Bajpas na srcu

creepy creeper

Početnik
Poruka
1
Prvi put pisem ovo javno na forumu.
Moj deda (77) je pre jedno desetak dana dobio jednostruki bajpas na srcu.Operacija je dobro prosla i rezultati su dobri,ali njegovo mentalno stanje je opalo.Postao je agresivan i cudno se ponasa.Jutros je med. sestru sutnuo u glavu.Ponekad je normalan i prica normalno (prepoznaje nas),a ponekad je totalno dezorijentisan i prica neke nebuloze (npr.rekao je da mu kupimo vecernje novosti i kad smo mu doneli on je rekao da ne moze da ih cita jer su na ruskom.Takodje kaze da se ni ne seca da je udario med. sestru u glavu tvrdivsi da nikoga nikada u zivotu nije udario)...Morali su i da ga vezu jer je postao dosta agresivan.Sestre nisu mogle da ga smire, pa su zvali obezbedjenje.Obicno su ljudi u soku posle operacije,ali ovo vec traje nekoliko dana i nikako da se povrati.Ne znam od cega je to.
Mom drugom dedi (77) je pre dva dana pocelo da mu trne oko usana i pomalo iznad desne nadlanice.Otisao je odmah na hitnu i uradio sve moguce analize i nista mu nisu nasli, samo su mu dali aspirin 100mg i rekli ako mu se pogorsa da dodje ponovo.Inace mu je boja lica veoma cudna.Nos i obrazi su crveni bukvalno ko paprika,a brada i usne plave.Takodje su mu i ruke hladne.Mozda je to zbog lose cirkulacije,ali za trnjenje nisam bas siguran.Guglao sam po forumima,ali nisam pronasao njegov slucaj.Pozdrav i hvala unapred! :)

Koji mu je to debil dao aspirin i poslao ga kući u takvom stanju? Tražite drugog lekara, šlogiraće se čovek čekajući.

Inače mom ćaletu su kada je imao infarkt rekli da je prehlada u pitanju i dali mu antibiotik što je samo pogoršalo situaciju. Toliko o našim lekarima.

Izostavljas da spomenes, verovatno, da su u pitanju bili neuobicajeni simptomi, koji su verovatno vise podsecali na stomacni virus nego na infarkt.

Nisu bili neuobičajni simptomi uopšte, klasični simptomi infarkta. Zanimljivo je i da je lekar opšte prakse koji mu je prepisao antibiotike imao izveštaj lekara specijaliste koji je na latinskom napisao da je u pitanju predinfarktno stanje. I pored svega toga mu je rekao nije ništa strašno idi kući, slobodan si :eek:

Aj već kada pišem da spomenem i ovo: Kada je išao na operaciju (trostruki bajpas) imao je preglede kod svog lekara, ali je išao i privatno kod jednog. E taj jedan mu je rekao da mu je srce kao u mladića. Da nije tužno bilo bi smešno.

Kakve veze ima dal je čovek u godinama ili nije? Šta kao infarkt još nije zabeležen kod mlađih ljudi? Jel ti to tvrdiš, a?

Rekoh kakve je simptome imao i da su ga dva lekara, a jedan od njih kardilog, pustili kući kao da mu nije ništa.

Uostalom, odgovorila sam dečku koji je temu postavio, sa tobom nemam više šta da pričam.

Takve stvari se u Nedođiji verovatno ne događaju, zato ti je nerealno. Al kod nas u Srbijici ima i gorih priča od ove. Nažalost.

Kad kazem u godinama ne mislim da ima 100 godina, ali ako ti dodje momak od 27 godina, neces prvo da pomislis da ima infarkt, osim ako nema 150 kila pride. Nije nezabelezeno, naravno, ali nije nesto na sta prvo pomisljas.
Odgovorila si tom decku, ali ja osecam duznost da dovedem u pitanje tvoju anegdotu zato sto zvuci veoma lazno, pa moram da vratim balans prici ;)

I ne, nisi rekla kakvi su bili simptomi. Samo si rekla "klasicni simptomi infarkta", a kada te ja pitam da potvrdis da li su to oni simptomi koje sam ja naveo, izbegavas da konkretno odgovoris.

Poslednja izmena:
Kad kazem u godinama ne mislim da ima 100 godina, ali ako ti dodje momak od 27 godina, neces prvo da pomislis da ima infarkt, osim ako nema 150 kila pride. Nije nezabelezeno, naravno, ali nije nesto na sta prvo pomisljas.
Odgovorila si tom decku, ali ja osecam duznost da dovedem u pitanje tvoju anegdotu zato sto zvuci veoma lazno, pa moram da vratim balans prici ;)

Ti meni zvučiš veoma nezrelo i operisano od vremena i prostora u kome živiš. Deluje da ti je zaista potrebno balansiranje lol, pa vidi sa nekim psihićem, možda još ima vremena da se situacija popravi. ;)

Ti meni zvučiš veoma nezrelo i operisano od vremena i prostora u kome živiš. Deluje da ti je zaista potrebno balansiranje lol, pa vidi sa nekim psihićem, možda još ima vremena da se situacija popravi. ;)

Pa, ja se trudim da sa tobom vodim normalan razgovor, a ti mene konstantno vredjas. Ko je onda nezreo od nas dvoje? I ponovo odbijas da potvrdis pricu. Zato sto nije istina.

To je reakcija na opstu anesteziju koja se zadrzava u masnim celijama i otpusta nakon nekoliko dana u organizam. Pacijenti pocnu da haluciniraju i da im se prividjaju cudne stvari, postanu agresivni i sve kako opisujes. Naravno nicega se ne secaju i nisu svesni svojih postupaka. To je sve prolaznog karaktera i potpuno normalno knjiska komplikacija opste anestezije posebno one koja se koristi pri kardiohiruskim operacijama.

To je reakcija na opstu anesteziju koja se zadrzava u masnim celijama i otpusta nakon nekoliko dana u organizam. Pacijenti pocnu da haluciniraju i da im se prividjaju cudne stvari, postanu agresivni i sve kako opisujes. Naravno nicega se ne secaju i nisu svesni svojih postupaka. To je sve prolaznog karaktera i potpuno normalno knjiska komplikacija opste anestezije posebno one koja se koristi pri kardiohiruskim operacijama.

Čula sam za to od jedne forumašice. Njen otac je operisan pre mesec dana i imao je sličnu reakciju. Kada smo se zadnji put čule rekla mi je da mu stanje popravlja.

Na netu sam čitala par članaka o tome, tako da ne znam da li je tačno ili ne, ali neki tvrde da se to dešava i zbog buđenja pacijenta tokom operacije.

Back