''Autosovinizam'' vs sovinizam

Само у шовинистичком свету се самокритичност назива аутошовинизам.
Таман посла да ми нешто грешимо, ми смо перфектни.
Не да нисмо перфектни, већ смо толико неспособни и неморални, да искварен народ не може ни упчити где греши. Зато ти и остали не могу уочити грешку, јер грешиш тамо где мислиш да је грешка.

Погрешна дијагноза услед искварености, даје погрешан задатак у лечењу и опоравку.

Mislim, ima tu i dalje podele na "ja lično" i "drugi ljudi."

Snage ruskog zla ne dozvoljavaju ni tu podelu, nego zahtevaju da i ja treba da idem u zatvor zbog Pavkovića.

Tako da je borba protiv kolektivizma (Klutina) istovremeno i borba za dostojanstvo čoveka

Занатлијко, ниси ти образована из тог поља размишљања, јер ниси васпитавана исправно.

Исправно васпитан чита исправну литературу, па се исправно образује.

Ниси ти толико крива, што имаш образовање које није у систему вредности !

Какав је твој став о изостанку покретања процеса за геноцид над Србима у ратовима '90их

у броју пропорционалном жртвама ?!

Нема геноцида у 90-тим.

Све ти је погрешно, јер ништа не читаш оригинално, не знаш важећу дефиницију из УН, а препуцавате се незналачки као између политиканата и њихових медија по целом Балкану!

Нема геноцида у 90-тим.

Све ти је погрешно, јер ништа не читаш оригинално, не знаш важећу дефиницију из УН, а препуцавате се незналачки као између политиканата и њихових медија по целом Балкану!

Ко те бре Пита ...

Оно што се не разуме на овим темама Аутошовинизма јесте следеће:

- Непотребно је доказивати, да Међународно Право суштински не постоји, па чак ни кроз економске међ.односе, СТО, међународне воде, и сл...!

- Дакле, самим тим непоштовањем МП, геноцид је тумачење ратног догађаја кроз Међународне Односе, а не кроз МП

- У том случају, постоји само МО (међународна политика) и на сваком народу је да разуме односе, нађе и прилагоди своје односе, води специфичну принципијелну политику за своје услове са великим силама, и окружењу држава и створи могуће савезништво.

Оно што се не разуме на овим темама Аутошовинизма јесте следеће:

- Непотребно је доказивати, да Међународно Право суштински не постоји, па чак ни кроз економске међ.односе, СТО, међународне воде, и сл...!

- Дакле, самим тим непоштовањем МП, геноцид је тумачење ратног догађаја кроз Међународне Односе, а не кроз МП

- У том случају, постоји само МО (међународна политика) и на сваком народу је да разуме односе, нађе и прилагоди своје односе, води специфичну принципијелну политику за своје услове са великим силама, и окружењу држава и створи могуће савезништво.

Млого си бре ожбиљан.. Ај'олабави мало

Није реч само о томе шта се каже, него ко и са којом намером и циљем то прича. Када аутошовиниста критикује Србију он то не ради са здравом намером или циљем да се у Србији нешто поправи, већ зато што мрзи Србе.
Шовиниста је морално слаб човек, као и расиста, који не увиђа своју нискост у сопственој раси. Тако овај не увиђа сопствену нискост у сопственој нацији.

Аутошовиниста је као и Шовиниста, такође слаб и неспособан човек, искварен по другим крајностима унутар једне нације (која одражава "државу" цивилног, а не грађанског друштва), јер је то врста продуженог ефекта Стокхолмског синдрома. Аутошовинизам општег места.

Шовиниста је морално слаб човек, као и расиста, који не увиђа своју нискост у сопственој раси. Тако овај не увиђа сопствену нискост у сопственој нацији.

Аутошовиниста је као и Шовиниста, такође слаб и неспособан човек, искварен по другим крајностима унутар једне нације (која одражава "државу" цивилног, а не грађанског друштва), јер је то врста продуженог ефекта Стокхолмског синдрома. Аутошовинизам општег места.
Potpuno je suprotno. Kolektivizam jeste ideja slaboumnih (rusofila).

Oni koji preziru kolektiv, žele da imaju svoje ja. Zbog toga počinju da mrze plemenske odluke raznih Pavkovića

Slazem se. Autosovinizam je u porastu svuda u svetu i ne prestaje eksponencijalno da raste, sto ce neumitno dovesti do kraha Milorada Bodiga i Viktora Obmana.

Фрагментирано и расцепљено друштво генерише једне , да би се генерисали (издвојили) други.

Над таквим варничењима и сукобима као што су: звезда-партизан, село-град, образовани-необразовани, родитељи-деца, геј-стрејт, шовинисти-аутошовинисти, итд ... далеко лакше се врши моћ (влада) !

Ali vi ste toliko ograničeni, da čak ni ne razumete. "Kako to misliš, ti ćeš napraviti sopstvene odluke? Zar nismo svi robovi Čaveza i bolivarske revolucije?"

Možda bi vam pomoglo ako kažemo autonacionalisti (vole sebe kao građanina, a ne znači da mrze druge građane).

