Ауторска тема: Шта мислите о киши украјинских дронова над Москвом?! Нуклеарна одмазда једног дана или не?

Mačevalac

Primećen član
Poruka
901
АУТОРСКА ТЕМА

Шта мисле цењени форумски стручњаци про-ЕУ оријентације о мору украјинских дронова западне производње који су бомбардовали Москву протеклих дана?

Да ли ће Русија кад тад одговорити на све провокације и понижења једном нуклеарном бомбом по сред Берлина, Минхена или Варшаве и евентуално надам се Лондона или је све и даље у домену моје "болесне" фантазије?

Пазите, због подршке Украјинском нацистичком режиму Русија сада има сасвим легитимно право да подржава и опрема терористичке нападе широм Европе за почетак.

А ја се надам и далеко већој одмазди након краја Украјинског рата.

Дакле шта мислите о нуклеарном рату у Европи који ја предвиђам?

Немогућ, или реалност?
Мени се чини да је неминован.

Отишао си корак даље, па позиваш и на тероризам.
А не смета ти да твоји САД и ЕУ званичници подржавају УЧК терористе на Косову?
УЧК терористи, Адем Јашари, Хашим Тачи и Рамуш Харадинај су романтичарски борци за слободу који су се борили против нацизма као што је Карађорђе био.
То је званична западњачка прича.

Е па видиш ако они подржавају терористе у мом огњишту не видим никакав проблем да мастурбирам на свако клање и експлодирање бомби широм цивилизиране Јевропе.

Која ти је ово тема у којој прижељкујеш нуклеарни рат?

Има ваљда Москва и друго оружје за одмазду.
Све друго је за пиччке. Само нуклеарно по сред Лондона.
Мастурбирам на нуклеарке 24/7.:per:

А не смета ти да твоји САД и ЕУ званичници подржавају УЧК терористе на Косову?
Смета ми, али ја нисам, као неки присутни овде, луд да позивам на нуклеарни рат и тероризам.

Смета ми, али ја нисам, као неки присутни овде, луд да позивам на нуклеарни рат и тероризам.
Ауууу, ја сам луд, а они нису иако су урадили далеко више него ја. Пружили праву подршку.
Баш је онако слатко твоје резоновање.

Али ја овде нисам проблем у суштини. Овде је проблем нешто друго. Што ја мислим да ће ово сигурно да се деси. И моје мастурбационе склоности у принципу нису толко битне као чињеница да је твоја Америка превише загризла и да ће неко то мислим наплатити. Али океј, видећемо.

АУТОРСКА ТЕМА

Шта мисле цењени форумски стручњаци про-ЕУ оријентације о мору украјинских дронова западне производње који су бомбардовали Москву протеклих дана?

Да ли ће Русија кад тад одговорити на све провокације и понижења једном нуклеарном бомбом по сред Берлина, Минхена или Варшаве и евентуално надам се Лондона или је све и даље у домену моје "болесне" фантазије?

Пазите, због подршке Украјинском нацистичком режиму Русија сада има сасвим легитимно право да подржава и опрема терористичке нападе широм Европе за почетак.

Немогућ, или реалност?
Украјина је прилично овладала производњом УАВ-а. У почетку је то стизало са запада, Турске и Кине али производња у Украјини је одмакла далеко обзиром на услове сталног бомбардовања од стране Руса.. Технолошки су доста напредовали. Поставили су апсолутни рекорд у дроновима на оптику, пребацују 50 км домета, после њих су Амери 30 км па Руси око 20-25 км.
Руси су такође доста напредовали и драстично повећавају производњу.
Ово што се дешавало, а и сада се нешто дешава, Русији је последица врло лоше кадровске политике и лоше организације унутар врха руске армије. Неке ствари су решене али многе нису. Мораш пратити изјаве средњих и нижих трупних и техничких официра. Они, у овом случају, дају можда најбољи преглед ситуације на фронту али и у самој позадини Русије и Украјине.
Не верујем да ће бити класичног нуклеарног рата јер то би оставило огромне последице на обе стране. Ако неко мисли да би падале само тактичке нуклеарне тај је у великој заблуди. Првих неколико биле би тактичке остале би биле мегатонке а онда оде све у пропаст.
Чињеница је да се Русија доста мучи. Ево три године још није стигла до Дњепра. Са друге стране Украјина је изгубила много војника и јако јој је тешко да попуњава трупе новим људима.
Не верујем у нуклеарке по Европи и Русији али по територији Украјине можда и не дај Боже да се то деси.

Ако неко мисли да би падале само тактичке нуклеарне тај је у великој заблуди
padne li prva "takticka" znaj da ce berza da odleti u materinu u istoj minuti.

od tog pada nece biti oporavka

АУТОРСКА ТЕМА

Немогућ, или реалност?
Nemoguć. Nije neminovan.
Da, sve je to u domenu tvoje bolesne fantazije.
Nema ništa od nuklearnog rata. Putin je mnogo toga, ali nije budala.

