Autsajderi

Sukhoi t-50

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.071
Svi znamo nekoga ko je oduvek autsajder, ko ma koliko pokušavao nikada nije uspevao da se u potpunosti uklopi u ljudsko društvo... pritom se radi o ljudima koji nisu samo drugačiji, već prosto nesposobni ili onemogućeni da se u potpunosti uklope. Imaju problema u školi, kasnije sa prijateljstvima i poslovima, u porodici su crne ovce... možda i imaju prijatelje, ali su osudjeni na onaj večni, 'teži' put dolaženja do prijateljstava i svega što većini drugih ljudi dolazi veoma lako. Mnogi medju njima psihički pucaju, neki čak čine i zlodela... postoje i oni koje sve to motiviše, pa postižu velike rezultate u životu, ali su oni u manjini.

Šta mislite, kako nastaju ovakve individue? Šta ih stvara? Da li se radjaju takvi, ili postaju takvi delovanjem lošeg roditeljstva, okoline, traumama? Da li poznajete nekog takvog? Da li ste i vi, i zbog čega, 'preskočili' tu osobu u svom životu?Ili možda sami spadate u tu kategoriju i šta vas je dovelo do toga?

Svi znamo nekoga ko je oduvek autsajder, ko ma koliko pokušavao nikada nije uspevao da se u potpunosti uklopi u ljudsko društvo... pritom se radi o ljudima koji nisu samo drugačiji, već prosto nesposobni ili onemogućeni da se u potpunosti uklope. Imaju problema u školi, kasnije sa prijateljstvima i poslovima, u porodici su crne ovce... možda i imaju prijatelje, ali su osudjeni na onaj večni, 'teži' put dolaženja do prijateljstava i svega što većini drugih ljudi dolazi veoma lako. Mnogi medju njima psihički pucaju, neki čak čine i zlodela... postoje i oni koje sve to motiviše, pa postižu velike rezultate u životu, ali su oni u manjini.

Šta mislite, kako nastaju ovakve individue? Šta ih stvara? Da li se radjaju takvi, ili postaju takvi delovanjem lošeg roditeljstva, okoline, traumama? Da li poznajete nekog takvog? Da li ste i vi, i zbog čega, 'preskočili' tu osobu u svom životu?Ili možda sami spadate u tu kategoriju i šta vas je dovelo do toga?

Da ...

Svi smo manje ili vise asocijalni u nekom periodu zivota........A danasnje mlađe generacije jako mnogo mislim.Puno se gledaju nekakvi statusi danas koji su u sustini nevazni...........:dash:

moja teorija glasi da naša vrsta objedinjuje više podvrsta koje se veoma razlikuju iako spolja deluju kao da se radi o jednoj istoj vrsti.
slično kao što postoje oni majmuni severno od reke kongo, skroz po mentalitetu drugačiji od šimpanzi iako izgledaju kao oni... zovu se bonobo...

vrsti su potrebni i marginalci, distancirani primerci, jer je neke kataklizme i epidemije lakše prebroditi u zajedništvu a neke u samotnjaštvu. a da ne pominjem stvaralački proces i samoću, neuklopljenost....

- - - - - - - - - -

dakle, pored vidljivih razlika tipa boja kože, postoje i psihičke podvrste nevidiljive golim okom. evo npr, nije li vam čudno kako neko može da sluša narodnjake, šabana itd? da li stvarno verujete da takvi ljudi imaju isti nervni sistem, gene, psihu kao vi?

Sredina je glavni problem. Ne da je mala sredina uvek problem, jer cesto ima ljudi i u velikoj sredini koji se osecaju usamljeno i kao da ne pripadaju tu.
Ali sta ih stvara, pa nerazumevanje sredine, porodice, vrsnjaka, jer svako ljudsko bice zeli da ga neko prihvati, razume i voli, a ako toga nema takav pojedinac se povlaci u sebe, zatvara. Cesto takvi pojedinci i budu maltretirani od vrsnjaka, pa i u kasnijem dobu, sto fizicki, sto psihicki, pa se jos vise povlace i zatvaraju.

