji su ga zasluzili.. tako da ja volim direktno konobaru (npr) da ostavim.... e sad koliko... to zavisi od moje finansijske situacije u tom trenutku uglavnom.... ali stvarno gledam da uvek ostavim zasluzeni baksis....

Back