B92

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.045
Imam sad čudo kanala preko tva u sred njemačke .

29 novembra bila je Katastrofalna svadja na farmi laju ono nebi pas s maslom pojeo

I juče na B92 emisija o HIV osobama pa čak o zenama koje su uprkos te bolesti rodile zdravo dete

Sad se ja pitam da li bi pristale na čoveka sa tom dijagnozom ili vi Dečki na ženu sa tom dijagnozom .

Imali ljubav granice ?

29 novembra bila je Katastrofalna svadja na farmi laju ono nebi pas s maslom pojeo

I juče na B92 emisija o HIV osobama pa čak o zenama koje su uprkos te bolesti rodile zdravo dete

Sad se ja pitam da li bi pristale na čoveka sa tom dijagnozom ili vi Dečki na ženu sa tom dijagnozom .

Imali ljubav granice ?

Za prijateljstvo mozda.
Za vezu ne bih.

Imali ljubav granice ?
lljubav nema veze s tim,to se zove mazohisticka vezana vreca eto

Imali ljubav granice ?

Ima granice, jos kako. Pogotovo kada te taj prema kome osecas ljubav ugrozava, na ovaj ili onaj nacin. Samo dete moze neizmerno da se voli ( mada ni kod njega ne bih sve tolerisala). A bas zbog njega moras da brines i o sebi kako tom istom detetu kasnije ne bi bio problem i teret.

Imali ljubav granice ?

neka hvala

jasam u vrijeme slobe bio pro b92, štatiznam radio free jurop i to, al eto sad trenutno najrađe bi zatvorio taj be devet dva jer su stvarno gamad u šta se eto danima već uvjeravam...

Zamisli sada situaciju, onako hipoteticki, posle nekoliko godina veze sa trenutnim deckom, sa svim kvalitetima koje ima, da je bas ta osoba na pocetku vase veze rekla da ima HIV. Ti bi ga odbila?
Znaci svi kvaliteti jedne osobe, svi momenti koje si prozivela, svega bi se odrekla zbog te dijagnoze?

Nemoj da shvatis licno. Mislim da ljudi olako daju ovakve izjave jer su situacije hipoteticke. Kada se suocis sa pravom osobom, sa pravim licem, sve te izjave, ne bih nikada, ja to ne, padaju u vodu. Ljudi i nisu svesni snage koja lezi u njima.

Zamisli sada situaciju, onako hipoteticki, posle nekoliko godina veze sa trenutnim deckom, sa svim kvalitetima koje ima, da je bas ta osoba na pocetku vase veze rekla da ima HIV. Ti bi ga odbila?
Znaci svi kvaliteti jedne osobe, svi momenti koje si prozivela, svega bi se odrekla zbog te dijagnoze?

Nemoj da shvatis licno. Mislim da ljudi olako daju ovakve izjave jer su situacije hipoteticke. Kada se suocis sa pravom osobom, sa pravim licem, sve te izjave, ne bih nikada, ja to ne, padaju u vodu. Ljudi i nisu svesni snage koja lezi u njima.

Jaoj, Visnja, ti si bas romanticna :)

Sa 16 god. sam mogla druge da stavim ispred sebe. Vise ne mogu, zbog deteta a i necu, zbog sebe.
I kako neko ko ti tako nesto precuti moze da ocekuje poverenje i podrsku?

Jaoj, Visnja, ti si bas romanticna :)

Sa 16 god. sam mogla druge da stavim ispred sebe. Vise ne mogu, zbog deteta a i necu, zbog sebe.
I kako neko ko ti tako nesto precuti moze da ocekuje poverenje i podrsku?

Ovde se ne pominje precutkivanje. Pitanje je bilo da li bi pristale na coveka sa takvom dijagnozom. Z
Moje pitanje je bilo hipoteticko. Kad ljudi tako odbacuju, pitanje je da ta osoba sa kojom su trenutno, sa svim vrlinama ili manama ima neki zdravstveni problem, da li bi je se odrekli.