Фрагментирано и расцепљено друштво генерише једне , да би се генерисали (издвојили) други.

Над таквим варничењима и сукобима као што су: звезда-партизан, село-град, образовани-необразовани, родитељи-деца, геј-стрејт, шовинисти-аутошовинисти, итд ... далеко лакше се врши моћ (влада) !
Da ali ne možemo svi da se poklonimo Staljinu, samo da bi ti bio zadovoljan da nas neko nije zavadio.

Pravo rešenje je da vi sjašete s vlasti, i da se uspostavi otvoreno društvo Džordža Soroša

Samo na taj način će oživeti Neva VuqIer

Dobro ovo poslednje je šala

Potpuno je suprotno. Kolektivizam jeste ideja slaboumnih (rusofila).

Oni koji preziru kolektiv, žele da imaju svoje ja. Zbog toga počinju da mrze plemenske odluke raznih Pavkovića

Зато што си неваспитана, а ко си ти да презиреш колектив, јер се увек неко нађе да презире твој индивидуализам и обрнуто.

Ти си генератор фрагментације и самим тим си друштвена штеточина, која ствара брлог сукоба, а то све потиче од ниског порекла, неморала, неваспитања итд ...

Ко сеје ветар, жање олују !

То не може да буде "аутошовинизам" јер Република Србија има важећу скупштинску Декларацију којом наша држава имплицитно, али де јуре, признаје да је у Сребреници био геноцид јер се Декларација изричито позива на пресуду Међународног суда правде, a којом је утврђено да је у Сребреници јула 1995. године извршен геноцид.

Btw, "аутошовинизам" је један од глупљих оксиморона који се употребљава у ново-речнику тзв."српских националиста". Исто много глуп оксиморон као оно "***********а".
O tome se i govori, skupstina autosovinista ima veliki problem s narodom, jer njihove gluposti sluze protiv nacionalnih interesa, ali i istine. Uostalom takvu skupstinu i moze da napravi samo NATO silom.....samo onda nije legitimna skupstina i njene deklaracije ne vaze....

Po meni tim jadnicima treba suditi zbog izdaje....narocito jer ne postoji ni jedan argument koji bi podrzao takvu deklaraciju....

Зато што си неваспитана, а ко си ти да презиреш колектив, јер се увек неко нађе да презире твој индивидуализам и обрнуто.

Ти си генератор фрагментације и самим тим си друштвена штеточина, која ствара брлог сукоба, а то све потиче од ниског порекла, неморала, неваспитања итд ...

опаааа.. ко је то нама пост'о радикални комуњар

Ali vi ste toliko ograničeni, da čak ni ne razumete. "Kako to misliš, ti ćeš napraviti sopstvene odluke? Zar nismo svi robovi Čaveza i bolivarske revolucije?"

Možda bi vam pomoglo ako kažemo autonacionalisti (vole sebe kao građanina, a ne znači da mrze druge građane).

Da ali ne možemo svi da se poklonimo Staljinu, samo da bi ti bio zadovoljan da nas neko nije zavadio.

Pravo rešenje je da vi sjašete s vlasti, i da se uspostavi otvoreno društvo Džordža Soroša

Samo na taj način će oživeti Neva VuqIer

Dobro ovo poslednje je šala

Ако хоћеш на буку и на улици да нешто ућариш само за себе, не разликујеш се од свог тиранина.

Ти си тиранин отвореног популистичког друштва.

Претерани колективизам и претерани индивидуализам води у и изопачење, а на крају у тиранију !

Ти си неваспитана да схватиш где је мера како се не би друштво трошило на непотребне и погубне сукобе !

Зато је вама екстремистима обе стране потребан неко ко ће вам завести морал, част и врлине !

Pravo pitanje je, ko je kolektiv da guši moj individualni identitet
Добила си одговор , а пре него што заверглаш и постављаш исто питање на које је већ одговорено размисли !

Ако хоћеш на буку и на улици да нешто ућариш само за себе, не разликујеш се од свог тиранина.

Ти си тиранин отвореног друштва.

Претерани колективизам и претерани индивидуализам води у и изопачење, а на крају у тиранију !

Ти си неваспитана да схватиш где је мера како се не би друштво трошило на непотребне и погубне сукобе !

Зато је вама екстремистима обе стране потребан неко ко ће вам завести морал, част и врлине !
Ne, potrebno je da se potpuno urinira po kolektivizmu.

Prvi korak je ostavka Dodika, Orbana i Madura.

Taj komunistički trojac iz Rusije će doživeti sudbinu fjučersa gasa na holandskom TTF terminalu, a to je poraz.

Ти си тиранин отвореног популистичког друштва.

Добила си одговор , а пре него што заверглаш и постављаш исто питање на које је већ одговорено размисли !

Шовинсти купу'у златиборски пршут, а аутошовинисти космајски ....

Taj komunistički trojac iz Rusije će doživeti sudbinu fjučersa gasa na holandskom TTF terminalu, a to je poraz.

Додо Орбо иМадуро нису колективисти .. већ пљачкаши колектива ... акка либеро клеро ројалисти

У преводу то су ЖУТАРЕ ..

