Avioni lete na 3000m

mario80

Stara legenda
Poruka
80.434
Zadnjih godina i više primetio sam da avioni lete jako nisko, na oko 3000m poneki pilot to i kaže ali uglavnom ne. Lete i iznad naseljenih mesta što je nekada bilo zabranjeno zbog buke. Lete nisko zbog uštede na gorivu. Lete i blizu jer noću viđam kako avioni na kilometar prolaze pored. Nekada se letelo na 8-10.000m i ako se nešto desi pilot ima neke šanse da obuzda avion i ispravi neku eventualnu grešku. Ovo na 3000m ćao zdravo odmah. Da ne pominjem turbulencije na nižim visinama gde ti dupe ode gore i pojas te zadrži da ne odletiš.

Jasno se naziru ulice, kuće.

IMG_20241005_020512.jpg

IMG_20241005_021019.jpg

ljudi su ubedjeni da pilot stalno drži volan u rukama...
holivudske fore i fazoni

sve je automatizovano, a manipulativni deo pilota je minimalan sa sve razglasom za putnike

pa ako možete da prihvatite da za višečasovne dosadne letove pilot i kopilot dremnu jednu partijicu... :D

Ja kad sam leteo , ja mislim svaki put su dizali na 40 000 stopa, mislim da je ta cifra bila...
Pojma nemam koliko je metara, ali mislim da je 10 000 mozda je malo vise, ne secam se koliko je stopa da li bese 33 ili 25...

Kod BG zbog priletnog puta rade dva prilaza, jedan je preko kaludjerice pa polukrug ka julinom brdu i preko julinog brda na surcin...
Sa 10 000m pocnu da spustaju ako su ugodni piloti jedno 10min pre sletanja, mozda i 15, to je ugodno , dok ako su neugodni , onda za 3 min spuste sa 10 000m , i to osetis posteno...
Ja sam iskreno za ovih 15 min...moj prvi let je bio kod iskusnog pilota i stvarno sam zahvalan za to, vec drugi treci me je izdrndao ko uzicani kad voze gradski autobus u BG, iscima ti kocenjem, promenom pravca i visine, jetru , glavu bubrege...

To je moj stav, iako ja sad stvarno mogu da izdrzim da spusti i za 2 min sa 10 000m , a to je poprilicno da vam podigne sve iz zeluca na gore...
Cini mi se da mi je neka od ovih kao jeftinih a niskobudzetnih kompanija odradila i luping i poniranje na desno pred sletanje na neka grcka ostrva...nije bilo stalinga, ali da su kolica i sve moralo da bude ucvrsceno , moralo je...bas su ga zakrivili do daske...vise od 30 a mozda i od 45 stepeni...

Ne secam se kad je let od manje od 1h , da li se dize na 10 000m...ali ga digne visoko

Sto se tice prilaznog sletnog puta u BG, to mogu da komentarisem, trecina su niski preleti , trecina srednji i trecina visoki preleti..
Niski su kad vidis avion kao 5+ mm..., srednji kad je 3.4 mm a visoki kad su 1mm
Nize vec pravi solidnu buku , i to je tamo na julinom brdu , nije ovamo na zvezdari...

Kad je leteo avion niskobudzetni poslednji put iz Atine, leteo je na 3x vecoj visini nego sto je prva slika, gledao sam kroz prozor ...

Cini mi se da je iznad Kaludjerice prosecno kao ovo na slici , mozda malo nize...ali ne puno..

Lete i iznad naseljenih mesta što je nekada bilo zabranjeno zbog buke. Lete nisko zbog uštede na gorivu.
Isto ko za svaku temu, oni koji najmanje znaju najviše lupaju...Ne lete niže zbog goriva, jer manje troše na većoj visini zbog redjeg vazduha, nego zato što ih je mnogo više koji sleću, pa moraju niže da se spuste, a donja granica je 3300m. S druge strane troše gorivo pre sletanja, da bi oni koji poleću mogli odmah na veće visine da štede gorivo.

i kod nas u MAXI-ju smena 8 sati a ne daju ti da se zavučeš negde
bate, nikom ne smetaš...
plus nam manja plata nego pilotima koji smeju da spavaju za smenu od 8 sati
Kamiondzije nose duple kartice, pa kao dvojica krenu na put, a ono samo jedan vozi 14 sati.

Kamiondzije su muskarcine i za magacionere, i za pilote.

Doduse, jesu ih navatali ono onomad za fore sa naplatnim rampama, jbga.

Kamiondzije nose duple kartice, pa kao dvojica krenu na put, a ono samo jedan vozi 14 sati.

Kamiondzije su muskarcine i za magacionere, i za pilote.

Doduse, jesu ih navatali ono onomad za fore sa naplatnim rampama, jbga.
Kamiondžije su egoisti alavi na lovu, piloti su manekeni i disciplina,
a kukala majka magacioneru koji ne zna kako se igra Tetris pa kad ti dodje 6 paleta a magacin za tri...
Mada ne liči tako al za magacionera treba MOZAK - na kraju krajeva i kad vučeš paletar da vučeš tako da se ne mučiš
Pa jel sam ja imao nick Sivonjski Mudrac sa sve avatarom bika Ferdinanada?

Back