Nakon nekoliko mjeseci rada na filmu, usavršavajući ga i dopunjujući izbačenim materijalom, u procesu koji je koštao više od milion američkih dolara, Džejms Kameron je konačno završio naknadnu doradu Avatara (prethodno zbrzajući film pred premijeru).

Drugo bioskopsko prikazivanje Avatara, u specijalnom izdanju, relativno dobro je prošlo - došao je na treće mjesto, odmah poslije The Last Exorcism i Takers.

Međutim, filmovi kreatori ne kriju razočaranje povodom gledanosti; očekivali su i računali na to da će uspjeh biti približan premijernom prikazivanju; neće mnogo para izvući iz ovoga (sljedeće sedmice se več povlači iz bioskopskih sala).

Kameron: Samo još jedan "Avatar" i neću više!
"Planiram samo jedan nastavak", rekao je reditelj magazinu. "Ne želim da forsiram film da postane nekakva franšiza, to mi nije cilj. Taj film će biti poslednja, definitnivna priča o Pandori. Jedino ako se za jedno dvadeset godina ne pojavi neki reditelj koji reši da uradi rimejk. Moja poslednja 'reč' na tu temu izlazi 2014. godine".

Kameron: Samo još jedan "Avatar" i neću više!
"Planiram samo jedan nastavak", rekao je reditelj magazinu. "Ne želim da forsiram film da postane nekakva franšiza, to mi nije cilj. Taj film će biti poslednja, definitnivna priča o Pandori. Jedino ako se za jedno dvadeset godina ne pojavi neki reditelj koji reši da uradi rimejk. Moja poslednja 'reč' na tu temu izlazi 2014. godine".

Mislim da je besmisleno i započinjati priču o ikakvom filmskom nastavku dok se ne završi aktuelna priča.

Avatarovo specijalno izdanje je sada u bioskopima i on je još uvijek dio sadašnjice; Kameron još uvijek radi na njemu (k'o Lukas, menja, dorađuje, dodaje, poboljšava,..). Trebalo bi i da ovo, ograničeno izdanje, uskoro izađe u prodaju za kućni video, jednom; tu znači i dalje traje propagandna kampanja, a i sprema se lansiranje kućnog 3D bioskopa - taktička priprema za prvi film koji će se moći gledati u 3D na TV-u.

Uz sve to, roman Avatar koji Kameron piše. a koji je trebao i prije predpremijere biti završen, još uvijek se piše, tako da pogotovo nemaju smisla takve priče.

Ali vec se spominje nastavak gde ce Pandora biti 7 milja ispod mora...

Inace, uopste nisam imala zelju da pogledam ovaj film, s obzirom na pretenciozne najave nisam ocekivala nista posebno, sem toga ne volim SF
ali svideo mi se, valjda zato sto nisam imala neka ocekivanja it made impression....:)
Like

Evo opet te informacije ;)

Decembra 2014. u bioskopima širom sveta prikazivaće se drugi deo Avatara, a godinu dana kasnije planirana je premijera poslednjeg dela trilogije. Po završetku rada na scenariju Kameron će odlučiti hoće li nastavci biti snimani istovremeno, ili će prvo snimati jedan, pa drugi deo.

Avatar je najuspešniji film u istoriji kinematografije sa zaradom od skoro tri milijarde dolara!

skoro sam gledao ovo i ne kapiram sav hajp
film je glupost nevidjena
za decu od 5 do 7
gluma katastrofa
ako je poenta u 3 D ne kapiram chemu zaplet,glumci,radnja
trebali su da izreziraju interaktivnu igricu gde si ti glavni lik kad udjesh u bioskop
tako bi mozda zaradili 10 milijardi lol
ma i ja vredjam igre pa znam bar 10 video igara koje bi se mogle svrstati u umetnost i n- puta su zrelije"izrezirane" od ovog pop tresha

meni je kul kontrast izmedju potpuno prirodnog sveta, divljine i zivota u skladu sa prirodom,
bez ikakvih tehnoloskih dostignuca
i sivila civilizacije, savrsenog oruzja, i ljudi kakvi su postali zahvaljujuci civilizaciji
na kraju su mi se svideli plavci, i bili su mi lepi
Potpuno sam se uzivela u taj sumski svet

Back