Додо Орбо иМадуро нису колективисти .. већ пљачкаши колектива ... акка либеро клеро ројалисти

У преводу то су ЖУТАРЕ ..
Po pravilu, idioti koji se bore protiv "autošovinista" vole i cene Orbana, Dodika i Madura.

Time je ujedno potvrđeno da su u pitanju boljševici, pošto znamo da Karakas ima zvaničnu ideologiju crvene misli

Антропологија 0 бодова.

А у чему ће да живи то твоје Ја, ако нема никаквог колектива. Сингуларно у чипу ?

Ти ништа не можеш научити, јер си неваспитана или злостављана и трауматизована.

У 0% колективизма и 100% индивидуализма - нема културе.

Ја постаје изоловано, Ја остаје без културе ! Нема интеракције између Ја, па нема ни културе

Џеги, ти си друштвено неваспитана и асоцијална особа као и овај твој Југословен

Антропологија 0 бодова.

А у чему ће да живи то твоје Ја, ако нема никаквог колектива. Сингуларно у чипу ?

Ти ништа не можеш научити, јер си неваспитана или злостављана и трауматизована.

У 0% колективизма и 100% индивидуализма - нема културе.

Ја постаје изоловано, Ја остаје без културе ! Нема интеракције између Ја, па нема ни културе

Џеги, ти си друштвено неваспитана и асоцијална особа као и овај твој Југословен

...

У твом конфузном кранијуму асоцијално је амонархно

Po pravilu, idioti koji se bore protiv "autošovinista" vole i cene Orbana, Dodika i Madura.

Time je ujedno potvrđeno da su u pitanju boljševici, pošto znamo da Karakas ima zvaničnu ideologiju crvene misli

Сви знају да су бољшевицима владали мењшевици.....

Оно што сТе звали комунизамом деценијаМА у Азији је био социјални феудо псеудо индустријализам

Доказ мојим тврдњама јесу сва она деца колективизма и стаљинизма која су добила да воде НВО.

Овде нико од форумаша осим Бориса није био способан да опише појаву зашто су деца КОС-а, ОЗНА-е, УДБ-е идр... као Кандићка, Бисерко, Лихт, Павићевић и сл...од привилеговане елите колективизма, постали привилегована елита индивидуализма кроз НВО.

Ви уопште не капирате како функциониш + и - наелектрисање и како неко добија енергију из тих подела, па и на основу једне битне поделе Шовинизма-Аутошовинизма.

Može da se priključuje klubovima, ali na dobrovoljnoj bazi.

Нико не може да се прикључи клубовима ако је изолован, недруштвен, тј.некултуран

Ја ти кажем да ти не капираш шта је друштвеност и васпитаност у основама антропологије

Доказ мојим тврдњама јесу сва она деца колективизма и стаљинизма која су добила да воде НВО.

Овде нико од форумаша осим Бориса није био способан да опише појаву зашто су деца КОС-а, ОЗНА-е, УДБ-е идр... као Кандићка, Бисерко, Лихт, Павићевић и сл...од привилеговане елите колективизма, постали привилегована елита индивидуализма кроз НВО.

Ви уопште не капирате како функциониш + и - наелектрисање и како неко добија енергију из тих подела, па на основу Шовинизма-Аутошовинизма.

Нико не може да се прикључи клубовима ако је изолован, недруштвен, тј.некултуран

Ја ти кажем да ти не капираш шта је друштвеност и васпитаност у основама антропологије
Ti ne kapiraš da je Gadafi budala nego si ga slepo podržavao u genocidima sve dok ga Ansar al-Sunnah nije nabila na kišobran

Ti ne kapiraš da je Gadafi budala nego si ga slepo podržavao u genocidima sve dok ga Ansar al-Sunnah nije nabila na kišobran

Амерички колективизам га је набио на колац, а не амерички индивидуализам !

опет не капираш.

- - -
искомплексирани и злостављани људи из оба табора, отупе и имају отклон од мере и умерености, иди бави се нечим другим ... :kafa:

Не знам тачан број регистрованих нво, али је сигурно близак броју државних органа.

А колики је број секуларног свештенства у Србији, можемо само да се питамо !?

Аутошовиниста је сигурно нешто мањи број од секуларног свештенства.

Па колективизам је срж успеха западних друштава и на позитивној и на негативној скали. Погледај адвентисте, Јевреје, протестанте и остале како брину о својима. И види како се западњаци држе заједно када их неко напада, или када треба неког да злостављају као што су нпр. радили Србима.

Са друге стране, одлика динарског менталитета је јак индивидуализам који су записали антрополози од Цвијића на овамо, и то је један од проблема зашто код нас ништа не функционише. Људи нису сремни ни на минимални на компромис ради општег добра заједнице. Кад је у Книну требало бранити Србе од клерофашиста 1990, нико није хтео да иде. Сви су чекали да им бомбе дођу до Београда.

Али све то само посредно има везе са аутошовинизмом у смислу да код Швајцараца не би упалио, јер би првог аутошовинисту група савесних грађана стрпала у кавез.

Back