- Poruka
- 92.050
Vidim da je to postala mantra za one koji neće da uče.
Da li znate šta zapravo znači "autonomija univerziteta" i dokle ona seže?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne a jos vise me zanima koja budala ju je uvela i zasto?Da li znate šta zapravo znači "autonomija univerziteta" i dokle ona seže?
Navodno su fakulteti imali autonomijiu do 1998. kada je Šešelj to ukinuo, a onda se opet vratila autonomija 2002.Ne a jos vise me zanima koja budala ju je uvela i zasto?
Kada je uvedena u daljoj proslosti?Navodno su fakulteti imali autonomijiu do 1998. kada je Šešelj to ukinuo, a onda se opet vratila autonomija 2002.
AutonomijaOvde je ceo zakon, naravno mrzi me da čitam toliko
https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_visokom_obrazovanju.html
Svodi se isključivo na delatnosti obrazovanja a ne političke aktivnosti.Autonomija
Član 6
Autonomija univerziteta i drugih visokoškolskih ustanova podrazumeva, u skladu sa ovim zakonom:
1) pravo na utvrđivanje studijskih programa;
2) pravo na utvrđivanje pravila studiranja i uslova upisa studenata;
3) pravo na uređenje unutrašnje organizacije;
4) pravo na donošenje statuta i izbor organa upravljanja i drugih organa, u skladu sa ovim zakonom;
5) pravo na izbor nastavnika i saradnika;
6) pravo na izdavanje javnih isprava;
7) pravo na raspolaganje finansijskim sredstvima, u skladu sa zakonom;
8) pravo na korišćenje imovine, u skladu sa zakonom;
9) pravo na odlučivanje o prihvatanju projekata i o međunarodnoj saradnji.
Prava iz stava 1. ovog člana ostvaruju se uz poštovanje ljudskih prava i građanskih sloboda i otvorenosti prema javnosti i građanima.
Uci malo istoriju 1968 navodna diktatura kad ono ispunjenu studentski zahtevi a sad u radikalstini pandurski upadi na fakulteteVidim da je to postala mantra za one koji neće da uče.
„Osnivač ili vlasnik univerziteta ne sme da se meša u stručni, naučni deo, niti policija sme da uđe na univerzitet dok je ne pozovu dekan ili rektor"Uci malo istoriju 1968 navodna diktatura kad ono ispunjenu studentski zahtevi a sad u radikalstini pandurski upadi na fakultete
све се то зна али неко им дозволио да праве вашарSvodi se isključivo na delatnosti obrazovanja a ne političke aktivnosti.
A iznad svega, studenti kao pojedinci nemaju pravo da u ime univerziteta donose odluke. Za to postoji pravno telo u okviru Univerziteta a nije Plenum.
Ako ćemo realno, tako rade svi mangupi po svetu, na zapadu naročito. Ispada da ga hvalim a nije mi namera.све се то зна али неко им дозволио да праве вашар
а ко им дозволио? па држава, а ко је овде држава? па вучић.
и све то да би доводио стране факултета и само богати ће студирати а државни одавно не вреде ни пишљива боба.
никад више др а никад глупљи, обесмишљен је и свака шуша завршава, а неки који имају лову једноставно купе диплому или докторат без иједне напосане књиге.
и дођемо до тога да увозимо азијце и африканце јер сви имају дипломе
слепо слуша ЕУ за политику миграната
све нас кеца у главу, а ми се глођемо.
алал му рацку
па за нас неписмене мора овако, а он на крају ће да изиграва месију и пише књигу како је победио обојену револуцију коју је сам изазвао.Ako ćemo realno, tako rade svi mangupi po svetu, na zapadu naročito. Ispada da ga hvalim a nije mi namera.
Uci malo istoriju 1968 navodna diktatura kad ono ispunjenu studentski zahtevi a sad u radikalstini pandurski upadi na fakultete
More, jasta da je bila diktatura!Naravno da je Titina Jugoslavija bila diktatura. Šta vi sa jednom nogom u grobu ovde lupetate...
Naravno vas sns ovce uvek mrzi da naucite nesto.Ovde je ceo zakon, naravno mrzi me da čitam toliko
https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_visokom_obrazovanju.html
Nema šta da učimo. mi sve već znamo.Naravno vas sns ovce uvek mrzi da naucite nesto.
Moze da upadne ko god hoce i da ga zauzme, takav je trenutni zakon.Sta veli zakon, jel dozvoljeno da parapolicijski crnokosuljasi upadaju na fakultete?
Ne veli nista ene Im ga davidovic firer kao oprobani crnokosuljasSta veli zakon, jel dozvoljeno da parapolicijski crnokosuljasi upadaju na fakultete?
Da, ako ih pozove dekan ili rektorSta veli zakon, jel dozvoljeno da parapolicijski crnokosuljasi upadaju na fakultete?