BAKA UMRLA U ČEKAONICI: Pa sta!?

Пошто ти није јасно, објаснићу ти ја...Јесте да су имали пацијента, али је лекар требао да пошаље једну од сестара да баби измери притисак и ако је била ризична хипотензија да јој дају ургентно неки вазопресор...
Уместо "изађите напоље и сачекајте, имамо пацијента"...
Таман су толико времена потрошили...

Takvi tebe ne razumeju jer bi u suprotnom drugačije rezonovali :)

Razumeće kad se njima ovako nešto desi, a hoće garantovano.

I što se obdukcije tiče dezinformacije širi neobrazovana al da ne počinjem....dosta je njoj i njenog očaja što je vidljivo iz svakog joj slova.

Пошто ти није јасно, објаснићу ти ја...Јесте да су имали пацијента, али је лекар требао да пошаље једну од сестара да баби измери притисак и ако је била ризична хипотензија да јој дају ургентно неки вазопресор...
Уместо "изађите напоље и сачекајте, имамо пацијента"...
Таман су толико времена потрошили...

A da je kojim slučajem umrla u taksiju, bio bi kriv taksista? Ili kod kuće, krivi ukućani?

Nisam lekar i ne branim lekare bez potrebe, ali svi smo smrtni. Stigla baba na listu i to je to. Sve nas čeka, pre ili kasnije.

Takvi tebe ne razumeju jer bi u suprotnom drugačije rezonovali
Kakvi?

A da je kojim slučajem umrla u taksiju, bio bi kriv taksista? Ili kod kuće, krivi ukućani?

Nisam lekar i ne branim lekare bez potrebe, ali svi smo smrtni. Stigla baba na listu i to je to. Sve nas čeka, pre ili kasnije.

Kakvi?

Јеси ли ти стварно ометен у развоју или се само претвараш? :lol:

Čekajući pomoć nije stigla na red kod doktora!

Starica je preminula u hodniku, ispred ordinacije doktora. U Zdravstvenom centru demantuju taksistu i tvrde da je sve urađeno po protokolu, ali da je, nažalost, starica primljena bez znakova života

VRANJE - Taksista Srboljub Veličković obratio se medijima pismom u kome je izneo detalje smrti starice iz Vranja, koja je prema njegovoj tvrdnji preminula u hodniku ispred ordinacije Prijemno-trijažnog odeljenja (PTO).

U Zdravstvenom centru demantuju taksistu i tvrde da je sve urađeno po protokolu, ali da je, nažalost, starica primljena bez znakova života.

– Radio sam u trećoj smeni. Negde oko 20 sati primio sam poziv za vožnju. Kada sam došao na adresu, u automobil je ušla starija žena i žalila mi se na nizak pritisak, odvezao sam je u Hitnu pomoć – priča taksista.

Nije mogao da ostavi ženu jer joj je evidentno bilo loše pa je otišao do Hitne pomoći, ali tamo nije bilo lekara, bili su na terenu, već je medicinska sestra procenila da ženu treba odvesti na odeljenje Urgentne medicine.

– Ušao sam u hodnik gde je bilo nekoliko pacijenata, zakucao na vrata i saopštio sestri da imam hitan slučaj. Uzeo sam kolica i jedan od ljudi koji su čekali mi je pomogao da staricu smestimo u kolica i dovezemo. Stigli smo do ordinacije u kojoj je u tom trenutku bio jedan lekar, jedna sestra i jedan laborant i svi su bili zauzeti oko pružanja pomoći pacijentu – priča taksista Đorđević.

On kaže da je pokušao da objasni da baka ima problem sa niskim pritiskom, ali su mu rekli da ne ulazi u ordinaciju.

- Nakon dvadesetak minuta baka je umrla u hodniku ispred ordinacije naočigled mnogih ljudi koji su takođe čekali u hodniku – završava taksista, i naglašava da ženu ne poznaje, ali da mu je teško što se jedan život tako završio.

On dodaje da ne želi nikog da optužuje, ali da smatra da u službama hitne medicinske pomoći mora da radi veći broj lekara.

Direktor Zdravstvenog centra dr Dragan Veličković sa kolegama je ispitao okolnosti u kojima je umrla starica Đ. M. i, kako je rekao, prema prvim utiscima nije bilo propusta, ali će se oglasiti u ponedeljak sa svim detaljima.

– Ono što je uradio dežurni lekar i anesteziolog je sve po protokolu. Postoji hronologija i ispoštovana je procedura. Pacijentkinja je bila bez znakova života na prijemu. Dežurni lekar je zahtevao obdukciju, ali porodica nije dozvolila – kaže dr Veličković.

