Avantura

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
:fdlan:
EFlWKCvXUAMhDyA

Da li joj se baš uvek može odoleti?

Postoje osobe koji su, dobri domacini, partneri, roditelji, poslovni partneri, prijatelji komšije , rodjaci , drugari iz kraja,i za koje nikada ne biste poverovali da znaju da naprave iskorak i otisnu se u kratkotrajnu, ljubavnu avanturu. Posle toga kao po pravilu nastavljaju da budu iste one osobe kao i pre učinjenog iskoraka.

Šta je to što avanturu čini privlačnom,a kojim se reskira da se izgubi mnogo više nego što se zaista može dobiti?
U čemu leži magnetizam avanture?
Za početak nije dozvoljeno, nije stalno raspoloživo, ne obavezuje. Zato sve one kočnice koje postoje u dozvoljenim varijantama popuste, ne moraš da se braniš, ne razmišljaš o budućnosti, ni o prošlosti, živi se za trenutak.
Jaka ambivalentna osećanja (mnogo ti se dopada, s druge strane znaš da je jednako pogrešno) te i vezuju jako za tu osobu, mnogo jače nego da ambivalencije nema. Zato afera dobija dimenzije koje nikad ne bi imala da je veza regularna.

Postoje osobe koji su, dobri domacini, partneri, roditelji, poslovni partneri, prijatelji komšije , rodjaci , drugari iz kraja,i za koje nikada ne biste poverovali da znaju da naprave iskorak i otisnu se u kratkotrajnu, ljubavnu avanturu. Posle toga kao po pravilu nastavljaju da budu iste one osobe kao i pre učinjenog iskoraka.

Šta je to što avanturu čini privlačnom,a kojim se reskira da se izgubi mnogo više nego što se zaista može dobiti?
Stvar je u doslednosti i vernosti sebi i svojim izborima. Mislim da muskarci (posto pisem iz zenskog ugla, jel?) nisu ni svesni koliko je vernost seksi. Usudicu se da kazem da to ima cak veze i sa inteligencijom, jednom od. A najvise sa samopouzdanjem.
Svakome imponuje da je privlacan suprotnom polu. Ali nekima je dovoljno samo to saznanje i ono zadovoljava apetit ega. Dok drugi moraju ici korak dalje i konkretno to dokazati. Kome? Pa sebi.
Druga stvar su klimavi brakovi i zvanicne veze gde sto sta ne valja, pa se trazi nacin da se lakse prebrodi situacija dok ne dodje onaj trenutak kada mozes preseci. Jer, da se ne lazemo, svi smo mi svesni da je nesto gotovo pre nego sto se zaista presece. A neki nikad ni ne preseku nego zive sliku za javnost, guraju taj imidz, lazu sebe verujuci da su slagali druge, i grabe zadovoljstvo sa strane.
Istovremeno su i tuzni i smesni muskarci koji ne zure kuci i onoj koja ih tamo ceka nego od svake iole vesele, ljubazne i oku prijatne zenske osobe ocekuju neko osvezenje. Javne kuce bi trebalo otvoriti kao igraonice sa animatorima :)
Ali, ako se neko zaista zaljubi i opcini to onda nije avantura. I tu nema ljutnje. Kako se ljutiti na nekoga sto se zaljubio!?! :)

A zašto bi neko bio ukalupljen ukoliko je to protivno njegovim željama i potrebama, zašto da bude veran ako uživa u povremenim izletima sa strane, švrljanje zarad uživancije ga ne čini manje inteligentnim i manje seksi, i manje samopouzdanim, jednostavno čovek voli da kreše različite sojke. I zašto da ih plaća po javnim kućama kad ih može pronaći za džabaka, pošto postoji i kategorija žena koje švrljaju, zadovoljstvo je obostrano. Ne moraju takvima ni brakovi biti klimavi ukoliko postoje jaki interesi koji ih podupiru, zbog kojih opstaju. I ne mora se preterivati u ''avanturizmu'', zašto od svake ženske osobe očekivati osveženje kad se ono može dobiti od nekoliko konkretnih žena, ili pak samo jedne koja je dovoljna da bi se čovek osetio namirenim i ispunjenim, da je oženjen, a kao momak da živi. :lol:

Na to postoji opšti odgovor? Ljudi koji varaju su...isti? Ili su isti u očima onih koji nemaju brak pa su lažni svi koji su u braku jer svi varaju, svi se lazu, svi imaju interese za razliku od nas koji smo iskreni. Pa sad bas...

Koliko prevara toliko razloga. Mnogo prevara mnogo razloga i povoda za istu. Da li je najgora stvar na svetu...zaboga, naravno da nije. Da li bih možda mogla da varam? Pojma nemam, možda, uvek postoji opcija za triger, određene okolnosti mogu od čoveka da naprave ubicu. Da li sam zbog toga u očima komšija lošija osoba...pa sada, kakve veze komšije imaju sa mojim krevetom? Vole mog muža više od mene? Ili malo guraju nos...bice da je ovo drugo. Svejedno ne varam njih. Pitanje seksualne prevare se ipak tiče seksualnih partnera.

