Baćuške bi da zabrane skype

Političko-burazerski neradnici iz Rusije zajedno sa telekomunikacionim kompanijama izrazili bojazan da Skype predstavlja opasnost za sigurnost i da ga treba ukinuti :dash:

Vest sa Monda:

Skype ugrožava bezbednost Rusije? Utorak, 28. jul 2009. 11:51

Da li će Rusi ostati bez Skype usliga nakon što su telekomunikacione kompanije u toj zemlji, zatražile od premijera Putina da ukine ovaj softver za internet telefoniranje?

Iza tvrdnje da Skype predstavlja pretnju nacionalnoj bezbednosti, stoji činjenica da je ovaj jeftin vid komunikacije uticao na pad prihoda telefonskih kompanija u Rusiji.

Osim ovog alternativnog telefoniranja na udaru grupe lobista našli su se i ostali VoIP (Voice over Internet Protocol) servisi, piše Inquirer.

Iz najvećih ruskih telefonskih kompanija upozoravaju premijera i ostale članove ruske vlade, da su popularni VoIP servisi, zapravo, "strana tela" koje treba kontrolisati kako ne bi ugrozili bezbednost zemlje.

http://www.mtsmondo.com/lifestyle/cars/text.php?vest=142250

Za one sa jeftinim ulaznicama Skype je besplatan program kojim se može besplatno komunicirati između dva računara ili pozivati fiksne i mobilne linije uz sitnu nadoknadu. Ova jeftinoća je najverovatniji trn u oku monopolistima iz Ruje pa su isti odlučili da ga se reše na patriJotski način. :rotf:

Nije trn u oku jeftinija komunikacija već sadržaj komunikacije, Rusija se još uvek nije oslobodila stare komunističke devize "neprijatelji su među nama i oko nas"

?? o boze.
ne. ne otpada 8% ukupnih komunikacija na svetu na SKYPE. ok, ovo postaje smesno. prijatno, dovidjenja.

Around 8% of cross-border calls were carried by Skype last year, according to a survey by Telegeography.

Skype carried around 33 billion minutes of international voice calls last year, or around 8% of all international voice traffic, according to market researcher TeleGeography.

http://www.networkworld.com/news/2009/032509-skype-is-largest-international-voice.html?tc=vc=html

Mogu da pretpostavim šta ćeš sledeće navesti. Nešto tipa: "ma šta ti istraživači znaju" i slično :mrgreen:
Ma kakav Skype i VIOP bakrači, 400 miliona korisnika samo kod Skype-a je sitna brojka :rotf:

pa ne znam, stvarno mi je malo degutanto da nekom kurajberu u poslednjoj stadiji puberteta ozbiljno referisem o svojoj poslovnoj biografiji, ali ajde, onoliko koliko je pretpostavljam dovoljno za ovu takozvanu diskusiju, samo one klijente koji se ticu kompetencija za ovu temu:

Vodafon Nemacka (No1 na trzistu Nemacke): 2009-?, nova komunikaciona platforma, marketing mix i reklamna strategija za 2009-2011.

Beeline (No1/No2 na trzistu Rusije i SNG): 2004-2006, B2B marketing mix, CRM i reklamna strategija za on-line media.

Akado Golden Wi-Fi (No1 kablovski i WI_FI internet provajder u Rusiji): 2006-2008, branding, launch/relaunch kampanja, komunikaciona strategija/reklamna podrska pri spajanju operativnog biznisa B2B i B2C sa Beeline (vidi jedan punkt navise).

Yota (istorijski prvi i jos uvek No1 4G bezicni web provajder na teritoriji cele Rusije): 2009 - ? analitika i istrazivanje trzista, konsalting o 'advanced services', arhitektura portfolia usluga i politike cena, lansiranje brenda i usluga, komunikaciona i kreativna strategija, produkcija, medijska strategija i razmestanje, PR i BTL podrska.

Evroset (No1 ritejler mobilnih telefona i operatorskih proizvoda): rebranding, repozicionairanje, komunikaciona platforma i plan na 3 godine, kreativna strategija.

.................................................. ......................

mozes da me proveris i na runetu, Dragorad Knezi, Direktor Strateskog Planiranja komunikacionog holdinga Ark Sholz&Friends, direktor agencije komunikacionog i marketing konsaltinga i planiranja Ark S&F Strategy Group Moscow
tokom poslednjih 8 godina, pored navedenog, naprimer konsultant i strateg na ruskom trzistu kompanija kao sto su: TCCC (The Coca Cola Company), Mars LLC, Efes Brewery Moscow, Unilever, P&G, Beeline, VTB24 (Vneshtorgbank), Nestle, ...

