- Poruka
- 17.475
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mi smo baksuzan narod. Moja deca su (obe) odmah po dolasku kući razglasile rodbini da na babine mogu doći kad istekne 40 dana, bez obzira što će one ranije početi da izlaze sa decom napolje. Prosto neće goste pre toga. Neki su poštovali neki nisu, mnogi su se vraćali kući ljuti što nisu videli bebu, ali tako im je.Kako vam zvuči to kad se žena porodi i neko zove da dodje da vidi bebu, ona zamoli za strpljenje jer još nije spremna da dočekuje goste? (7 dana od poroda)
Meni je to sasvim u redu ali vidim po nekim reakcijama da dosta, baš žena,vidi to kao razmaženost i pretjerivanje.
Cudi me da su ipak dolazili.Mi smo baksuzan narod. Moja deca su (obe) odmah po dolasku kući razglasile rodbini da na batine mogu doći kad istekne 40 dana, bez obzira što će one ranije početi da izlaze sa decom napolje. Prosto neće goste pre toga. Neki su poštovali neki nisu, mnogi su se vraćali kući ljuti što nisu videli bebu, ali tako im je.
Ta zabrana nije važila za mene i onu drugu babu, mi smo bile od koristi, a i zna se da to važi za ostalu rodbinu, kumove i prijatelje.Najbolje i to uvesti online. 7 je prerano, 40 je pretjerano. Neka sredina i zavisi ko želi doći u goste. Glupo je "zabraniti" najbližima. Bakama, djedovima, tetkama i sl. Zavisi i kako se osjeća bebina mama.
Imas boldovanu rec u tvojoj poruci koju sam citirao.Pa zato što u našem narodu vazi mišljenje vecinom da se snaja tu nista ne pita.
Da, kojih 7, gde 7?Mi smo baksuzan narod. Moja deca su (obe) odmah po dolasku kući razglasile rodbini da na batine mogu doći kad istekne 40 dana, bez obzira što će one ranije početi da izlaze sa decom napolje. Prosto neće goste pre toga. Neki su poštovali neki nisu, mnogi su se vraćali kući ljuti što nisu videli bebu, ali tako im je.
U uvodnom su Babine 7 dana, a ne 40 kako si ti lepo napisala..ok napisala si "batine" al znamo da je autokorekt,ako su tema Babine, onda se to odnosi na običaj i zna se koliko je dana onda običaj živ/važi/poštuje seKojih 7 ne razumem
U uvodnom su Babine 7 dana, a ne 40 kako si ti lepo napisala..ok napisala si "batine" al znamo da je autokorekt,ako su tema Babine, onda se to odnosi na običaj i zna se koliko je dana onda običaj živ/važi/poštuje se
Kad dodje vreme za to, me bih zelela niko da mi dolazi....potpuno mi je nepotrebno i neshvativo...nema mi smislaKako vam zvuči to kad se žena porodi i neko zove da dodje da vidi bebu, ona zamoli za strpljenje jer još nije spremna da dočekuje goste? (7 dana od poroda)
Meni je to sasvim u redu ali vidim po nekim reakcijama da dosta, baš žena,vidi to kao razmaženost i pretjerivanje.
Svi koji tebe vole vole da vide tvoju bebu.Kad dodje vreme za to, me bih zelela niko da mi dolazi....potpuno mi je nepotrebno i neshvativo...nema mi smisla
Nek je vide ali bez tog obicajaSvi koji tebe vole vole da vide tvoju bebu.
Da, navale svi u prvoj sedmici a malo ko ima obzira prema bebi i majci . Baš je ženi tad do gostiju!Није џабе оних 40 дана, стари нису били блесави, неке ствари нису могли науком да правдају, али су се водили здравим разумом.
Мене је дочекала када сам дошла из блнице пуна кућа. Мало је рећи да ми није било ни до чега а најмање до љубазног смешкања. Нека тетка донела домаћу погачу, масну и лиснату- од муке сам је сама целу појела
После три дана сам рекла и мами и бившој свекрви да купе прње. Ако не могу сама са једном бебом ни нисам за њу. Ни патронажну нисам имала. Све то иде својим током, а мајка жели само да је уз бебу, сви остали су вишак.
Неким женама прија да се раскрече без гаћа због ране, некима млеко липти стално, мајице нон стоп мокре... + привикавање, умор и спавање кад и беба.Da, navale svi u prvoj sedmici a malo ko ima obzira prema bebi i majci . Baš je ženi tad do gostiju!
Kako vam zvuči to kad se žena porodi i neko zove da dodje da vidi bebu, ona zamoli za strpljenje jer još nije spremna da dočekuje goste? (7 dana od poroda)
Nisam čula da neko to tako doživi, možda negde u baš, BAŠ ruralnim sredinama. Možda grešim, ispravite me ako je tako, ali stvarno nisam čula da se tako nešto odigralo među ljudima koje znam u rl.Kako vam zvuči to kad se žena porodi i neko zove da dodje da vidi bebu, ona zamoli za strpljenje jer još nije spremna da dočekuje goste? (7 dana od poroda)
7 dana je prošlo od poroda kad su neki ljudi htjeli da dodju.Nisam čula da neko to tako doživi, možda negde u baš, BAŠ ruralnim sredinama. Možda grešim, ispravite me ako je tako, ali stvarno nisam čula da se tako nešto odigralo među ljudima koje znam u rl.
Lično ne mislim da se radi o razmaženosti (?), obzirom da nijedan porod nije lak, i čak i da je bio najlakši mogući, žena ima svo pravo da se odmori i oporavi onako kako njeno telo zahteva.
Uz to, ne vidim čemu žurba oko babinja - jel to nije običaj koji "dopušta" duže vreme da se obavi, ne samo sedam dana?