АУТОРСКА ТЕМА

Немогућ, или реалност?
Bilo je strašno, ali u Ukrajini, za razliku od Rusa Ukri nemaju nikakvu PVO, a o Pancirima koji dok trepneš obrste roj dronova mogu samo da maštaju.

8E1F6D18-AC7F-418A-A918-43E108D8C8CC.jpeg

Ауууу, ја сам луд, а они нису иако су урадили далеко више него ја. Пружили праву подршку.
Баш је онако слатко твоје резоновање.

Али ја овде нисам проблем у суштини. Овде је проблем нешто друго. Што ја мислим да ће ово сигурно да се деси. И моје мастурбационе склоности у принципу нису толко битне као чињеница да је твоја Америка превише загризла и да ће неко то мислим наплатити. Али океј, видећемо.
Nemoguć. Nije neminovan.
Ukro psy-op za dizanje morala svom podaništvu: moraju ljudi da daju gromogjasne izjave, popili su 500 (petsto) Geranijuma i oko 100 balističkih:

Let's summarise what missiles were used against Ukraine since the beginning of the 52-hour-long wave of attacks that began on May 23.

May 23:
2:20PM - 2 Iskander-Ms impact the Odesa Port.
4:00PM - 1 Kh-59 impacts the vicinity of Chuhuiv, Kharkiv Oblast.
4:10PM - 1 Kh-59 impacts the vicinity of Chuhuiv, Kharkiv Oblast.
8:34PM - 1 Iskander-M impacts Odesa city.
9:15PM - 1 Iskander-M impacts southeast of Pavlohrad, Dnipropetrovsk Oblast.
9:37PM - 1 Iskander-M impacts the vicinity of Pavlohrad.
10:57PM - 1 Iskander-M impacts the vicinity of Zaporizhzhia City.
11:11PM - 1 Kh-31P impacts the vicinity of Mykolaivka, Sumy Oblast.

May 24:
12:58AM - 3 Iskander-Ms impact the Antonov plant in Kyiv.
1:01AM - 1 Iskander-M impacts Kyiv.
1:02AM - 1 Iskander-M impacts Kyiv.
11:48PM - 1 Iskander-M impacts the vicinity of Terny, Sumy Oblast.
11:51PM - 1 Iskander-M impacts the vicinity of Kyiv.
11:52PM - 1 Iskander-M impacts the vicinity of Kyiv.

May 25:
2:00AM - 2 Kh-69s impact west of Konotop, Sumy Oblast.
2:06AM - 1 Kh-69 impacts northeast of Nizhyn, Chernihiv Oblast.
2:31AM - 2 Kh-69s impact Konotop, Sumy Oblast.
2:37AM - 4 Kalibr impacts in Ternopil City.
2:46AM - 1 Kh-69 impact near Kotleve, Poltava Oblast.
3:06AM - ~2 Kalibr impacts on the outskirts of Kyiv.
3:07AM - 1 Iskander-M impacts Konotop, Sumy Oblast.
3:15AM - 1 Iskander-M impact in Pavlohrad, Dnipropetrovsk Oblast.
3:16AM - 1 Iskander-M impact near Pavlohrad.
3:18AM - 1 Iskander-M impact near Pavlohrad.
3:22AM - 1 Iskander-M impact in Konotop.
3:27AM - 2 Iskander-M impacts near Chernihiv City.
3:28AM - 4 Kalibr impacts in Starokostyantyniv, Khmelnytskyi Oblast.
3:31AM - 1 Iskander-M impact near Chernihiv City.
3:32AM - 1 Iskander-M impact in Konotop.
3:33AM - 3 Kh-101 impacts near Kyiv.
3:35AM - ~2 Kh-101 impacts near Kyiv.
4:03AM - 1 Iskander-M impact in Konotop.
5:02AM - 1 Kh-22 impact in Konotop.
7:40PM - 1 Kh-31P impact near Hlukhiv, Sumy Oblast.

May 26:
4:05AM - 1 Kh-59 impact near Bilyi Kolodyaz, Kharkiv Oblast.
4:30AM - 3 Kh-101 impacts at the Starokostyantyniv Airbase, Khmelnytskyi Oblast.
4:35AM - 2 Kh-101 impacts at the Starokostyantyniv Airbase.

Here are the estimated total missiles launched (including interceptions):

31 Iskander-M ballistic missiles.
24 Kalibr cruise missiles
20 Kh-101 cruise missiles.
11 Kh-59/69 cruise missiles.
1 Kh-31P anti-radar missile.
1 Kh-22 cruise missile.

Total:
58 Cruise missiles.
31 Ballistic missiles.

89 missiles in total.

(And of course, there were over 500 Geran-2 drones launched during this period).

