Avionske karte za Kanadu

srbijadamus

Primećen član
Poruka
661
Naime u protekle dve godine cene avionskih karata su znatno skocile .Posto cesto putujem o trosku kompanije nikada nisam razmisljao o kupovini avio karte u privatnom aranzmanu ,ali doslo vreme da i o tome treba misliti .
Kako mi koji dobijemo privremenu radnu dozvolu u Kanadi putujemo ja idem u Kanadu na dve godine i kupujem one way ticket ,putujem sa suprugom i cerkom ,da li kao drzavljanin Srbije mogu leteti preko Londona ?Da li mogu da letim u USA i nastavim u Kanadu ? Tj da li mogu kupiti letove preko ovih zemalja naravno vezane .Gde traziti avio karte gde su najjeftinije ,kako vi putujete u Kanadu

Nema veze da li letiš preko Londona ili negde u USA dokle god ne napuštaš aerodrom. Vi ste u tranzitu i čekate svoj sledeći let. Jedino ukoliko izlazite sa aerodroma treba vam viza (za USA, GB...)

Nama takođe predstoji kupovina karata za CA, ali još nismo sigurni preko koje ćemo avio kompanije. Ono što ti mogu reći je da kompanije daju određene popuste (ustupke) za iseljenike, a isto tako mnogo ti je povoljnije da gledaš povratne karte, pa sve i da ti povratak propadne, dosta je povoljnije.

Nema veze da li letiš preko Londona ili negde u USA dokle god ne napuštaš aerodrom. Vi ste u tranzitu i čekate svoj sledeći let. Jedino ukoliko izlazite sa aerodroma treba vam viza (za USA, GB...)

Nama takođe predstoji kupovina karata za CA, ali još nismo sigurni preko koje ćemo avio kompanije. Ono što ti mogu reći je da kompanije daju određene popuste (ustupke) za iseljenike, a isto tako mnogo ti je povoljnije da gledaš povratne karte, pa sve i da ti povratak propadne, dosta je povoljnije.

Nije uvek tako. Npr. za gradjane BiH koji lete preko Kanade (npr. za USA) treba kanadska viza iako su samo u tranzitu. Naravno, putnicke agencije koje prodaju kartu bi morale da znaju pravila.

Naravno oni ce ti u agenciji reci sve.Mi smo tada putovali Jat do Londona pa BA.Bilo je ok skroz.

Prvi put u zivotu cujem da agencije daju popust za iseljenike i sto bi kupovao povratnu kartu ako se ne vraca?!Koliko je to isplatljivije ?!

Ja sam placao Beograd-Cikago-Beograd 700e kartu. To je otprilike destinacija kao Toronto. Znaci Vankuver ne bi trebao da bude vise od 1000e, sto je nekih 1300$.
Ja ne znam preko koga si ti placala 7500$ 4 karte to je strasno... to je 1900$ po osobi.. Neko vas je bas odrao...

Ja sam placao Beograd-Cikago-Beograd 700e kartu. To je otprilike destinacija kao Toronto. Znaci Vankuver ne bi trebao da bude vise od 1000e, sto je nekih 1300$.
Ja ne znam preko koga si ti placala 7500$ 4 karte to je strasno... to je 1900$ po osobi.. Neko vas je bas odrao...
Skuplje su karte za Kanadu. Ne znam zasto. Jeftinije bi mi bilo da idem do Sietla pa onda do Kelowne. Nije me niko odrao, to su cene moz da vidis online. Negde ne obracunavaju takse kad prikazu cenu.
Pocetkom februara moj muz je isao u London i karta samo za njega sa taksama je bila 1850 dolara.
Znaci samo do Londona, a gde je jos Bgd

Skuplje su karte za Kanadu. Ne znam zasto. Jeftinije bi mi bilo da idem do Sietla pa onda do Kelowne. Nije me niko odrao, to su cene moz da vidis online. Negde ne obracunavaju takse kad prikazu cenu.
Pocetkom februara moj muz je isao u London i karta samo za njega sa taksama je bila 1850 dolara.
Znaci samo do Londona, a gde je jos Bgd

Vancouver - Bgd je $1200-$1400 maksimalno.
ako se ide Vanocuver - Budimpesta moze se naci i za $900
(sve zajedno sa taksama)

Ako sam trazis da kupis kartu i ako imas vizu- mastercard za placanje, saljem ti informacije da pogledas na sajtovima Kompanija direktno. ponekad daju velike popuste a ako si i clan "STAR" grupe ( aircanada,lufthanza,art china i mnoge druge) dobija se barem je kod mene slucaj( kanada) povojlnije cene. Isto se zna da se najbolje cene dobijaju ,prilikom kupovine preko interneta utorak navece po nasem vremenu.

Saljem ti sajt Americki WWW.smarteltravel.com, koji ce ti na osnovu tvojih pokazatelja, omoguciti da pregledas razlicite agencije koje prodaju karte.

Ovog momenta Finnair.com nudi povratne karte za Evropu sa svim taksam oko 900$.