A zašto bi neko bio ukalupljen ukoliko je to protivno njegovim željama i potrebama, zašto da bude veran ako uživa u povremenim izletima sa strane, švrljanje zarad uživancije ga ne čini manje inteligentnim i manje seksi, i manje samopouzdanim, jednostavno čovek voli da kreše različite sojke. I zašto da ih plaća po javnim kućama kad ih može pronaći za džabaka, pošto postoji i kategorija žena koje švrljaju, zadovoljstvo je obostrano. Ne moraju takvima ni brakovi biti klimavi ukoliko postoje jaki interesi koji ih podupiru, zbog kojih opstaju. I ne mora se preterivati u ''avanturizmu'', zašto od svake ženske osobe očekivati osveženje kad se ono može dobiti od nekoliko konkretnih žena, ili pak samo jedne koja je dovoljna da bi se čovek osetio namirenim i ispunjenim, da je oženjen, a kao momak da živi. :lol:

Ima izuzetno šarmantnog sveta medj' tim švalerima da ti kažem. A ja nisam žena sklona riziku ali malo je falilo da se opečem. Sve sam sebe lupala po prstima da ne prilazim telefonu i ne čitam, ne odgovaram, mislim da sam pojela tonu čokolade i kupila tonu odeće samo da ne pipnem telefon i nisam pipnula ali i danas mislim da je čovek izuzetno privlačan iako je u trećem braku...ah, ti piloti...

Ima izuzetno šarmantnog sveta medj' tim švalerima da ti kažem. A ja nisam žena sklona riziku ali malo je falilo da se opečem. Sve sam sebe lupala po prstima da ne prilazim telefonu i ne čitam, ne odgovaram, mislim da sam pojela tonu čokolade i kupila tonu odeće samo da ne pipnem telefon i nisam pipnula ali i danas mislim da je čovek izuzetno privlačan iako je u trećem braku...ah, ti piloti...
Ja mislim da je bolje kjati se sto jesi nego sto nisi.. to ovako pametujem kad nije moje du.pe u pitanju..

Na to postoji opšti odgovor? Ljudi koji varaju su...isti? Ili su isti u očima onih koji nemaju brak pa su lažni svi koji su u braku jer svi varaju, svi se lazu, svi imaju interese za razliku od nas koji smo iskreni. Pa sad bas...

Koliko prevara toliko razloga. Mnogo prevara mnogo razloga i povoda za istu. Da li je najgora stvar na svetu...zaboga, naravno da nije. Da li bih možda mogla da varam? Pojma nemam, možda, uvek postoji opcija za triger, određene okolnosti mogu od čoveka da naprave ubicu. Da li sam zbog toga u očima komšija lošija osoba...pa sada, kakve veze komšije imaju sa mojim krevetom? Vole mog muža više od mene? Ili malo guraju nos...bice da je ovo drugo. Svejedno ne varam njih. Pitanje seksualne prevare se ipak tiče seksualnih partnera.

Upravo tako. :ok:

Kad sam se nalazio u takvim situacijama nastojao sam da saznam razloge, ali na kraju krajeva ti razlozi i nisu bili tako bitni kad je već postojalo uživanje.

Samo da dodam da ne potenciram i ne glorifikujem avanture, to je stvar okolnosti i naših izbora.

Avantura kao avantura me nikada nije privlacila. Prvenstveno ne bih nikada uradila nesto cime bih ugrozila drugoga, onda ni zbog sebe, da izgubim stabilnost zbog neceg nesigurnog, jos u isnovi mutnog i nemoralnog.

ima :D top level cak je i van zone rizika jer kad se socijalno najinteligentniji upare zrtava nema, samo uzitak.

Razloga jeste mnogo, ne vredi ni ulaziti u njih, od hiperseksualnoati, preko prethodnih iskustava, do odnosa u vezi... Trigera je isto mnogo, ali svakom prethodi dozvola sebi, svesna ili nesvesna, da počneš da varaš, ili da ti ne smeta što neki nekog vara sa tobom. A onda ide ulepšavanje stvarnosti...

U stvarnosti afere su retko toliko uzbudljive i svrsishodne koliko im se pripisuje u romantičnim predstavama. Na stranu adrenalin. Ljudi se upletu u svoje zablude kao i svuda ostalo. Ovde još malo više jer prorade mehanizmi odbrane. Neretko se nakon dozvole da se vara, ljubavnik/ ljubavnica traže intezivno manje ili više aktivno. Retko se to dešava kao grom iz vedra neba.

Nije tu problem perspektiva komšija, mada se slažem za osuđivanje koje je neretko samo projekcija nesvesnih želja. Radi se o tome da čovek treba da živi u saglasnosti i miru sa sobom pre svega, onda i sa drugima. Uvlačenje u laži vodi na potpuno suprotnu stranu.

Back