АЗИЛАНТ У БАЊИ КОВИЉАЧИ НАПАО СЕДМОГОДИШЊУ ДЕВОЈЧИЦУ!!!

džoni kejdž

Početnik
Banovan
Poruka
9
АЗИЛАНТ У БАЊИ КОВИЉАЧИ НАПАО СЕДМОГОДИШЊУ ДЕВОЈЧИЦУ!!!

Грађани протестовали у центру Бање Ковиљаче због напада на седмогодишњу девојчицу, која је задобила ударце по лицу. Грађани претпостављају да је нападач азилант или лажни емигрант, јавља дописник РТС-а.

Мештани Бање Ковиљаче протестовали су током новембра због великог броја илегалних имиграната у том месту, а родитељи тада нису пуштали децу у школу, тврдећи да им је угрожена безбедност.

http://facebookreporter.org/2011/12/06/%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%82-%D1%83-%D0%B1%D0%B0%D1%9A%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%99%D0%B0%D1%87%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BE-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BE/

Протест у Бањи Ковиљачи

Због напада на седмогодишњу девојчицу једночасовни протест у центру Бање Ковиљаче. Грађани претпостављају да је нападач азилант или илегални мигрант, јавља дописник РТС-а. Сутра скуп родитеља и ученика у Основној школи у том граду.

Грађани протестовали у центру Бање Ковиљаче због напада на седмогодишњу девојчицу, која је задобила ударце по лицу. Грађани претпостављају да је нападач азилант или илегални мигрант, јавља дописник РТС-а.
Protest-u-Banji-Koviljaci.jpg

После напада на девојчицу, мештани су спонтано почели да се окупљају и на сат времена су блокирали пут Бања Ковиљача - Мали Зворник.

Мајка девојчице, Дијана Јовановић, тврди да је дете више пута ударено по лицу. Случај је пријавила полицији, а девојчица је прегледана у лозничком Дому здравља.

"Били смо у улици Вука Караџића код моје мајке, а дете се играло код другара у комшилуку. Када је кренула кући, сусрео ју је један странац црне пути и понудио је кока колом. Када га је одбила, он ју је ударио песницом у чело изнад леве обрве.
Дошла је кући сва усплахирена, након чега смо је одвели на преглед у лознички Дом здравља", рекла је Јовановићева.

Сутра у 12 часова у Основној школи у том граду биће организован скуп родитеља и ученика и тада ће бити одлучено о даљим корацима.

Мештани Бање Ковиљаче протестовали су током новембра због великог броја илегалних миграната у том месту, а родитељи тада нису пуштали децу у школу, тврдећи да им је угрожена безбедност.

Као одговор, Влада је формирала тим са министром Расимом Љајићем на челу, који би требало да реши проблем имиграната. Љајић је недавно рекао да ће решавање проблема у Бањи Ковиљачи подразумевати конкретне краткорочне и дугорочне мере.

Надлежни државни органи ће, како је презицирао, пооштрити контроле у Бањи Ковиљачи, што подразумева читав низ инспекцијских контрола, пре свега у самој Бањи Ковиљачи, али и на ширем простору.

Као дугорочне мере министар Љајић је навео избор објекта изван територије града Лознице у који ће бити смештени и азиланти и имигранти из Бање Ковиљаче.

Према ранијим подацима власти у Лозници, укупан број имиграната прошлог месеца био је већи од 2.500, од којих, како су више пута рекли, велики број њих у Бањи Ковиљачи борави илегално.

Evo vam azilanata

Poslednja izmena od moderatora:
kakav je ovo komentar bre drugar?

To ti je terasko klasicna rasisticka i sovinisticka hajka. Kao da nema na hiljade Srba koji svakodnevno terorisu druge Srbe u Srbiji, oni se u novinama bas resili da prikazu jedan slucaj kada neko ko nije Srbin terorise. Pazi ti kada je najbitnija poenta u vesti ne to sto je napadac nasilnik, nego sto nije Srbin, vec azilant ili ilegalni migrant. To ti je klasicno usmeravanje javnog mnjenja, i ti novinari su bruka za profesiju.

To ti je terasko klasicna rasisticka i sovinisticka hajka. Kao da nema na hiljade Srba koji svakodnevno terorisu druge Srbe u Srbiji, oni se u novinama bas resili da prikazu jedan slucaj kada neko ko nije Srbin terorise.

Па био је један пример у новинама данас и да је Србин у питању, међутим, затворише нам тему

U tonu moderatorovog obracanja, malo cu da spustim loptu. Ovde nije problem sto su to crnci, muslimani i ostali... Ovde je problem nastao zato sto se izuzetno veliki broj stanovnistva slio u jednu malu zajednicu. Pa zamislite da u Beograd dodje pola miliona crnaca, kineza!!!