Na sajtu BA-Britis Airways isto se mogu naci jeftine karte.

Sto se tice povratnih karata i jesu jeftinije u celom tom aranzmanu, karte su na godinu dana i mogu se uz malu cenu produziti ,kada ce vam i odgovarati za posetu.

Skoro sve kompanije danas dozvoljavaju 23 kg po putniku, mislim da cesi jos dozvoljavaju 2x 23 kg, nisam siguran.??

Hvala ti na tome, pogledacu to sto kazes... samo mi imamo zahteve tipa kojom kompanijom hocemo da idemo, u koliko sati, koliko da presedamo i koliko dugo imamo tranzitnog vremena... ako sve to uspemo da uguramo u to super! a koje to tvoje vreme da prostis? evropsko, istocna obala, pacificko kao moje?

- - - - - - - - - -

Vancouver - Bgd je $1200-$1400 maksimalno.
ako se ide Vanocuver - Budimpesta moze se naci i za $900
(sve zajedno sa taksama)

jeste :) kad putujem samo mi fali jos da se cimam od Peste do Novog Sad

prosli put nismo pili dovoljno vode, mislila sam da cu da umrem od svega toga

jeste :) kad putujem samo mi fali jos da se cimam od Peste do Novog Sad

prosli put nismo pili dovoljno vode, mislila sam da cu da umrem od svega toga[/QUOTE]

meni nije tesko da se cimam....
zadnji put sam cekao u Londonu presedanje skoro 7 sati na liniji Van-Bgd, to mi je bilo mnogo vece cimanje za 30% veci novac

Jao blago tebi... ja sam mnogo osetljiva na spavanje, ako ne spavam neki minimum prakticno ne funkcionisem, u groznici sam, vrti mi se u glavi i svakava cuda

Do sada smo uglavnom isli preko Toronta i tamo prespavamo u onom hotelu na aerodromu, zaboravila sam ime, valjda sam fokusirana na druge stvari ne mogu ds verujem da se ne secam... Krsh je hotel ali blizu

Poslednja izmena:
Jao blago tebi... ja sam mnogo osetljiva na spavanje, ako ne spavam neki minimum prakticno ne funkcionisem, u groznici sam, vrti mi se u glavi i svakava cuda

Do sada smo uglavnom isli preko Toronta i tamo prespavamo u onom hotelu na aerodromu, zaboravila sam ime, valjda sam fokusirana na druge stvari ne mogu ds verujem da se ne secam... Krsh je hotel ali blizu

Ako je za vas najbitnije cena karata, onda da znate da uz manju cene carte, se gubi drugi parametri koji su veoma vazni, Upravo su mi se vratili prijatelji iz San Diega i to preko Bafala za Toronto i jesu ustedeli na kartama

oko 400$ ali su zato i potrosili vise novca za placanje prtljaga , kao i presedanja i cekanja.

Za one koji imaju problema i sa spavanjem, preporuka je da se popije nesto za spavanje i da ima se za pokrivanje ociju..........

Kada putujem na duge staze Toronto - Beijing, koristim reputabilnu kpompaniju Air Canada i to Direktan, let a traje 13 sati, Cena je za 150$ skuplja nego da se koriste druge kompanije sa presedanjem Boing 777 i jos

biram gde cu sedeti i to sve preko interneta.

Dobra kompanija kako sa servisom i sa hranom je Austrian airlines i oni su na internetu. Hocu da kazem da se preko interneta mogu doci do karata i ustedeti ali i za to je potrebno da se ima dobra Viza kartica ili mastercard.......

@Micicv11 izvini na kasnom odgovoru.Mi smo imali pravo na po jedan kofer od 23 kg ,mislim da je svuda tako,za bebu 10 kg,rucni po 8 kg.Nismo nista doplacivali.Isli preko Londona ,BA,cekanje izmedju letova 3 i po sata ali sasvim razumno,tamann vreme da presvucem bebu,protegnes noge i obzirom koliki je Heatrow taman ti toliko vremena i treba dok izmenjas terminale.
E sad da ces naci kartu za 200 e iz Londona tesko...ali i cena od 7500 za 4 je stvarno nerazumna.Ne znam ko vas odra toliko.
Moja drugarica je skoro platila povratnu iz Toronta preko Amsterdama 700 dolara

Najbolje je ako upotrebis trazilicu avio karta ( http://www.jeftineavio.com ) , jer ce ti ona naci najeftiniju kartu izmedju svih letova. Savjet: trazi kartu sa odlaskom i prilaskom u Utorak , jer su tada karte najeftinije ;)

Veruj mi da ces dobiti jeftinije ako pozoves Sirius Tours iz Beograda nego sam da trazis. Putovao sam za USA 50+ puta preko njih i uvek sam proveravao sa drugim agencijama i ubedljivo su najpovoljniji.

tako je, ja sam kupio kartu tri meseca u napred na tri rate BG toronto ,toronto BG 670 E
JUMBO TRAVEL beograd koga interesuje nek proveri :)

Back