AZIL u Budisavi, Vojvodina

70000 din ako se podeli sa 100 din je 700 - toliko osoba treba da uplati po stotku za isplatu kabla kojeg nema.
kako ce zorica doci do novog kabla,pristojnih uslova za rad i zivot,do sopstvenog zdravlja koji je sigurno naruseno posle svega?
pomoc treba,nesumnjivo,ali kako ce 700 eura resiti problem,ako se uopste prikupi? to bi bila otplata duga,a sta dalje?

70000 din ako se podeli sa 100 din je 700 - toliko osoba treba da uplati po stotku za isplatu kabla kojeg nema.
kako ce zorica doci do novog kabla,pristojnih uslova za rad i zivot,do sopstvenog zdravlja koji je sigurno naruseno posle svega?
pomoc treba,nesumnjivo,ali kako ce 700 eura resiti problem,ako se uopste prikupi? to bi bila otplata duga,a sta dalje?

Komentar zvuci logicno, mada se nadam najboljem. Ima li novosti o situaciji u ovom azilu ?

Ne znam autora teksta, pretpostavljam da Zorica ima poverenja u njega ali je trebao da povede malo više računa! Našom uplatom, bila on i po 1000 dinara ne rešava se pitanje ovog azila, kao ni svih ostalih koji su u istovetnoj situaciji!
Azil u Budisavi je zvanično projekat Monike Brukner i čudno je da se ona naziva osobom "koja je mnogo puta pomogla" kada je zapravo idejni tvorac, vlasnik zemljišta i sve ostalo!?
Taj kabl kojeg više nema, a koji se mora otplatiti, zapravo je manji deo ulaganja koja su potrebna kako bi se uvela struja što je jedan od preduslova da ga ne zatvore!

Ne znam o cemu se ovde radi. Na sajtu Djurdjevo se Azil u Budisavi navodi kao projekat, bar do pre neki dan. Znamo kako ide sa projektima, finansijska sredstva i ostalo. Zasto se sada trazi novac za kabl na ovakav nacin? I zasto se uopste bilo sta trazi ako je to projekat? Valjda ima neko objasnjenje ...

Van pameti je 'cuvati' kabl od 2,5 hiljade eura van ograde. Ali ajd, to sad nije ni bitno. Smatram da se redovnim mesecnim uplatama od po bar 200 dinara resava jedan manji deo problema ili kupuje vreme dok se ne nadje zadovoljavajuce resenje za azil.
Najbolje je kontaktirati direktno Zoricu pa da se razjasni da li je u pitanju projekat ili ne, a u medjuvremenu se mesecno odreci po jedne pakle cigara.

Ni deset kutija mesečno neće rešiti problem, a što je najgore svi oni se nadaju nekom čudu koje će samo od sebe zaustaviti neminovno! Jedino što im preostaje a što će se teško i desiti je to da se skupe svi zajedno, zakažu sastanak sa nadležnima i pokušaju da se dogovore!

Očigledno je da je taj dug jedna od najprioritetnijih stavki, ali nažalost ni malo ne rešava problem. Budisava nema stalnih i sigurnih primanja, nema donacija, u pitanju je svakodnevna borba za golo preživljavanje tih pasa, a ono što predstoji je tek prava katastrofa: novi zakon nam je sem nekih prava nametnuo još veće obaveze te će se većina neregistrovanih azila naći pre zatvaranjem jer neće uspeti da ispune sve propisane uslove za registraciju. Jedan od najosnovnijih je struja koju Zorica na salašu nema,a sada posle ove krađe još je udaljenija od rešenja tog početnog problema!

Milice, i ostali :), stanje u azilu se popravilo od 2009.god. kada je poslednji put pisano o njemu, medjutim jos uvek je daleko od zadovoljavajuceg i i dalje puno toga fali. Sada u azilu postoji struja, za hranu se snalazimo koliko toliko putem donacija, ali dva najveca problema su plate za radnike (od 3 radnika, koji su bili neophodni za normalno funkcionisanje azila, spali smo na samo 2 radnika, a sada se i za ta dva jedva skupi za platu), i drugi, jos veci problem je taj sto ni azil ni put do azila nisu asfaltirani, i kada pada kisa ili sneg, psi bukvalno plivaju u blatu, a dostava hrane do azila je jako otezana. Taj prizor, psi koji stoje u vodi do kolena i tresu se od hladnoce, je stvarno pretuzan. Zbog toga, sledecu zimu vise ne smemo docekati ovako. Molimo sve koji su u mogucnosti da uplate makar i skroman prilog (znaci nam i svakih 50din) na racun azila, sa naznakom "za asfaltiranje". Takodje, ukoliko je neko u mogucnosti da donira sljunak, pesak, cement, ciglu, ili neki drugi gradjevinski materijal, to bi nam izuzetno znacilo. Mozete se javiti direktno u azil na broj telefona 021/718-339 ili ovde preko foruma.
Unapred veliko hvala svima!

********Ukoliko zelite da pomognete********
ZIRO RACUNI

Udruženje građana „Bella“
Devet Jugovića 7
Novi Sad
Broj računa:
160-312760-77
(Banca Intesa)

Ili iz inostranstva na:
Beneficiary: Udruženje Građana Bella, 21 000 Novi Sad
Bank: Banca Intesa AD, Beograd, 7B Milentija Popovića
IBAN: RS35160005080003034758
SWIFT/BIC: DBDBRSBGXXX

puno pozdrava za gospodju zoricu i svaka joj cast i svi oni koji sabotiraju rad azila trebaju da se srame i da se ugledaju na zoricu.Imam 13 godina i volela bi da volontiram sa drugarima u azilu. Pouzdanismo i mnogo volimo i znamo o psima,ali uvek mozemo da naucimo nesto novo.Ako hocete malo da nas uputite i uvedete u azil vase odgovore posaljite mi na e mail tahetelog@gmail.com.. pozdrav od jednog buduceg veterinara.

Zivim u Novom Sadu i imam 18 godina. Zelim da budem volonter i da pomognem na sve moguce nacine na koje uspem. Nagledala sam se dosta lutalica i isplakala ko dete na te prizore i sada je stvarno vreme da se ukljucim u pomaganje istih. Rado bih i udomila, ali vec u stanu imam 2 macke, a na rancu 3 psa, 2 konja i ko zna koliko macaka (ali pokusacu nesto). Moj email je: anim1993@gmail.com - Kontaktirajte me!

Back