Eto ne treba kvariti ljudima uzivanje, muzickim analizama..
Pustis ljude da osecaju onako kako oni vide...
Ja sam inace slusao Bajaginu muziku kao klinac, 220 u voltima mislim da se zvao album, sve hitic do hitica...
Ali ja imam pristup muzicarima i van scene i jednom je bajaga imao koncert u parku u manjezu , tu je bila lepa atmosfera zaljubljenima, bas je to dobro izabrao ko je birao za njega, nije on...ali je on tu bio vrlo los glumac, valjda se vec kacio sa zenom....ko ume emocije da oseti , bilo je vrlo lose odradjeno , ali lepo zamisljeno...
A mozda godinu dana posle toga je kao sliht vlasti dobijao da radi doceke nove godine...E tu je bio katastrofa neprofesionalan...znaci izbor pesama uzas, duzina uzas, cak mu jedne godine plavi orkestar losa bio predgrupa, a dobar je losa, iako nije imao samopouzdanja da li ga jos uvek vole i secaju se....treba ti herca ako hoces da si pevac...ili da toliko uzivas da te zabole sta drugi misle jer ces preneti emociju...
Ali tad je Bajaga bio zivi uzas od profesionalca, a ranije je znao da bude solidan, a tada je bas bio politicar, jajara, kao i par izvodjaca posle toga, izgleda ih politicari dobro iznerviraju....
Pevati spore pesme ceo koncert na minus 10C nije bas pametna stvar , narocito kad imas poznate pesme koje nisu spore....
To se i odrazilo na trazenost , na popularnost bajage, osim kod onih koji su odseceni od sveta, sami u svom svetu...
Posle ta dva debakla Bajaga je nestao , neko kaze malo drogirao , neko posle i razveo , pa krizirao...
U svakom slucaju je bio besan i neprikladan kao izvodjac...
Nepouzdan je , te bih ja dva puta razmislio pre nego sto bih ga angazovao , svejedno sto ima repertoar....
Kad je Joksimovicu bilo tesko , videlo se da iz stomaka vadi energiju da ne ispickara sve,mislim da je koncert bio u bg na vodi , cak su mu neki izvodjaci i pali , neki sucmur bio, nije bilo ugodno za izvodjaca, sto se tice organizacije publike...tesko je kad ti neko ucini publiku mutavom, ali je opet ostao u profesionalnom tonu...vise nego kad ga uhvate u shemu u studiju....muzicar koji prica...ajde...