Било је и таквих случајева, па ... не знам шта да ти кажем ... Колико се слегло избеглица у Београд, на пример, а и тих Кинеза које ти помињеш

Било је и таквих случајева, па ... не знам шта да ти кажем ... Колико се слегло избеглица у Београд, на пример, а и тих Кинеза које ти помињеш

1991 Beograd je imao 1.600.000 stanovnika, 2002 imao je 1.550.000 stanovnika tako da nije doslo izbeglica ni priblizno u tolikoj meri kao azilanata u Koviljacu. Beograd moze da podnese 2500 azilanata ali zamisli da je u Beograd doslo 600.000 bilo koga?

1991 Beograd je imao 1.600.000 stanovnika, 2002 imao je 1.550.000 stanovnika tako da nije doslo izbeglica ni priblizno u tolikoj meri kao azilanata u Koviljacu. Beograd moze da podnese 2500 azilanata ali zamisli da je u Beograd doslo 600.000 bilo koga?

Мислим да та твоја сулуда статистика није тачна ... Прво, да ли ти знаш да у Београду имаш преко 100.000 избеглица, то прво да те питам ... Друго, да ли ти мислиш да само избеглице праве проблеме у Београду? Е сад, одакле таква статистика, могуће је да нису пријавили своја боравишта у Београду, него ко зна где... Исто тако, у Београду има око 4.000 Кинеза ... Мало ли је?

tacno i znam zbog cega, ponovicu to zbog cega ju je obrisao. Znaci, svaki protest obicnih gradjana u Banji Koviljaci je ocigledno rasisticki i sovinisticki motivisan. Slican slucaj kao oni seljaci iz Jabuke.

Pogledaj malo moju prethodnu poruku pa razmisli da li je tako...

Poslednja izmena od moderatora:
Мислим да та твоја сулуда статистика није тачна ... Прво, да ли ти знаш да у Београду имаш преко 100.000 избеглица, то прво да те питам ... Друго, да ли ти мислиш да само избеглице праве проблеме у Београду? Е сад, одакле таква статистика, могуће је да нису пријавили своја боравишта у Београду, него ко зна где... Исто тако, у Београду има око 4.000 Кинеза ... Мало ли је?

Nije suluda statistika vec je statistika sa popisa 1991 i 2002. Zatim, izbeglice su malo drugaciji slucaj jer su isto Srbi kao i mi, a samim tim olaksano je i sporazumevanje sa njima. U Koviljaci su azilanti koji nemaju ni prebijenog dinara. I za Kineze: jel si cuo da se neko buni oko njih? Ja ne bih rekao, ali bi se druga pesma pevala da ih je pola miliona... Dovedes u sredinu jos polovinu trenutnog stanovnistva koje ne zna jezik i nema nikakva finansijska sredstva i ocekujes da ce sve proci lepo... Ma daj...

Nije suluda statistika vec je statistika sa popisa 1991 i 2002. Zatim, izbeglice su malo drugaciji slucaj jer su isto Srbi kao i mi, a samim tim olaksano je i sporazumevanje sa njima. U Koviljaci su azilanti koji nemaju ni prebijenog dinara. I za Kineze: jel si cuo da se neko buni oko njih? Ja ne bih rekao, ali bi se druga pesma pevala da ih je pola miliona... Dovedes u sredinu jos polovinu trenutnog stanovnistva koje ne zna jezik i nema nikakva finansijska sredstva i ocekujes da ce sve proci lepo... Ma daj...

Ками ти је већ рекао ... Мање средине су подложне томе, веће и нису баш ...

Nema sta da razmisljam da li je tako, ja znam da je tako. Tvoja prethodna poruka je samo sociolosko objasnjenje sovininizma i rasizma, normalno je da su vece mogucnosti i verovatnoce da se isti razvije u manjoj sredini.

Dovedes u sredinu jos polovinu trenutnog stanovnistva koje ne zna jezik i nema nikakva finansijska sredstva i ocekujes da ce sve proci lepo... Ma daj...

Izvini ali zar je ovo sovinizam?

Ками ти је већ рекао ... Мање средине су подложне томе, веће и нису баш ...

U Beogradu nema 600.000 stranaca koji ne znaju jezik i nemaju nikakvih finansijskih sredstava... Videli bi onda kako bi vece sredine bile podlozne.

I da se razumemo: ja nisam za proterivanje azilanata, ja sam za njihovo razmestanje po gradovima kako se ne bi doslo do ovakve promene stanovnistva. Pa i sami mestani su imali i azilante u lokalnom fudbalskom klubu dok nije dosao ovoliki broj...

Protest-u-Banji-Koviljaci.jpg

U Beogradu nema 600.000 stranaca koji ne znaju jezik i nemaju nikakvih finansijskih sredstava... Videli bi onda kako bi vece sredine bile podlozne.

I da se razumemo: ja nisam za proterivanje azilanata, ja sam za njihovo razmestanje po gradovima kako se ne bi doslo do ovakve promene stanovnistva. Pa i sami mestani su imali i azilante u lokalnom fudbalskom klubu dok nije dosao ovoliki broj...

Па нема толико ... Да има, било би другачије ...

Back