Ja kad sam leteo , ja mislim svaki put su dizali na 40 000 stopa, mislim da je ta cifra bila...
Pojma nemam koliko je metara, ali mislim da je 10 000 mozda je malo vise, ne secam se koliko je stopa da li bese 33 ili 25...
Kod BG zbog priletnog puta rade dva prilaza, jedan je preko kaludjerice pa polukrug ka julinom brdu i preko julinog brda na surcin...
Sa 10 000m pocnu da spustaju ako su ugodni piloti jedno 10min pre sletanja, mozda i 15, to je ugodno , dok ako su neugodni , onda za 3 min spuste sa 10 000m , i to osetis posteno...
Ja sam iskreno za ovih 15 min...moj prvi let je bio kod iskusnog pilota i stvarno sam zahvalan za to, vec drugi treci me je izdrndao ko uzicani kad voze gradski autobus u BG, iscima ti kocenjem, promenom pravca i visine, jetru , glavu bubrege...
To je moj stav, iako ja sad stvarno mogu da izdrzim da spusti i za 2 min sa 10 000m , a to je poprilicno da vam podigne sve iz zeluca na gore...
Cini mi se da mi je neka od ovih kao jeftinih a niskobudzetnih kompanija odradila i luping i poniranje na desno pred sletanje na neka grcka ostrva...nije bilo stalinga, ali da su kolica i sve moralo da bude ucvrsceno , moralo je...bas su ga zakrivili do daske...vise od 30 a mozda i od 45 stepeni...
Ne secam se kad je let od manje od 1h , da li se dize na 10 000m...ali ga digne visoko