Бахаћење

bahacenje je sesti u kafic i uzeti caj od 200+din dok je ta kesica u radnji 10 i tako za sve blejacke objekte,bahacenje je voziti auto blejuci ako ne zavrsava konkretno posao i prevoz iz tacke a u b neophodno ono umire neko,prevoz dece,zurba,a takvih je malo jer je bleja ocigledna,pljuge su bahacenje

Ја, опет, имам обичај да имам став о свему па ето и о томе. Мој муж је једном лику стално давао ситну кинту јер му у кући нико не ради и онда га затекао у самопослузи са артиклима које ни себи не купујемо због превисоке цене. Овај се ваљда збунио и више нам се није јављао. Одлично, што се мене тиче.

Svi imamo stav, da se ne lažemo, svako bi tuđe pare drugačije trošio. :mrgreen:
Pada mi na pamet reakcija nekog stranog diplomate, ne sećam se kog, kako je bio zranut kad je video da u siromašnoj Srbiji svi imaju skupe telefone, ovamo nemaju šta da jedu...
Ali jedino što mi ide živce kad neko izvuče iz rukava gladnu decu. Toliko je gladne dece, a ovamo pojedini daju puno para na kućne ljubimce ili cigarete ili skupu garderobu, putovanja... Prva dva su uvek na tapetu, ostalo ređe. Za putovanja najmanje, a tu je još i najviše snobizma. Svi su svetski putnici, pustolovi. :mrgreen:

Poslednja izmena:
Bahate se bivši siromasi...
U mojoj fasmiliji se niko ne bahati-oduvek smo bili imućni...
Lično me luksuz ne privlači,mada ću uvek izabrati kvalitetniju robu-iz praktičnih razloga-trajnija,prijatnija,bolje izgleda itd...
Preobilje hrane za praznike je proizvod gladnih glava...Treba biti umeren u ishrani,čak je zdravo i manje od toga!
Sad si napravio kontra-tezu sam sebi...Ako si vec imucan-klako da te privlaci luksuz-vec imas?Svaki covek zeli ono sto nema-ono sto ima nije mu toliko bitno, vec je dostigao to...Dalje kazes kupujes bolju garderobu-iz kojih god razloga, nebitno, i dalje se reflektuje"ja imam"-dok neko ko ceo zivot NEMA-i onda u jednom momentu jednostavno moze da ppriusti sebi nesto-sto je tebi svakodnevica...
Ima ona narodna"sit gladnome ne veruje "i stvarno je tako!

Мени је то претерано трошење око празника исто што и куповина јагода и парадајза у марту.

Не раде они то због себе, него због људи, да се покажу колико могу и имају.

Нема везе, после ће мало гладовати, али то не види нико.

Важно је да се испрсимо у маркету, јер наш народ воли да вирка у туђе корпе више него леба да једе.

Што не иде не иде. Са једне стране се на пијаци чудиш и цењкаш, чекаш да падну цене итд итд а са друге стране у два дана улупаш не зна се колико. Мозга без.

Sad si napravio kontra-tezu sam sebi...Ako si vec imucan-klako da te privlaci luksuz-vec imas?Svaki covek zeli ono sto nema-ono sto ima nije mu toliko bitno, vec je dostigao to...Dalje kazes kupujes bolju garderobu-iz kojih god razloga, nebitno, i dalje se reflektuje"ja imam"-dok neko ko ceo zivot NEMA-i onda u jednom momentu jednostavno moze da ppriusti sebi nesto-sto je tebi svakodnevica...
Ima ona narodna"sit gladnome ne veruje "i stvarno je tako!

Ne sjeri...Ja često i u Second hand odem i dobro parče kupim za jeftino,a mogao bih sve Versaće i ne znam šta još...A volim đins...
I nemam neki luksuz u kući...Hajde ,dosta se zdravo hranimo ,ako je to luksuz...Ma ybš to...Odem i za par stotina dinara pasuljčinu smažem ili škembiće
ili na Šaran riblju ćorbu (prvoklasna od šarana!):confused:

Е, што се тиче секондхенд шопова и ја тамо не залазим.

Просто не могу да обучем оно што је неко други носио, колико год да перем.

Ја у животу нити сам давала, нити узимала туђу гардеробу, просто сам таква.

То већ нема везе са тиме да ли сам некада била гладна или не.

Све ми је јасно, али ту из бутика нико пре мене није носио, не умем да ти објасним, као да је људско тело још увек присутно у томе...

Гадан ми је осећај, то је све.

Улазила сам, разгледала, али не иде, не могу чак ни да пробам.

Đins iz sekund henda sam otkrio kad sam pratio taštu u šoping...
Ušla ona u neki butik i s vrata me zove da pogledam što imaju dobre đins jakne.I stvarno!
Đind jakna od crnog đinsa prolećna lepa.Probam i na kasu.Nešto mi reče neku siću!
Blenem u prodavaćicu,a ona meni da sam sigurno prvi put u sekund hendu!I kupim ja tu
jaknu i još uvek je imam! Kvalitet!
Problem je ,naime,u tome što kod nas i nema kvalitetnog đinsa! Bila ona prodavnica Rifle i
u njoj prodavali turski đins-loš...I novopazarski je bogu za plakanje...

...без покрића.

Шта нагони људе да уочи којекаквих празника упадну у хистерију прекомерног бацања лове на храну?

Ликови који поштених ципела немају купују пола месаре. Шта је људима?

znaš kako kaže onaj lik u filmu peach black
čovek je u stanju da se odrekne najosnovnijih stvari za samo malo luksuza.
na žalost ovde u srbiji luksuz se sveo na bogatu prazničnu trpezu jer ni za šta drugo ljudi nemaju dovoljno novca

Back