Babine

Babine traju 42 dana. Napisala sam da su gosti htjeli doći 7 dana poslije poroda a ne da su babine 7 dana.
Znam, znam, nisam ni rekla da si ti napisala da traju sedam dana. Prosto sam pitala da, koliko se sećam, traju duže, zbog čega mi nije bilo jasno što su napravili toliku gužvu jer nisu mogli da vide majku i bebu ili kako god odmah.

Jednom sam čula da su neki počeli praviti festu Babine
Kao u restoranu prave babine sazovu sve za koje misle da trebaju biti klopa, puče i lajf. muzika i to mi je bilo malo čudno
Ma to je ceo cirkus. Naši bi ljudi hteli i da se drže običaja, i da ih što pre skinu s vrata. Lakše je organizovat žurku za sve odjednom, nego svaki dan dočekivati nove goste.

Jednom sam čula da su neki počeli praviti festu Babine
Kao u restoranu prave babine sazovu sve za koje misle da trebaju biti klopa, puče i lajf. muzika i to mi je bilo malo čudno
Ništa to nije. Mene su pozvali na proslavu rodjenja djeteta koje tek treba da se rodi 25.10. zakazan carski rez a fešta 26.10.
Meni je to mnogo glupo. Sačekaj da se rodi pa pozivaj ljude. Može biti da živim u prošlom vremenu ali ja mislim da je to bezveze planirati dok se ne rodi.

Ništa to nije. Mene su pozvali na proslavu rodjenja djeteta koje tek treba da se rodi 25.10. zakazan carski rez a fešta 26.10.
Meni je to mnogo glupo. Sačekaj da se rodi pa pozivaj ljude. Može biti da živim u prošlom vremenu ali ja mislim da je to bezveze planirati dok se ne rodi.
Naravno da je bezveze. Nema veze s pameti. Proslava pre samog rođenja? Ovaj je svet skroz puko.

Kako vam zvuči to kad se žena porodi i neko zove da dodje da vidi bebu, ona zamoli za strpljenje jer još nije spremna da dočekuje goste? (7 dana od poroda)
Meni je to sasvim u redu ali vidim po nekim reakcijama da dosta, baš žena,vidi to kao razmaženost i pretjerivanje.
Da li zive parovi u zajednici sa njegovim roditeljima?
U tom slucaju cesto gosti dolaze prerano. Kod parova koji zive sami bas nisam cula da dolaze. Proteklih desetak godina su se poradjale drugarice i sestre i nijedna se nije zalila.

Back