Backup

Ja imam mapu NOVO u koju ubacujem kopije svega što treba sačuvati. Onda svako malo preko stika to prebacujem na drugu mašinu koja uglavnom služi kao bekap i ponekad za neke programe i koja nije ni fizički spojena na internet.
Skoro sam imao slucaj gde je trojanac korumpirao fajlove na masini koja nije imala pristup internetu. Jednostavno je preko LAN-a sa lokalnih masina presao na server.

A koja je to tek gnjavaža onima koji za svaki dokument trebaju ukucati pass, a teško im svakih par dana napraviti bekap? :zcepanje:
U vreme kada sam ja pocinajo morao si da menjas i trake.:rotf:
Za firme je bitno da imas barem neku vrstu backupa koji je izvan lokacije, jer ako ti izgori zgrada, onda ti i taj lokalni backup ode sa njom.

U vreme kada sam ja pocinajo morao si da menjas i trake.:rotf:
Za firme je bitno da imas barem neku vrstu backupa koji je izvan lokacije, jer ako ti izgori zgrada, onda ti i taj lokalni backup ode sa njom.
Problem je to izvan lokacije. Ako stavis na cloud onda mozes da se oprostis od privatnosti :P
A da imas neku zgradu odvojeno, opet i tamo je rizik :P

Joj pricaj mi o tome :P
Sva sreca da je bila ona veca traka 8mm koliko se secam gde je moglo
da stane preko 2GB. Ali one od 150mb su morale da se menjaju :P
A jel' se secas , 9track?:cool: To su bila vremena. Crn ekran i zelena slova. Nema virusa in trojanaca.:D
I danas mi je u usima zvuk kliktanja.Sto je najgore HP i danas pravi modernu verziju traka na enterprise serverima. Cena im je negde oko 5000 ojra , ali valjda ima jos ljudi koji su emotivno vezani za trake. Ja i dalje imam moj dek za muziku i stare dobre TDK SA-X.

A jel' se secas , 9track?:cool: To su bila vremena. Crn ekran i zelena slova. Nema virusa in trojanaca.:D
I danas mi je u usima zvuk kliktanja.Sto je najgore HP i danas pravi modernu verziju traka na enterprise serverima. Cena im je negde oko 5000 ojra , ali valjda ima jos ljudi koji su emotivno vezani za trake. Ja i dalje imam moj dek za muziku i stare dobre TDK SA-X.
Nakon legendarnih plastičnih PERFORIRANIH traka, recimo da je kvalitetna magnetofonska traka druga po redu trajnosti i sigurnosti podataka? Ali na njima sigurno i ne čuvaju trilijune trilijuna terabajta našeg SMEĆA kao većina servera! :zcepanje::zcepanje:

Ja sam radio uglavnom na narandzastim terminalima wyse nesto :P
A bilo ih je i sa zelenim i crno belim, i ne secam se vise :P

Nove LTO trake imaju kapacitet od 30TB i mainframe korisnici ih i dalje koriste za backup. Pogodno je i to sto su jednostavne za transport pa mozes da ih drzis u nekom sefu izvan maticne lokacije.
Nije povezano, ali ja imam kasete sa muzikom koje su stare barem 30 godina i dan danas ih slusam.

Back