AZIL

Замисли, ни ја не бих могао да убијем човека тек тако.. А тешко и пса. Али у цивилизацији пре свега важе норме цивилизације, а онда и подела рада, па тако и људи који су задужени за еутаназију паса.
А да није неодговорних и примитивних квазиљубитеља не би било ни толико паса без икакве улоге и перспективе у људским насељима, па ни толико патње истих, дакле опет се све своди на људе који имају поремећаје, потребу да доведу животињу у урбану средину, а кад им досади и да је избаце.

Poslednja izmena od moderatora:
Poslednja izmena:
Mozemo mi koji na odgovoran i iskren nacin volimo zivotinje i brinemo o njima do naksutra da trubimo da oni koji ce psa/macku da puste da se pari, da izbace, da poizbacuju celo leglo, u krajnjem slucaju, oni koji kupe zivotinju, nisu iskreni ljubitelji, oni koji mrze i zivotinje-ljubimce i one koji ih vole nece biti nista pametniji. Resenje jeste da se svi psi i macke makar prisilno cipuju, da se nesavesni vlasnici odrape po dzepu (jer nas narod samo to i razume) i da se od naplacenih kazni (ukljucujuci i porez na nesterilisane ljubimce, kao i od zlostavljaca zivotinja kao sto je "nas" ccaterpilar koji se svojevremeno hvalio da je psu smrskao glavu kamenom) naprave no-kill azili i CNR centri, kao i da se promovise a mozda i subencionise udomljavanje zivotinja sa ulice i iz azila.

@Kameni cvet, nadam se da si na fb dogadjaju dobila zadovoljavajuce odgovore od Zoje i Danice. Ostale molim da se drze teme, ili ako ne mogu, da je zaobidju. Hvala.

mimi's , jesam od njih dobila informacija o njihovom azilima. :) Zanimalo me je da li još neko društvo za zaštitu životinja u Beogradu ima azil ili pokušava da volonitira u postojećem i pomogne da se promene uslovi na bolje, ili samo rade na "edukaciji" a država im za to daje donacije, ali ovde se javljaju ljudi koji bi se radije svađali i koji o toj temi znaju još manje od mene, pa vidim da od informacija neće biti ništa. :)

Naravno ne mislim na lose azile,koji rade u uzasnim uslovima,ali neka poredjenja,kao u proslim postovima,stvarno su razocaravajuca,kao sto bi moj kolega rekao,"zasto vodis psa na vakcinaciju,cuvaj pare"ja sam mu odgovorio"jednom se desi,cuvam njegovo,svoje i tudje zdravlje",naravno,resavanje ubijanjem ostavlja dugorocne posledice na nase buduce generacije u pogledu edukacije mladih,koji treba da uredjuju svet,a ne da ga razaraju!

mimi's , jesam od njih dobila informacija o njihovom azilima. :) Zanimalo me je da li još neko društvo za zaštitu životinja u Beogradu ima azil ili pokušava da volonitira u postojećem i pomogne da se promene uslovi na bolje, ili samo rade na "edukaciji" a država im za to daje donacije, ali ovde se javljaju ljudi koji bi se radije svađali i koji o toj temi znaju još manje od mene, pa vidim da od informacija neće biti ništa. :)

Potrazi Udruzenje gradjana Alfa, Jezu i drugare, Honannie Rubeus... to su manje-vise anonimusi koji se kao i ti bave konkretnim stvarima i vrlo konkretnim slucajevima udomljavanja, starateljstva... a moguce i da imaju koju informaciju vise nego ja posto su sve devojke iz BG. Stavise, Jezinog admina znas sa IX FCI. ;) I da, svi su medju mojim kontaktima, ako hoces, prosledicu ti ih.

Znam za sve njih, i šta rade i kako, Alfa za mnoge svoje pse plaća pansione, nemaju svoj prostor, ostali su pojedinci koji se dovijaju kako znaju i umeju. Niko ne zna za postojanje još nekog azila društva za zaštitu životinja, verovatno zato što je takav projekat kod nas e teško održiv, jer koliko sam čula, ljudi kad saznaju nemilice dovlače i ispred ostavljaju životinje, a donacije i pomoć volontera je mizerna, u prevodu svede se sve na "brigo moja pređi na drugoga". :(

Sve znas, sve ti je jasno. Svojevremeno, kad sam razmisljala o uzimanju podsticajnih sredstava od NSZ predlagala ona biserka sto radi tamo (ne Bisa, Bisi skidam kapu!) da registrujem azil, "Aman zeno, jesi li ti normalna, s koje si planete pala i koliko si vesala tom prigodom posisala?!" I resim da registrujem pansion za kucne ljubimce, ali od sredstava nista... Ali to je neka sasvim druga prica. :aha:

Za azil je mnogo zahtevnije odgovoriti zahtevima da bi se otvorio, nego za pansion, ali ljudstvo i finansije imati na duži vremenski period pa se i upustiti u tako nešto je ravno naučnoj fantastici, pametno si odlučila. Da li bi uzimala pse na čuvanje ili si trenutno van te priče?

Back