Lako je odbaciti u glavi hipoteticku osobu koja ne postoji. Prenesi pitanje na licni nivo. Kao kada kazu, nikada ne bih bila sa ozenjenim. A da je najveca ljubav tvog zivota dosla u toj formi, da li bi i tada bila tako karakterna i jaka da odolis, ili si samo odbijala one koji ti se i ne svidjaju previse a pri tome su ozenjeni, pa si onda tako karakterna i jaka. Moje pitanje je u tom smislu. Niko ne zna kako bi reagovao dok se ne nadje u toj situaciji, a podrazumeva se da ljudi koji da kazem na takav nacin "pristaju" na druge osobe sa nekim nedostacima, rade to jer su se neke okolnosti tako potrefile da su imale priliku da upoznaju i vide mnoge kvalitete te osobe pa su procenile da vredi. Ovako nacelno, svako ce reci da ne bi.

Ako sam sa tom osobom, može da se sve desi, ostao bih, kako drukčije, to je ista osoba koju sam zavoleo..i volim i to ne može da prestane iz tog razloga i sličnih.
Ako neku tek treba da zavolEm, onda ne bih, realno...ne verujem da bih imao mooda da se petljam sa rizičnim grupama HIV-a

Imali ljubav granice ?

Љубав нема границе, али смо ми ограничени.

Уколико погледаш теме "Рибетина" и "Коме би сте дале" видећеш да без обзира на нијансе у оцени и процени физичке

спољашњости и мушкарци и жене увек бирају ону или оног ко је здрав.

У почетку везе бирати неког ко је тешко болестан јесте болесно и то се противи и нашем инстикту и нашем разуму.

Уколико смо већ с неким у чврстим везама и тај неко накнадно тешко оболи и нађемо се заједно у заиста тешкој ситуацији

онда ту на сцену ступа љубав. Пошто је волимо онда и саосећамо, а пошто саосећамо онда и делујемо у истом правцу оздрављења.

Но како то често бива љубав јесте јака, ал ми смо слаби.

Они јачи остаће до краја па куд пукло да пукло, они слабији посрнуће и неће издржати и на овај или онај начин напустиће

болесну особу. И сад се питате какав сам или каква сам ја и како ћу, не дај Боже, поступити тада?

Па како и иначе свакодневно поступамо.

Ово са тешким болестима је само екстремни и нешто ређи облик нама добро знаног, готово свакодневног искушења,

свакодненовног изазова на различитим нивоима у различитим животним ситуацијама, где смо свакодневно изложени избору

да ли поступити добро или корисно, што би Шекспир рекао: "Бити пизда или не - питање је сада?"

А као што знамо "Ко изда - пизда".

-----------------------

А да је Б92 извор заразе, вала јесте, увек био и остао.

ja ovakve teme ne volim
a i akave veze ima B92 sa HIV
ili prvi put cujes nemci ne pricaju o tome, izasla nova statistika zaraza tim virusom se ove godine dosta povecala

ja inace ne ostavljam zbog takvih stvari osobe a sreca pa imam i dete tako da mi to nije bitno
jedino mogu da kazem da ako to sa lakocom ne podneses nemoj da se zrtvujes jer druga strana ne zna uvek da ti bude zahvalna, mozda ona ni nema neku svest
moze te odbaci zbog manjih stvari a ti se zrtvujes, tako da treba dobro porazmisliti dal je to uopste vredno

Poslednja izmena:
Љубав нема границе, али смо ми ограничени.

Уколико погледаш теме "Рибетина" и "Коме би сте дале" видећеш да без обзира на нијансе у оцени и процени физичке

спољашњости и мушкарци и жене увек бирају ону или оног ко је здрав.

У почетку везе бирати неког ко је тешко болестан јесте болесно и то се противи и нашем инстикту и нашем разуму.

Уколико смо већ с неким у чврстим везама и тај неко накнадно тешко оболи и нађемо се заједно у заиста тешкој ситуацији

онда ту на сцену ступа љубав. Пошто је волимо онда и саосећамо, а пошто саосећамо онда и делујемо у истом правцу оздрављења.

Но како то често бива љубав јесте јака, ал ми смо слаби.

Они јачи остаће до краја па куд пукло да пукло, они слабији посрнуће и неће издржати и на овај или онај начин напустиће

болесну особу. И сад се питате какав сам или каква сам ја и како ћу, не дај Боже, поступити тада?

Па како и иначе свакодневно поступамо.