Verujem da je priča taksiste istinita od početka do kraja jer to što je on opisao da se dogodilo u hitnoj pomoći u Vranju to isto ili još dramatičnije ignorisanje pacijenata dešava se u svakoj zdravstvenoj ustanovi u srbiji zvala se ona klinički centar, dom zdravlja ili isturena ordinacija na rubu grada

Reci cu vam iako ste drski i bezobrazni kao narod...

Prvo natovare po 5000 pacijenata jednom lekaru, pa on ogugla pa ga boli uvo da mu umires ispred ociju, samo mu je bitno da se ne smeje tog trenutka, onako nevezano za tvoje umiranje...
Posle toga izlaze na TV kao bore se za preventivu, a ovi bolesni , kao da jedan organ ne razbije drugi organ ili vise njih....
Debilna posla...
A onda se dosetili kako da rese sluzbu hitne pomoci, pa pored sluzbe hitne pomoci, uvalili trijazu hitnih i obicnim domovima zdravlja...
Tako da lekar opste prakse dobija hitnog ako je u hitnoj vec neki pacijent, i onda nehitni mora da ceka ...
Tako se resio problem hitne pomoci, jer odjednom imas u radno vreme umesto jednog ili dva tima, po 6 ili 7 timova, ali onda narod pocinje da smislja pricu da bi uopste bio pregledan, jer ako ne upadne u hitni slucaj, moze da se ebe, jer samo njih 4 bez veze vidi koliko toliko pregled...

Naravno ovo jos nije bas toliko ocigledno , ali to je pravac kretanja.

A interesantna je fora kako se drzi dominacija...
Kad se pojavi nesto sto pokazuje koliko je truo zdravstveni sistem u Srbiji ili sire, , balkan, onda se pokrene konferencija za stampu, pa se najavi kao Bil Gates, sta ce biti uskoro, a to uskoro bude ili ne bude ni za 8 godina, ali se odsece onaj ko to trenutno nudi gotovo, jer onda to je, to, bice svuda, sto bi prelazili na privatno itd...

A ono sto sam rekao da moze i jeftino i brzo da se izvrsi transformacija zdravstvenog sistema, to stoji, moze , ali ovi nece moci nikad, jer glavni problem sa svakom vlascu nije problem samo sto nece promenu na bolje, nego cesto ne umeju , a i ne mogu da odrade promene na bolje...

Ali sigurno je jedno, vazi pravilo ako ima mnogo skeptika, stanje se nece popraviti...moze samo da se pogorsa...tako da uzivajte...

Trijaža je u pitanju-ko zna,ko ne zna-neka gugla...
Ko je radio trijažu,debelo je odgovoran!
Zato trijaža nije laka i ne valja stažiste raspoređivati što je već uveliko praksa kod nas...

Posebna priča je korupcija!
U Sr.Kamenici,ako nemate koju ljadu evra da im ponudite-ništa od operacije na otvorenom srcu!
Onkologija još gora:metastatici od "platine" se plaćaju lekaru koji ih iz inostranstva nabavlja (:mrgreen:) i po
nekoliko hiljada evra po tretmanu! Nema veze što pacijent i posle "platine"pandrkne!
Tamo više niko "ne živi od plate"...
I niko ih ne dira jer ko zna da li će baš meni sutra zatrebati!
Javašluk od države i samo onaj Vučić neka ne ***** ...

Pa dobro , kamenica radi najteze bolesnike pluca, a nisam siguran da li rade bolje od Dragise Misovica za srce...
U svakom slucaju imaju ime, dolaze mnogo ljudi iz ostalih drzava balkana....

Ja ne znam procese u Kamenici, pa ne mogu da komentarisem, znam ono po novinama, a to obicno i jeste i nije tacno.
Moze cinjenicno da bude tacno , a da koncepcijski ne bude tacno...
Npr tretirati VMA kao jednu ustanovu je totalno pogresan pristup , jer to su odeljenja i totalno su razlicitog kvaliteta, a jedino za higijenu moze da se davi upravnik, a tu su mnogo slabiji nego nekada...

Она јесте била без знакова живота кад је примљена.

Зато што је "примљена" након сат и по чекања и запомагања у ходнику.

Време чекања се не рачуна, очигледно.

Ма, све је по прописима.

Недавно се дигла фрка око пресуде двојици лекара, исто из Врања, за смрт двогодишње девојчице.

Попили су по три године затвора и 5 година забране бављења лекарском професијом.

Одмах се дигле све колеге, да линчују судију, петиције, саопштења јавности, отворена писма, чудо једнo.

А нико не помиње дете.

Врана врани очи не вади.

Poslednja izmena:

Back