Volim te autsajdere i cudake, jer slican se slicnom raduje, i cesto nadjem zajednicki jezik sa takvima dokle god delimo slicna interesovanja i poglede na svet.

dakle, pored vidljivih razlika tipa boja kože, postoje i psihičke podvrste nevidiljive golim okom. evo npr, nije li vam čudno kako neko može da sluša narodnjake, šabana itd? da li stvarno verujete da takvi ljudi imaju isti nervni sistem, gene, psihu kao vi?

Nije muzicki kriterijum jedini. Video sam ljude koji dele slican muzicki ukus, pa i neke stavove, ali uprkos slicnostima, nacin zivota i razmisljanja nam se jako razlikuju.

dokle god od 100 ljudi budem imao bar 1 osobu sa kojom ću se razumeti znaću da sam normalan

- - - - - - - - - -

ako mislite da je to mali broj sa kojima mogu da se razumem evo da preciziram
od 8.000.000.000 ljudi ja mogu da se razumem sa svakom stotom osobom što znači sa 80.000.000
kad da stignem da se ispričam sa svima?

glupa pitanja postavljaju glupi ljudi koji ne kapiraju pametne odgovore na zivotna pitanja koja postavljaju pametni ljudi

kako nastaju autsajderi, o dios mio, kao da su svi autsajderi jednaki

bitna stvar koju treba skapirati, a koju retko ko kapira jer su ljudi generalno slepci retardirani, je to da mi zivimo u doba takozvanih "emancipovanih robova"

to su robovi koji su pusteni na slobodu i koji trenutno potpuno dominiraju . . .

treba onda skapirati evoluciju genetskog isprtka zvani "rob"

treba shvatiti uslove koji dovode do pojave psiholoskog tipa zvani "rob"

u pocetku postoji rob, svi znamo sta je rob? covek koji je porobljen

e sad, treba shvatiti nacin na koji inteligencija ne pomaze robovima

inteligentan covek koji je porobljen UMIRE, dakle, prestaje da se razmnozava zato sto ga inteligencija sprecava da bude poslusan svojim robovlasnicima

ko prezivljava? prezivljavaju samo oni koji se ZAGLUPLJUJU oni koji POGRESNO TUMACE REALNOST kako svoju tako i tudju

tu sad ide velika filozofija, ali ono sto je bitno je to da robovlasnistvo odgaja zaglupljene nerealne ljude

i kad se ti ljudi puste na slobodu, kao sto je to slucaj danas, onda sta biva?

sta biva, bajo moj?

onda dolazi do orgije licemerja

i onda je normalno da inteligentan covek mora da bude autsajder

ali nije svaki autsajder inteligentan

itd itd itd itd

- - - - - - - - - -

rob da bi preziveo mora da slusa svog gospodara a da bi slusao svog gospodara mora da radi ono sto gospodar naredi sto je cesto ono sto rob ne zeli a da bi radio ono sto ne zeli rob mora da ubedi sebe da zeli ono sto ne zeli, sto znaci sta? sto znaci da rob mora pogresno da protumaci svoje potrebe tj. svoju realnost

hitler nam je bio jedini spas

glupo je pitanje zato sto je odgovor izuzetno jednostavan
autsajdere, kao i sve druge poremecaje, stvara entropija
s obzirom na to da univerzum tezi ka sve vecoj i vecoj entropiji, sasvim je logicno postojanje autsajdera

e sad, s obzirom na to da postoje razlicite vrste autsajdera, postoje razlicite uzroci
mene zanimaju iskljucivo inteligentni autsajderi, drugi me ne zanimaju ni malo
a sta dovodi do pojave inteligentnih autsajdera objasnjeno je u prethodnom postu
molim lepo

Back