Ово са тешким болестима је само екстремни и нешто ређи облик нама добро знаног, готово свакодневног искушења,

свакодненовног изазова на различитим нивоима у различитим животним ситуацијама, где смо свакодневно изложени избору

да ли поступити добро или корисно, што би Шекспир рекао: "Бити пизда или не - питање је сада?"

А као што знамо "Ко изда - пизда".

-----------------------

А да је Б92 извор заразе, вала јесте, увек био и остао.

Ljubavi i veze znaju imati vrlo ogranicen rok trajanja.

Sta znaci biti naizgled zdrav? Osoba koja ima HIV moze izgledati vrlo zdravo, jer jos nije obolela od AIDS-a. A uzimajuci u obzir to koliko u proseku traju danasnje veze i brakovi, dok dodje do posrnuca organizma i imuniteta, po statistici pre ce ta veza ili brak da posrnu i umru, nego sto ce HIV da ubije svog domacina. Sto nas opet dovodi to toga, da patnje, tuge, bola, razocarenja, nisu postedjeni ljudi koji nemaju HIV u svojim vezama. To jest, i bez velikih i teskih muka i izazova, i u idealnim okolnostim, svadjamo se i imamo hiljadu drugih problema. Onda se nadje pokoji svetao primer da dokaze, da se i velike muke daju prebroditi onda kada su ljudi na mestu a kada nisu, nismo dorasli ni malim izazovima a da ne pricamo velikim.

Ovde se ne pominje precutkivanje. Pitanje je bilo da li bi pristale na coveka sa takvom dijagnozom. Z
Moje pitanje je bilo hipoteticko. Kad ljudi tako odbacuju, pitanje je da ta osoba sa kojom su trenutno, sa svim vrlinama ili manama ima neki zdravstveni problem, da li bi je se odrekli.

Lako je odbaciti u glavi hipoteticku osobu koja ne postoji. Prenesi pitanje na licni nivo. Kao kada kazu, nikada ne bih bila sa ozenjenim. A da je najveca ljubav tvog zivota dosla u toj formi, da li bi i tada bila tako karakterna i jaka da odolis, ili si samo odbijala one koji ti se i ne svidjaju previse a pri tome su ozenjeni, pa si onda tako karakterna i jaka. Moje pitanje je u tom smislu. Niko ne zna kako bi reagovao dok se ne nadje u toj situaciji, ae podrazumeva se da ljudi koji da kazem na takav nacin "pristaju" na druge osobe sa nekim nedostacima, rade to jer su se neke okolnosti tako potrefile da su imale priliku da upoznaju i vide mnoge kvalitete te osobe pa su procenile da vredi. Ovako nacelno, svako ce reci da ne bi.

Iako svi pokusavamo da budemo korektni i obzirni, da se ne lazemo, mnogo je manji broj onih koji su zarazeni na nacin koji se moze opravdati ( da se tako izrazim). A ako se necega gnusam jeste hirovito, sebicno, porocno ponasanje i bolesti zavisnosti. Hvala, ali ne hvala. Od mene dosta razumevanja za takve u ovom zivotu.

Ljubavi i veze znaju imati vrlo ogranicen rok trajanja.

Sta znaci biti naizgled zdrav? Osoba koja ima HIV moze izgledati vrlo zdravo, jer jos nije obolela od AIDS-a. A uzimajuci u obzir to koliko u proseku traju danasnje veze i brakovi, dok dodje do posrnuca organizma i imuniteta, po statistici pre ce ta veza ili brak da posrnu i umru, nego sto ce HIV da ubije svog domacina. Sto nas opet dovodi to toga, da patnje, tuge, bola, razocarenja, nisu postedjeni ljudi koji nemaju HIV u svojim vezama. To jest, i bez velikih i teskih muka i izazova, i u idealnim okolnostim, svadjamo se i imamo hiljadu drugih problema. Onda se nadje pokoji svetao primer da dokaze, da se i velike muke daju prebroditi onda kada su ljudi na mestu a kada nisu, nismo dorasli ni malim izazovima a da ne pricamo velikim.

naravno

Visnja ne pricamo o liku kome fali ruka recimo
Pricamo konkretno o hivu
Ja ne bih druge dovodila u tu opanost pa molim da dobijem isti tretman
Nemoj meni da romantises hiv, sebi slobodno

Poslednja izmena:

Back