Koliko vidim ni podmetanje ti nije manje stručno od navedenog ili je to samo profesionalna deformacija ?

Što odmah ne reče da si deo tog tako "uspešnog" lobija, nego da se ovako natežemo sve vreme ?

Čedina_zebra:
Nije trn u oku jeftinija komunikacija već sadržaj komunikacije, Rusija se još uvek nije oslobodila stare komunističke devize "neprijatelji su među nama i oko nas"

Nevezano baš za Skype, ali siguran sam da se gospoda nesposobni lobisti ne bi ovoliko cimali oko zabrane da ih lično ne pogađa po džepu. Džaba tupi ovaj Jabučilo, stvar je sasvim jasna.

Nesposobni su da ponude konkurentnije i bolje rešenje od postojećih i na taj način istisni Skype i njemu slične, nego odmah potežu dobro poznatu igru stranih plaćenika i domaćih izdajnika, u prevodu patriJotizam za mase.

Na drugu stranu sad ide enkripcija, naročito kad je Skype u pitanju, koji koristi RSA za komunikaciju između klijenata i AES prilikom veze sa centralnim serverom plus naknadne kombinacije, što naravno zadaje velike glavobolje zainteresovanim stranama koje bi malo da oslušnu o čemu se to priča. :cool:

Postoji toliko načina da se što besplatno što uz novčanu naknadu prosledi tajna poruka ali su eto ruje zapele za Skype pa Skype.

Jabuchilo:
p.s. dok budes guglao da saznas nesto konkretnije o temi o kojoj si se izleteo malo da kvalifikujes umesto da pitas to sto ne znas, nemoj da zaboravis da predstavis svoj CV. ja ti naravno vise necu odgovarati na postove posto su nebulozni i pre svega ostrasceni i amaterski, ali bio bi red da zavrsis to kako sam svoje laprdanje nazivas - prepucavanje - svojim kracim rezimeom. pa onda neka onaj koga tema interesuje, procitavsi tvoj post i moj prilicno jasan odgovor na njega, sam prosudi sta je informativnije, konkretnije i naravno - autoritetnije. 'vidjenca jos jednom.

Ma šta ja znam, ja sam samo običan tehničar :mrgreen: Ne mogu ni da se merim sa tako stručnim licem, što ne zna ni poruku da izmeni kad treba :klap:

Around 8% of cross-border calls were carried by Skype last year, according to a survey by Telegeography.

Skype carried around 33 billion minutes of international voice calls last year, or around 8% of all international voice traffic, according to market researcher TeleGeography.

http://www.networkworld.com/news/2009/032509-skype-is-largest-international-voice.html?tc=vc=html

Mogu da pretpostavim šta ćeš sledeće navesti. Nešto tipa: "ma šta ti istraživači znaju" i slično :mrgreen:
Ma kakav Skype i VIOP bakrači, 400 miliona korisnika samo kod Skype-a je sitna brojka :rotf:

bravo sherloche, dedukcija ti je na nivou tromesecne amebe. ne bih nista dodavao, samo sam ti boldovao ocigledno... medjunarodni saobracaj (skype2skype included).
i koliko si sad ispao glup? izracunaj u centimetrima teksta pa obrnuto-proporcionalno konvertiraj u miligrame mozdane mase.

Koliko vidim ni podmetanje ti nije manje stručno od navedenog ili je to samo profesionalna deformacija ?
Što odmah ne reče da si deo tog tako "uspešnog" lobija, nego da se ovako natežemo sve vreme ?

jasno, nisi jos ispao dovoljno glup... ok, ajmo jos jednom. ja nisam mobilni operator - a ti jesi i dalje euforicno glup.

Nevezano baš za Skype, ali siguran sam da se gospoda nesposobni lobisti ne bi ovoliko cimali oko zabrane da ih lično ne pogađa po džepu. Džaba tupi ovaj Jabučilo, stvar je sasvim jasna.

je li derane, s kim se ti po ovom pitanju raspravljas? tvoja mama tebe voli i misli svejedno da si najpametniji i najbolji, ne moras toliko da se trudis. mozda ti na kraju krajeva makar ona da, pa cemo dogodine kad te prodje teranje opustenije da razgovaramo.

Back