Није то тако једноставно као што мислиш, за обе стране.
Чак и да падну само тактичке мислиш да би преживели могли да наставе живот сличан оном који су имали до прве атомке. Ово важи, како за било који град и државу у западној европи важи и за Москву и Русију.
Нестало би хране, воде, струје све би било јако контаминирано.Државе би вероватно престале да функционишу у класичном смислу уређења.
Ово само ако падну тактичке а ако падну стратешке (1,2,3-25 МТ) не дај Боже, онда и нема више живота у великом делу Европе па и Русије.
Какви год да су поједини лидери ипак нису толике будале.

Немогућ, или реалност?

Vrlo malo izgledan. Ko nuklearku pošalje, nuklearku i dobije. Tako da je to čin samoubistva. Jedino ako je neko mnogo lud ili priteran uz ćošak pa da uradi tako nešto. Rusija fakat nije priterana uz ćošak, njima niko ne preti niti je ikada pretio, samo se od njih traži da dignu ruke od nečega što nije njihovo.

Po meni je Putin ovim ratom napravio veću opasnost Rusiji nego što je bila pre rata. Jer se sada svi naoružavaju, gomilaju oružje i trupe i generalno atmosfera postaje sve vrelija. Dok pre rata u Evropi niko nije ni razmišljao o vojsci, izdaci za odbranu su bili mizerno sitni, kasarne zatvorene, vojni pogoni ogrezli u korov... Tako da je Putin generalno ovim ratom povećao ugroženost Rusije umesto da je smanji.

To sve ukazuje da prosto sa njim nešto nije u redu. Verovatno je zbog održavanja vlasti morao da "ismisli novog neprijatelja", tako rade svi diktatori i sad je to izmaklo kontroli i niko ne zna kako će se završiti.

Која ти је ово тема у којој прижељкујеш нуклеарни рат?

Има ваљда Москва и друго оружје за одмазду.
ima
kamen na kamenu da ne ostane.

po kijevu i po svim okolnim bazama zapadnih kopilana ciji dronovi napadaju moskvu danima...

Niti sam stručnjak, niti sam pro EU.

O kiši ukrajinskih dronova mislim da je očajnički pokušaj da se naškodi Rusiji.

Ne verujem u bilo koji oblik nuklearnog rata.

Verujem da postoji mogućnost da se uspostavi mir i prekine slovenocid što pre.

Nemoguć. Nije neminovan.
Ви верујете да би УК и САД лансирале нуклеарке због Немаца или Пољака, а ја у принципу не верујем.
Немачка, Пољска и остале НАТО државе су потпуно небрањене од нуклеарних удара.

Чак и да нуклеарка падне на Лондон питање је да ли би Енглеска одговорила истом мером, јер они не могу уништити целу Русију, али Русија може њих више пута.

САД неће реаговати нуклеаркама чак ни због Лондона. То је било и остало моје мишљење и то пише и у нуклеарној војној доктрини САД.

Ово је мислим реално стање. Моја "болесна" фантазија постаје све више реалност јер на сва ова понижења Русија мора некако одговорити.

Није то тако једноставно као што мислиш, за обе стране.
Чак и да падну само тактичке мислиш да би преживели могли да наставе живот сличан оном који су имали до прве атомке. Ово важи, како за било који град и државу у западној европи важи и за Москву и Русију.
Нестало би хране, воде, струје све би било јако контаминирано.Државе би вероватно престале да функционишу у класичном смислу уређења.
Ово само ако падну тактичке а ако падну стратешке (1,2,3-25 МТ) не дај Боже, онда и нема више живота у великом делу Европе па и Русије.
Какви год да су поједини лидери ипак нису толике будале.
Није реално ни ово. Наставио се живот након Хирошиме наставиће се и након Лондона.

Мудрији еврофилски форумаши су прошли пут разумели колико је ово постало реално. Ови блентави попут @Alter_Ego_ као да не желе да верују.
Сећам се оног типа што држи неки љубичасти аватар. Он је био занимљив и имао добре уписе. Нема га уопште.

Nekad je bilo pet-šest nuklearnih tema a sad samo jedna. Slava Trampu mirotvorcu.
Било је и позива на освајање Украјине пре тога. Па се десило након 8 или чак 23 године.
Чекали и дочекали. Још је Зана за време Слобе призивала руске тенкове. Дочекасмо на крају.

АУТОРСКА ТЕМА

Немогућ, или реалност?
za kad konkreno "predvidjas" taj nuklearni rat?

da samo tebe (i sve druge putinoguze) podsetim na ovu temu koju sam pre godinu dana pokrenuo:
https://forum.krstarica.com/threads/putinove-pretnje-u-prazno.1000712/
u medjuvrenu je bilo jos nebrojano primera, kada je Putin pretio i mnogo puta... nista!
tako ce bii i sa tvojim fantazijama o tome da ce Rusija da osvoji celu Evropu...

Back